Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogos hogy az emberek a...

Jogos hogy az emberek a minimálbér arányában emelést akarnak akár sztrájkkal is?

Figyelt kérdés

Jogos elvárás az emberektől egy munkahelyen hogy a minimálbér-emelés arányában béremelést akarnak kivasalni? A munkáltató nem hajlik, a sztrájk érik, volt már 2 napos beszüntetés (teljes!!) nem hatott, a köv sztrájk az határoztalan idejű lesz, a megállapodásig tart.

Az emberek azt akarják hogy amit a minbéresek megkaptak azt a pár százalékot azt ők is megkapják.

Trollok figyelmébe: ezt kérdeztem JOGOS-E! és nem azt KÖTELES -E emelni a cég.

Mindenesetre jogos/nem jogos, ha nincs emelés akkor lesz sztrájk. Amely naponta jó kis kárt okoz, úgyhogy kb 1 hetes sztrájk okoz annyi kárt amennyibe a béremelés kerülne a cégnek.

2019. júl. 16. 08:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
18%
Tokmindegy pont ugyanaz volt az en cegemnel is, kirugtam mindenkit a francba, azt hoztam új emberekrt, volt aki terdenalva könyörgött hogy vegyem vissza, természetesen nem vettem
2019. júl. 16. 10:21
 12/19 anonim ***** válasza:
A minimálbéresek nézőpontjából nem jogos. A nem minimálbéresek nézőpontjából akár jogos is lehet, bár én inkább folyamatos (!) inflációkövető béremelést tartanék igazságosnak. A munkaadó szempontjából nézve pedig meg vagyok győződve arról, hogy hosszú távon azok a cégek lesznek sikeresek, akik az ügyfeleikkel ÉS a dolgozóikkal IS nagyvonalúan bánnak. Lehet egyébként gombokkal fizetni a munkánkért, mint ahogy Indiában is, a rossz nyelvek szerint bizonyos munkákat megcsinálnak 3 tányér rizsért, de a minőség sohasem lesz ugyanolyan, mint amikor a dolgozók elégedettek a fizetésükkel.
2019. júl. 16. 13:20
 13/19 A kérdező kommentje:

"hogy hosszú távon azok a cégek lesznek sikeresek,"

De a sutyerák magyar szittya vállalkozó nem akar hosszú távon sikeres lenni ő RÖVID távon akar minél többet beharácsolni mert ő is tudja ha nem is mondja ki hogy ezzel a magatratással nem lesz hosszú életű a trágyadombja hát carpe diem!!

Amit ellophatzs ma ne halaszd holnapra! ez a sutyerák vállalkozó jelszava. Törődik is az a jövővel! Addigra ő lehet rég a föld alatt /sitten lesz.

2019. júl. 16. 14:15
 14/19 anonim ***** válasza:
Kezet foghatnának #11-eskével :/
2019. júl. 16. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Figyu ugralhatsz, csak akkor készülj a kozmunkara
2019. júl. 16. 14:40
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
#15 14:40 - honnan veszed, hogy ha valakinek megszűnik a munkahelye, a közmunka lesz számára az egyetlen megoldás? Eddig akárhányszor váltottam, mindig jobb helyre kerültem, mint amilyen az előző volt, de azt már innen is látom, hogy nálad sem szívesen dolgoznék :D
2019. júl. 16. 14:49
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
Gondolom Borsodban él. Ott működik ez, a zsák falukban.
2019. júl. 16. 16:48
 18/19 A kérdező kommentje:

"Gondolom Borsodban él. Ott működik ez, a zsák falukban."

Dehogy él az Borsodban (bár élhet ott is éppen) és dehoyg cégvezteő az csak egy ügyeletes recskajani. Ennyi. Erre rejszol.

2019. júl. 16. 18:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem en egy roma fiu vagyok aki feljottem peste rs most segedmunkaskent dolgozom, igaz havi 400at keresek
2019. júl. 16. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!