Manapság a legtöbb diplomás is max. gyári szalagmunkás lesz, vagy munkanélküli?
Dimploma függő, valamelyik keresett valamelyik nem, nyilván amit nem keresnek nehezebb elhelyezkedni, valamint hiába diplomás valaki, azért azt is nézik milyen ember, ha nyomor vagy meg nem birnak a kollégáid megmaradni melletted a kutyának sem fogsz kelleni.
Szerencsére lassan kezdünk ott tartani, hogy egy szakmával, amiben jó vagy többet viszel haza mint dimplomásként, és most nem kőműves melóra gondoltam, vannak könnyebbek is és nem épülsz le, nem kell éjszakáznod. Az a baj egyre több a diplomás és kevesebb a szakmunkás, pár év múlva ebből nagyon nagy bajok lesznek, és hiába irodista az ember ha elkérnek egy villanyszerelésért 1,5mFt-ot pl. Te se kapsz havi 800eFt-os fizut valszeg, persze mondom ezt úgy logisztika szakmám van, én is irodista fa*z leszek ha végzek a mostani tanulmányaimmal, de szeretem is csinálni.
Viszont ha újból választhatnék, lehet villanyszerelő vagy más szakmára mennék inkább.
Büfészakos diplomával igen, normálissal nem.
De így volt ez mindig is.
"magyarán lehet kőkemény, hajtós amit tanulsz s ha nincs rá igány akkor értéktelen? ellenben egy alig bejárós szakkal kereshetsz milliókat csak mert van rá kereslet?"
Az első és második kérdésre is igen a válasz.
Így működik a piacgazdaság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!