Jogos hogy az emberek a minimálbér arányában emelést akarnak akár sztrájkkal is?
Jogos elvárás az emberektől egy munkahelyen hogy a minimálbér-emelés arányában béremelést akarnak kivasalni? A munkáltató nem hajlik, a sztrájk érik, volt már 2 napos beszüntetés (teljes!!) nem hatott, a köv sztrájk az határoztalan idejű lesz, a megállapodásig tart.
Az emberek azt akarják hogy amit a minbéresek megkaptak azt a pár százalékot azt ők is megkapják.
Trollok figyelmébe: ezt kérdeztem JOGOS-E! és nem azt KÖTELES -E emelni a cég.
Mindenesetre jogos/nem jogos, ha nincs emelés akkor lesz sztrájk. Amely naponta jó kis kárt okoz, úgyhogy kb 1 hetes sztrájk okoz annyi kárt amennyibe a béremelés kerülne a cégnek.
". Erkölcsi értelemben nem hiszem hogy túl sok értelme lenne ennek a kérdésnek.
"
Erkölcsi értelemben nem megközelíthető a kérdés mert ez béremelés. Ha adja adja ha nem adja nem adja de akkor viseli a következményeit. Egy teljes céges leállás napi szinten milliót elérő kár.
" Mivel a béredet nem fogják emelni,“
Azt te honnan tudod hogy a kérdező bérét nem emelik? A mi cégünk (az elhíresült győri autós cég) is azt nyomatta a sajtóba hogy nem engednek a sztrájknak és inkább leépítenek.
Eredmény? Nem építettek le és megadták a 17%-ot. Mindössze 4 napos teljes elállás kellett és már megadták.
Az eredeti követelés 20% volt. Megérte? meg.
(ja és a 4 napos teljes KO nagyobb összegbe került mint az emelés)
"Etikus-e? Mivel csak kárt okozott a cégnek és emelni nem fognak a béreden, ha nem akarnak, úgyhogy szerintem nem. Értelme lesz-e? Mivel a béredet nem fogják emelni, sőt még fizetést sem kapsz a sztrájk időtartamára, ezért nem hiszem."
Hát az utóbbi 1 év pont nem arról szólt, hogy a sztrájkolóknak nem adták meg a követeléseiket. A sztrájk tulajdonképpen mindig zsarolás. Természetesen van olyan eset amikor ez a zsarolás nagyonis etikus, és van olyan eset amikor meg egyáltalán nem. A helyzeten múlik.
"Teljesen jogtalan a sztrájk. “
Nem tudom ez kinek szólt a kérdezőnek vagy nekem, de a MI sztrájkunkat a bíróság jogszerűnek ítélte innentől fogva hogy te mit okádsz ide az érdektelen.
Az meg hogy kirúgsz mindenkit: hát tedd meg. Aztán keress a helyünkre kb 2000 szakképzett betanított munkavállalót mert ennyit foglalkoztat a cég, és persze a kirúgottak felmondási pénzét is fizesd ki. Menni fog?
Menni fog: behoz ukránokat. Magyar nem akar rabszolga lenni, nem kell dolgoznia - ezt vallja a cégünk, az infóparkban is.
Elsődlehes motiváció az félelem, éhezés, menedék. Igaz aki ezzel motivál, az minőséget Nem várhat el, csak mennyiségi munkát. De szovjetektől ez ragadt meg magyarok fejében.
"behoz ukránokat. M"
Azok már itt vannak és a cég létszámának felét adják már most. meg örmények meg szerbek.
Ők is sztrájkoltak és benne vannak az újabb menetben is. Az ukrán is megérti hogy keres 10 ft-ot de ha sztrájkol kereshet 15-öt is. Megérti ő se hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!