Jövőre mi lesz a köztisztviselőkkel, tanárokkal, mentősökkel, ápolókkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, stb, ha megint emelkedik a minimálbér és már lassan ott lesz, hogy többet kap, mint aki ezekben a szakmákban dolgozik?
A kormányt baromira nem érdekli az ilyesmi, az áfából és szektorális különadókból szépen elvannak, és amíg áramlik be az EU-s pénz, addig a haverokat is a felszínen lehet tartani a szabad piac viharos tengerén.
Egyébként mi a kérdés?
2-es, elgondolkodtál csak egy pillanatra is, mielőtt leírtad a válaszodat?
Már így is több, mint 1.000 tanár hiányzik az iskolákban, a fiam nem tudott normálisan megtanulni angolul, mert állandóan angol tanár hiány volt, 8 év alatt kb. 6 angol tanára volt. A szakmai angol nyelvvizsgát eltörölték, mert nem volt még októberben sem tanár, aki megtanítsa: gondolkodtál azon, hogy ha nem tanítják meg az alapokat az iskolában, akkor hogyan fog a versenyszférában teljesíteni valaki? (angol nyelvtudás ma már szinte alap követelmény...
Vagy ha az összes mentős, ápoló, tűzoltó, rendőr elmegy a versenyszférába, akkor mi lesz az országgal?
Mi van, ha nincs rendőr? Akkor nyugodtan megkéselhetnek az utcán vagy lelőhetnek, mert akkor nem lesz, aki rendet tartson. Vagy kigyullad a aházad, de "sajnáljuk, nem tudunk senkit küldeni, mert a versenyszférában dolgoznak". Kórházról már nem is beszélve...
"fiam nem tudott normálisan megtanulni angolul, mert állandóan angol tanár hiány volt"
Jaj...oda ne rohanjak. Nekem tanárom se volt angolból mivel magam tanultam. Az hogy a fiad képtelen erre, a te szegénységi bizonyítványod. Ne kendd egy tanárra hogy egy balfa* a gyerek
Bazsi nekem pont emiatt emeltek a fizetésemen, mert túllépte az új minimálbér a bértáblában előírtat, az emeléseket pedig a bértábla szerint kapjuk az évek után, tehát 50 évvel később is a minimálbér alatt lesz!
Emelkedik a minimálbér, akkor a felsorolt területeken dolgozóknak is arra az értékre emelik.
Én nem ismerek senkit, aki az iskolában tanult volna meg egy nyelvet. Magántanárral, külföldön, önszorgalomból otthon.
Csak a gyerekek ehhez még nem elég érettek, hogy megértsék, az ő érdekük. Megcsinálja azt a minimumot, amit az iskolában kérnek, aztán ennyi. Ha ráadásul még 5 is belőle, végképp nem fogja érteni, mi a probléma. Csak aztán ne kelljen megszólalni sehol.
Nem elsősorban a sima angolról beszélek, ezt írtam: "A szakmai angol nyelvvizsgát eltörölték, mert nem volt még októberben sem tanár, aki megtanítsa: "
Szóval egy SZAKMÁHOZ szükséges üzleti angolt nem tanultak, eredetileg év végén nyelvvizsga lett volna belőle, de mivel október végén sem volt még tanár, ezért egyszerűen eltörölték.
Szóval most van egy szakmája, csak a hozzátartozó üzleti angol nincs meg hozzá - amit azért nem olyan könnyű a netről összeszedni.
Az óvodának tőbbekközött az a feladata, hogy felkészítsen az általános iskolára... Az általánosnak, hogy felkészítsen a középiskolára.
Az pedig az egyetemre, alapképzésre... Az alapképzés, BA/BSc bizzosítja azt a tudást, amivel mehetsz mesterre, MA/MSc szakra.
Onnan pedig doktorira...
Olyan nincs, hogy egy egytemen a bemeneti követelmény törvényileg egy olyan dolog amit a középiskola nem biztosít.
Vagy Te fizeted a szegényebbeknek, vagyis inkább az átlagnak a külföldi utat, meg a magántanárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!