Miért evidens a minimálbér emelése? Az én bérem se emelkedik semmit
nagy vajúdás megy a minimálbér emelése körül. elvileg jan 1-től emelni akartak vége az évnek és nincs megállapodás így jan 1-től semmi se lesz ez már biztos.
De nem is értem: ebben a világgazd helyzetben miért evidens hogy emelik a minimált? Mi van ha nem emelik? Evidens hogy azt emelni kell?
Itt vagyok én, az én bérem évek óta semmit se emelkedett. 2016ban nyúltak utoljára a béremhez azóta semmi emelést se kaptam. Nem mimimált kapok, de nem sokkal többet.
Most akkor én is verjem az asztalt hogy emelést de izibe?
MI van ha nem emelnek? Aki minimálért dolgozik úgyse engedheti meg magának hogy otthagyja a helyét ha nem emelnek, mert nincs hova mennie.
Ha lenne hova mennie már most ott se lenne.
"Hitelrontás csak akkor van, ha hazudtál, ergo beismerted"
ez súlyos tévedés, ld azon sajtóban is megjelent esetet, amikor valaki kitette a face-re cégnévvel hogy hónapok óta nem fizettek neki túlórapénzt. és bíróság lett belőle, noha TÉNYLEG nem fizettek hónapok óta neki. De nem számított, mert üzleti titok szivárogtatása-így látta a bíróság. Az hogy az utolsó szóig igaz volt, semmit se számított.
A minimalber emelese azert evidens mert az allamnak az a celja hogy az embereknek tobb penzuk legyen amit el tudnak kolteni, illetve ha tobb a brutto ber akkor tobb az ado. Es ugye aki a versenyszferaban dolgozik annak a beret nem az allam fizeti hanem a ceg. Az allami alkalmazottakra meg ott a bertabla. Rájuk a minimalber meg a berminimum olyan hatassal van hogy ha a jarandossaguk ezt nem erik el akkor ki van potolva.
Ha az embereknel tobb penz van mert tobbet keresnek, akkor tobbet költenek. Ha tobbet koltenek az jo a gazdasagnak. Ha kisebb az inflacio mint a berek emelkedesenek a merteke akkor no az eletszinvonal.
Meg lehetne magyarazni az osszefuggeseket.
Ez mind NAGYOM SZÉP duma, de akkor az én bérem miért nem emelkedett 5, azaz ÖT éve???
mert 21 van és 16ban nyúltak utoljára a béremhez.
Rám, az én munkaheylemre hogyhogy nem érvényes semmiféle törvényszerűség?
"mert téged legjobb esetben is kiszórni akar a főnök,"
És újra megkérdem, akkor miért nem teszi? Kifizeti ami jár (esetemben 3 havi végkielégítés és immáron 90 napos felmondási időre vagyok jogosult, az 6 havi pénz!) ezt szépen leperkálja, és csá itt se vagyok!
Hát ha ez a cél??? 1 db A4-es papírlappal megoldható! Mire vár?
Csak nem azt mondod hogy 5 éve arra vár végre elmegyek magamtól? ahelyett hogy pár havi bért kiszurkolna és csá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!