Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek miért utálják...

Szerintetek miért utálják ennyien az MLM-et? Nekem kb az egész családom ezzel foglalkozik, és igazából semmi problémánk nem volt soha ezzel, legalábbis én nem tapasztaltam.

Figyelt kérdés
A kérdés ott merült fel amikor egy baráti társaságban azt meséltem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és a barátaim egyből le akartak beszélni. Tesóm is ezt csinálja, szüleim is, sőt még nagyszüleim is. És nem vagyunk különb család mint bármely más! Tőlük még nem igen mertem megkérdezni, mert még sose volt ez téma.

2021. ápr. 24. 11:17
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
0%
És miért is kell érvelni arrol aminek magad is utána nézhetnek? És mi köze az intelligencianak ahhoz ha valaki szajbarag mindent annak aki lusta utána nézni? És miért van ennek értelme ha utána ugyanúgy nem ért egyet vele pedig szinten utána nézhetne? Ezt inkább szelmalomharcnak nevezném, modern Don Quijote
2021. máj. 5. 00:33
 62/68 anonim ***** válasza:
100%

@00:33

És mi értelme volt ezt a választ ide böfögnöd? Mert hogy semmi értelmes konkrét információt nem tartalmazott, csak a szokásos elborult MLM-esek semmit mondó légvárépítése. :D

Ha az MLM-et kell megvédeni, azt tényleg inkább hagyd meg "kituggya" felhsználónak, mert ő kb az egyetlen az oldalon, aki úgy tud az MLM védelmében, hogy nem csak mégjobban lejáratja azt.

2021. máj. 5. 07:55
 63/68 anonim ***** válasza:

#61: "És miért is kell érvelni arrol aminek magad is utána nézhetnek?"

- Nem kell. A civilizált társalgás része.

"És mi köze az intelligencianak ahhoz ha valaki szajbarag mindent annak aki lusta utána nézni?"

- Az intelligenciának része egy társalgás kereteinek helyes felismerése. A legtöbb ember a gyk-t olyan kérdésekkel kapcsolatban használja kérdezőként és válaszolóként egyaránt, amelyek simán google-özhetők. Itt az a keret, hogy ilyen kérdést is fel lehet tenni, és arra is normálisan válaszolnak. Te vagy az egyetlen (általam ismert), akit ez valamiért irritál. Furcsamód más témákban nem látom, hogy emiatt dühöngenél.

Továbbá amikor megkérdeztem, hogy miért nem szeretik kiírni a cégek nevét a gyk-n az itt hozzászóló MLM-ezők, akkor ennek mégis hol tudtam volna utánajárni?

"És miért van ennek értelme ha utána ugyanúgy nem ért egyet vele pedig szinten utána nézhetne?"

- Amikor az ember kifejti valamivel kapcsolatban az érveit, mindig fel kell legyen arra készülve, hogy mások nem értenek vele egyet. Ez is a civilizált, intelligens társalgás része. Nagyon súlyos személyiségzavarok velejárója, ha valaki egy beszélgetés egyetlen elfogadható kimenetelének azt tartja, hogy meggyőzi a másikat.

2021. máj. 5. 10:59
 64/68 anonim ***** válasza:

Nos az MLM-et azért övezi ekkora ellenszenv szerintem, mert az ahogyan termékeket és szolgáltatásokat ajánlunk egymásnak, az egy csoportos túlélési ösztön. Amit eredetileg arra használtunk, hogy a mérgező vagy éppen ehető növényekről és állatokról tájékoztassuk egymást.

Ma ez az ösztön működik mint vásárlói ajánlás, az ajánlások hálózatosan, íratlan, belénk kódolt szabályok alapján működnek.

Például az aki egy mérgező gombától akarta megmenteni a társait, neki nem volt kötelező a saját halálával igazolni, hogy a gomba halált okoz. Ha valaki ezt még is így csinálta nem örökölt tovább a génjeit.

Mivel az elég fontos kérdéskör, hogy valami ehető vagy mérgező, de nem lehet azt a hírvivő halálával igazolni, így más hitelesítési rendszerre volt szükség. Az információt pedig akkor tekintettük hitelesnek a múltban, ha amúgy az adott személynek nem volt érdekében megtévesztő információt adni. Nem volt anyagi előnye, nem örökölt trónt, stb. Mert azért van a történelemben elég példa arra, hogy nem biztosíték semmire egy rokoni vagy baráti kapcsolat. A közös csoport, közös érdek, hitelesebb.

