Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért evidens a minimálbér...

Miért evidens a minimálbér emelése? Az én bérem se emelkedik semmit

Figyelt kérdés

nagy vajúdás megy a minimálbér emelése körül. elvileg jan 1-től emelni akartak vége az évnek és nincs megállapodás így jan 1-től semmi se lesz ez már biztos.

De nem is értem: ebben a világgazd helyzetben miért evidens hogy emelik a minimált? Mi van ha nem emelik? Evidens hogy azt emelni kell?

Itt vagyok én, az én bérem évek óta semmit se emelkedett. 2016ban nyúltak utoljára a béremhez azóta semmi emelést se kaptam. Nem mimimált kapok, de nem sokkal többet.

Most akkor én is verjem az asztalt hogy emelést de izibe?

MI van ha nem emelnek? Aki minimálért dolgozik úgyse engedheti meg magának hogy otthagyja a helyét ha nem emelnek, mert nincs hova mennie.

Ha lenne hova mennie már most ott se lenne.

2020. dec. 28. 11:53
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
Semmi köze a kettőnek egymáshoz, akkor van jogod béremelést kérni ha a béred alacsonyabb mint a minimálbér
2020. dec. 28. 11:54
 2/58 A kérdező kommentje:

a kérdésem az hogy miért evidencia hogy a minimálnak évről évre nőnie kell? és ha nem nő akkor mi lesz?

Miért evidens hogy nőjen? "Mire fel" kapnának többet kérdezem ÉN!

Ugyanis amikor én béremelést kértem azzal utasítottak el hogy "mire fel" kérek én emelést.

Hát akkor én is ezt kérdezem. A minimálosok mire fel kapnának emelést?

Mi az a több jobb szebb amit nyújtanak amit tegnap nem nyújtottak, ami megér egy emelést?

mert alaptézis hogy akkor kap az ember emelést, ha valami többletet letesz az asztalra.

2020. dec. 28. 12:01
 3/58 anonim ***** válasza:
AZért mert van infláció és az llam gondoskodik az emberekről, hogy a minimálbér reáélértéke stabil legyen. Ha te ennél többet keresel akkor ez rád nem vonatkozik, ha nem vagy elégedett, akkor fel kell mondani.
2020. dec. 28. 12:02
 4/58 anonim ***** válasza:
A céghez ahol dolgozol semmi köze az államnak, a cég elutasítása teljes mértékben jogos, mondom ha nem tetszik felmondasz szépen.
2020. dec. 28. 12:03
 5/58 A kérdező kommentje:

"AZért mert van infláció"

És nekem nincs infláció? nekem, aki minimál + 15.000 bruttóval töbet kapok, nekem nincs infláció?

mert ha ez indok az emelésre, akkor máris kérem az emelést!

Nekem is van infláció! És az a bruttó 15 az nem egy nagy többlet ám! Az nettóban 9.000 kb.

2020. dec. 28. 12:04
 6/58 anonim ***** válasza:
74%
De van, de a céged vagy ad emelést vagy nem, ha nem tetszik akkor elmész máshova dolgozni. Vagy megvárod amíg a fizetésed utoléri a minimálbért, akkor majd kapsz te is emelést. A minimálbér emelésére indok, de a te béredére nem.
2020. dec. 28. 12:05
 7/58 anonim ***** válasza:
100%

"Most akkor én is verjem az asztalt hogy emelést de izibe?"

Igen! Már eddig is meg kellett volna ezt lépned!

Ha nem tetted, magadra vess, ne keress kifogásokat.

2020. dec. 28. 12:07
 8/58 anonim ***** válasza:
100%
Miert etetitek folyamatosan ezt a szerencsetlent?
2020. dec. 28. 12:07
 9/58 anonim ***** válasza:
87%
had legyen legalább enni öröme:D
2020. dec. 28. 12:08
 10/58 anonim ***** válasza:
100%
Milliószor megbeszéltük ezt már kérdező, hogy egy forinttal sem érsz többet a munkáltatódnak. Mivel nem kellesz máshova, ezért én a helyedben inkább csak hallgatnék, örülj annak, amit most kapsz.
2020. dec. 28. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!