Manapság a legtöbb diplomás is max. gyári szalagmunkás lesz, vagy munkanélküli?
Mit tapasztalok?
Hát azt, hogy informatikus könyvtáros diplomám van , két nyelvvizsgám és már több mint egy éve munkanélküli vagyok.
Ezt tapasztalom... Nyugat Magyarországon élek mellesleg.
Mit vártam? Hát nem is tudom... mondjuk munkát basszus ha már egyszer LÉTEZŐ képzésről van szó akkor legyen is hozzá LÉTEZŐ munka.
De így utólag szerintem az ilyen és ehhez hasonló képzéseket marhára beszüntetném mert mi értelme van?
Gondolhatjátok, hogy 17 éves fejjel pályaválasztás előtt mennyire lehet szerencsétlen gyerek tájékozott a munkaerőpiacon mikor kezébe nyomják a felvi tájékoztatót , hogy tessék tanulj tovább! Hát kb semennyire.
Megnyugtat a tudat, hogy nem vagyok egyedi eset :) diplomás munkanélküliek ezrei vannak kis országunkban sőőt...
A megyénkben havonta egyszer hirdetnek kb munkát könyvtárosnak.
A megye székhely egyetemén kb évente 30 hallgató kapja kézhez a diplomáját.
Ez így korrekt? Nyilván a diákokkal van a baj mert ők mentek erre a képzésre ugye?
Igen, németből angolból középfokú nyelvvizsgám van.
Minimális továbbképzés húú de jó lenne ha tudod... nem lenne fizetős 99% uk.
Mint már leírtam több mint egy éve munkanélküliként nem nagyon van pénzem ilyesmire. A munkaügyi központ meg persze a 8. általánososokat nyomatja ezerrel képzéseket nekik stb:. Ezzel ellentétben én diplomásként 2 nyelvvizsgával elmehetek a sunyiba még a multiknál is mert hogy tudjátok nem hófehér a bőröm basszátok meg. Tehát ha a HR-s nek nem vagy szimpi akkor bye bye
#18 "a kereslet? magyarán lehet kőkemény, hajtós amit tanulsz s ha nincs rá igány akkor értéktelen? ellenben egy alig bejárós szakkal kereshetsz milliókat csak mert van rá kereslet? és mitől függ hogy el tudsz e helyezkedni? aki igazán jó az e tud helyezkedni bármelyik szakmában szinte."
17-es vagyok, bocsánat hogy a valóságba doblak de ez igy megy, hiába tanulsz valamit, egy értéket a kereslet fog adni, minden igy működik és ezzel kár vitatkozni mert a kutyát nem érdekli mennyit tanultál valamiből ha azt nem keresik, és igen lehet egy kőkemény vagy hajtós ha nincs rá igény akkor értéktelen, mert pénz nincs a zsebedben tőle :)
#23 Két nyelvvel már rég nem itt dolgoznék, és sajnálom hogy a szined miatt nem vesznek fel dolgozni, de te is tudod ennek megvan a maga oka, nem bennünk kell keresni legföbbképp én úgy gondolom és mindenki tudja miről beszélek... De külföldön szerintem vigan meglennél, persze ehhez az is kell hogy te is akarj menni, ha van ami itthon tartson akkor úgy más a helyzet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!