Miért evidens a minimálbér emelése? Az én bérem se emelkedik semmit
nagy vajúdás megy a minimálbér emelése körül. elvileg jan 1-től emelni akartak vége az évnek és nincs megállapodás így jan 1-től semmi se lesz ez már biztos.
De nem is értem: ebben a világgazd helyzetben miért evidens hogy emelik a minimált? Mi van ha nem emelik? Evidens hogy azt emelni kell?
Itt vagyok én, az én bérem évek óta semmit se emelkedett. 2016ban nyúltak utoljára a béremhez azóta semmi emelést se kaptam. Nem mimimált kapok, de nem sokkal többet.
Most akkor én is verjem az asztalt hogy emelést de izibe?
MI van ha nem emelnek? Aki minimálért dolgozik úgyse engedheti meg magának hogy otthagyja a helyét ha nem emelnek, mert nincs hova mennie.
Ha lenne hova mennie már most ott se lenne.
Gondolom azért dobbant, mert látja, hogy mi a szitu és keres jobbat.
Amúgy meg ha azt nézed ez a felállás mindenkinek kényelmes. Neked azért, mert irodán vagy, nem kell utcát seperned vagy 3 műszakozni, neki meg azért, mert kiszúrhatja a szemed ennyi pénzzel is, mert úgyse csinálsz semmit. Magadtól nem fogsz menni, kirakni nem fog, mert végkieget nem akar fizetni, munkádba meg nem tud belekötni, mert nem csinálsz semmit olyat. Szóval ez egy ilyen sakk-matt helyzet. És ez nem fog változni, mert te se fogsz változtatni, és ő se akar pénzt kiadni. Bár őszintén szólva jobban járna, ha kirúgna, mert ha nem is vesz a helyedre senkit, akkor egyszeri nagyobb kiadással (végkieg) spórol havi 275 ezer Ft-ot járulékokkal együtt (pl ha 235öt keresel bruttóban). Még azon csodálkozom, hogy megér neki ennyit hogy nézze az orcád...
". Bár őszintén szólva jobban járna, ha kirúgna, "
Hát én is ezt mondom! Azért nem rúg ki mert arra vár magamtól meygek? És ez mettől deficites neki? 3 havi bérem árán elküldhetne (végkielégítés).
Innentől evidens, hogy 3 havig érdemes engem tűrni hátha elmegyek. Ha 3+ 1 hónapra még nem mentem el, már 1 havi deficit neki-jobban járt volna ha elküld.
Ehhez képest évek óta tart ez az állapot! vagyis úgy 4 és fél éve deficitben van!
Ez miért jó neki!
Sok éve fizet engem, mert arra vár hátha megyek magamtól-ahelyett hogy összegereblyézne 3 havi bért és elküldene?
Na itt valami nem stimmel.
"munkádba meg nem tud belekötni"
Ezt magad se gondolod komolyan. Bárki munkájába bele lehet kötni. Akárkiébe.
Kivancsisagbol kerdezem, nem bantasbol, neked van valami szellemi fogyatekossagod?
Illetve miert irod ki ezeket a kerdeseket ujra es ujra?
"Ha fogyatékkal élő"
Álmodozz, gyártsd az üres teóriákat....
semmi ilyesmiről nincs szó.
"és te kellenél máshova dolgozni? nem hiszem"
Ember. Ezt pofázom én is 100 oldalon keresztül... és most te a 101. oldalon eljutottál oda, ahol kezdtem...
Igen, felmerül a kérdés miért vagyok itt? A válaszom 100 oldalon keresztül újra és újra: mert HOVA menjek! Azért vagyok itt.
Erre te nagy bölcsen leírod azt, amivel kezdtem!
TAPS!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!