A normál vásárlói ajánláskor ez a közös csoportérdek, lényegében az anyagi érdek mentesség. A haverod nyugodtan ajánlhatja az x telefont, amíg nincs az eladásban érdeke, mert ha van akkor addig nem számít hitelesnek, amíg fel nem épít egy eladói/szakértői hitelességet. Ez a rendszer ösztönösen úgy működik, hogy az anyagi érdekmentesség sok esetben erősebb hitelesítő szűrő, mint a családi, baráti vagy rokoni kapcsolat.

Az MLM-el az a gond, hogy ami ebben a vásárlói ajánlásban szűrő a hitelesség szempontjából, az az MLM-ben katalizátor. Ha nincs anyagi érdeked az ajánlásod továbbítják, ha pedig van akkor az azzal kapcsolatos benyomást. Mivel anyagi érdekből ajánlasz a baráti körnek terméket, szolgáltatást céget, úgy hogy esetleg soha nem adtál el még nekik semmit, soha nem építettél még ki feléjük eladói hitelességet. Az összes megszokott ajánlói eszközöd, olaj lesz a tűzre és ellenszenvet vált ki.

A probléma az hogy MLM-esként, a téged körbe vevő környezet a többi MLM-es a nézőpontodból továbbra is elégedett vásárlói ajánló és amikor egy nem MLM-es támadja az MLM-es céget, terméket, pont úgy fogsz viselkedni mint egy vásárló, akinek a másik oldal támadja a vásárlói döntését, agresszíven kissé keresetlenül is vásárlói döntést védsz, miközben a nem MLM-esek szemében az eladói oldalt képviseled. Ez olyan hiba ami olaj a tűzre.

Az összes korábbi ajánlói eszközöd hatástalan lesz vagy megváltozik a hatása. Ilyen például a minőség szó. Ami a vásárlói ajánló varázsszava, de ha az eladói oldal mondja, akkor egyfajta funkció minőséget jelöl csak. Konkrétan azt, hogy az olló elvágja a papírt, a kalapács beveri a szöget, mondjuk egynél többször mielőtt szétesne. Ha eddig nem értetted, hogy a nem MLM-ező barátaid miért tesznek úgy mintha nem is hallanák a minőség szót, akkor most már talán érted, a hitelességi szinted miatt megváltozik a jelentése.

Mivel a fenti elvnek rengeteg kezdő MLM-es nincs tudatában, az a bizonyos benyomás ami az ajánlásaikkal kapcsolatban kialakul negatív lesz, akár jó az az MLM cég vagy termék akár nem.

Mert anyagi érdekkel használják az anyagi érdekmentes vásárlók ajánlói eszközeit. Például vásárlói ajánláskor egy picit ékezheted a haverod vásárlói döntését például egy telefont, de anyagi érdekkel ez súlyos hiba. Mivel az emberek kezdő MLM-esként azt hitték, hogy az MLM = vásárlói ajánlás 2.0 és nem figyeltek ezekre a fontos szabályokra és mivel a vásárlói ajánlások és benyomások hálózatosan terjednek az MLM-es ajánlásokkal kapcsolatos negatív benyomások már mélyen gyökeret vetettek ebben a természetes ajánló rendszerben.

A vásárlói ajánlónak nem kell hogy valós tapasztalata legyen, nem kell hogy valóban pórul járjon elég ha csak hallotta valakinek a valakijétől az ajánlása még is hálózatosan és mélységében terjed és a negatív ajánlás is ajánlás, lásd "ne edd meg a piros fehér pöttyös gombát mert rosszul leszel". Ez egy teljesen természetes és hasznos ajánlói működés. Viszont éppen ezért további ellenérzést szokott kiváltani, amikor az MLM-esek bírálják a vásárlói ajánlók működését, kritikáját, vásárlói döntését.

