Miért evidens a minimálbér emelése? Az én bérem se emelkedik semmit
nagy vajúdás megy a minimálbér emelése körül. elvileg jan 1-től emelni akartak vége az évnek és nincs megállapodás így jan 1-től semmi se lesz ez már biztos.
De nem is értem: ebben a világgazd helyzetben miért evidens hogy emelik a minimált? Mi van ha nem emelik? Evidens hogy azt emelni kell?
Itt vagyok én, az én bérem évek óta semmit se emelkedett. 2016ban nyúltak utoljára a béremhez azóta semmi emelést se kaptam. Nem mimimált kapok, de nem sokkal többet.
Most akkor én is verjem az asztalt hogy emelést de izibe?
MI van ha nem emelnek? Aki minimálért dolgozik úgyse engedheti meg magának hogy otthagyja a helyét ha nem emelnek, mert nincs hova mennie.
Ha lenne hova mennie már most ott se lenne.
"Igen! Már eddig is meg kellett volna ezt lépned!"
volt itt nem egy ember aki ezt megtette. Ajtót mutattak neki.
"Aki minimálért dolgozik úgyse engedheti meg magának hogy otthagyja a helyét ha nem emelnek, mert nincs hova mennie."
Pont ezért kell emelni. Tudod az állam és a társadalom azért van, hogy szolidaritást mutasson az alsóbb osztályokkal. Az alsóbb osztályok érdekérvenyesítő képessége alacsony, így az államnak kell ezen segíteni.
A társadalom attól az ami, hogy felülemelkedünk azok, hogy mindenki csak magára gondol.
Másrészt, ha nem lennél ennyire szűk látókörű, akkor azt is megértenéd, hogy ha az alsó osztály többet keres, akkor többet költ Ha többet költ, akkor a felsőbb osztálynak is jobban járnak.
Akkor keress minimált, és akkor minden évben emelkedik a béred....
Anyukám is anno jó bért kapott, ennek 6 éve, aztán a plusz szépen elkopott, most már nem olyan jó a bére, viszont ami átszervezések voltak a takarékszövetekezeteknél, jelenleg örül, hogy megmaradt a munkája. De ha nem így lett volna, hidd el kérte volna a fizu emelést és meg is kapta volna, ha nem cserélik le a komplett főnökséget.
Nem kötelessége a munkáltatónak emelni a bért, ha a minimál felett fizet, szabad piac van, menj oda dolgozni, ahol többet adnak, nem tart vissza senki. Az infláció mindenkinek az, nekem is, neked is, a főnöködnek is, meg a minimálbéresnek is. Sok minimálos meg lehet örülne a te bérednek.
"hogy szolidaritást mutasson az alsóbb osztályokkal."
én a minimál + br 15.000-es béremmel melyik osztály vagyok?
velem KI MUTAT szolidaritást?
"én a minimál + br 15.000-es béremmel melyik osztály vagyok?"
Te a "képességeihez képest túlfizetett" osztályba tartozol.
Ahhoz mérik a támogatások, elszámolások nagy részét.
Amikor emelik azzal ezen ellátások színvonala is emelkedik. Ez egyik oldal.
Másik oldal, amit többen is írtak és sok más szempont még, amit hozzá lehet kapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!