Még valami…

A vásárlói ajánlóknak fontos a pro és kontra vélemény és az anyagi érdekektől mentes vélemény. Belép valaki mert jó véleménye van az egészről, ekkor ő pro véleményeket tudna átadni, de elveszíti a hitelességi szintjét az anyagi érdek miatt.

Mivel az MLM-es körökben megy ez a pozitív mizéria, az MLM-es ajánló csak jót mond az MLM-ről. A vásárlói ajánló meg belépne ha pozitívnak látná ergo nem lenne többé független vásárlói ajánló, ezért aztán kívül marad a kizárólagos negatív vélemény, belül meg a kizárólagos pozitív. A hitelességi szint miatt az emberek inkább az anyagi érdektől mentes ajánlónak hisznek.

2021. jún. 27. 17:11
 65/68 anonim ***** válasza:
Le a kalappal 64es, tök jó, türelmes összefoglaló.
2021. jún. 27. 20:44
 66/68 anonim ***** válasza:
0%

csak egy apró hiba van benne, keveri a direkt marketinget az MLM-el.

amiről ő ir:

"Az MLM-el az a gond, hogy ami ebben a vásárlói ajánlásban szűrő a hitelesség szempontjából, az az MLM-ben katalizátor. Ha nincs anyagi érdeked az ajánlásod továbbítják, ha pedig van akkor az azzal kapcsolatos benyomást. Mivel anyagi érdekből ajánlasz a baráti körnek terméket, szolgáltatást céget, úgy hogy esetleg soha nem adtál el még nekik semmit, soha nem építettél még ki feléjük eladói hitelességet. Az összes megszokott ajánlói eszközöd, olaj lesz a tűzre és ellenszenvet vált ki."

azt direkt marketingnek hivják. mentségére szóljon, hogy gyakran összekeverik a kettőt, sőt MLM rendszerében is lehet direkt margetinges munkát végezni. régi hasonlat: korházban se csak orvosok és nővérek dolgozhatnak, hanem pl. portás, takaritó is.

2021. jún. 28. 11:04
 67/68 anonim ***** válasza:
12%

Összébb foglalva:

Egyes emberek MLM rendszerén belul direkt marketinges munkát végeznek, megkapják érte a direkt marketingért járó pénzt, majd panaszkodnak, hogy az MLM hazugság, mert nem kaptak MLM munkáért beigért milliókat.

2021. jún. 28. 11:09
 68/68 anonim ***** válasza:

ápr. 25. 20:11

"31 logikátlan amit írsz, mert aki nem segítséggel csinálja azt majdnem teljesen veszett ügy, tehát segítség nélkül tényleg csak "bepalizott balekok lennének". De azzal, hogy lépésről lépésre segítséget kapnak így nekik is van esélyük."

A 31-es hozzászólónak békén hagytál! Oké?

Amit Ő írt azt az egész családoddal együtt se lennétek képesek megérteni.

Az MLM-esnek egyébként is olyan a logika mint tyúknak az ÁBC. Csodálkozok rajta hogy még ezt a szót ismered. Mert a családod irányából biztos egy nagy homály maga a fogalom. Mert az egész MLM szöges ellentéte a logikus gondolkodásnak.

Amúgy vissza térve a hozzászólásodra amit 31-nek írtál. Én segítség nélkül dolgozok a munka helyemen. Akkor hogy van ez?

Mellette van egy kis vállalkozás is (nem MLM). Az is segítség nélkül megy. Nem értem, hogy működik. Te igen?

Mert lehet akkor holnap én is segítséget kérek a rokonoktól ismerősöktől, hogy vegyenek tőlem valamit.

Csak annyi a bibi hogy én rokonoknak semmit nem adok pénzért. A pofám le sülne. Még ismerősöknek is csak úgy adok valamit, hogy később tudom meg hogy például be csempészte az árú értékét a táskámba, vagy a kocsi kesztyű tartójába úgy hogy én nem vettem azt észre. Nem tudok baráttól rokontól pénzt el fogadni. Azzal meg hogy az ismerősök akik nem a barátaim rokonaim hogy Ők mit vesznek vagy mit nem az meg hidegen hagy. De ha ők keresnének meg hogy kéne nekik valami szir-szar tízszeres áron, mondanám hogy szerezzék be mástól mert én nem foglalkozok vele

2021. nov. 2. 20:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!