Ott hagynád a munkát ha karácsonyi szünetre nem kapnál fizetést?
Az embereimnek már kiadtam minden szabadságot tavasszal amikor volt az első hullám és leállás , így most nincs nekik, szóval nem tudom mi tévő legyek, de év végén az ünnepekkor 2 hétig körülbelül nincs munka, leállunk, pihenünk.
Viszont nincs szabadságuk szóval arra gondoltam, hogy fizetés nélküli szabadságra küldeném őket közös megegyezéssel akkor nem lenne gond a fizetéssel meg a szabadságokkal se..
Nyilván megkapnák az év végi jutalmat ahogy minden évben, de nem tudom mit szólnának ehhez, de valamit muszáj lépnem, szabadság már nincs , 2 hétig meg ha nem dolgoznak az nem jogos hogy fizetést kapjanak, na meg miből??
Csak szólj nekik arról is, hogy arra az időre a tb-t maguknak kell fizetniük.
Amúgy miért nem mindegy, hogy állásidő vagy szabi? Ha szabira mennének, akkor ugyanúgy a "semmire" fizetnéd őket.
Mert már mindegyik elhasználta a szabadságát tavasszal és akkor fizettem őket a semmire!
És ha alá írja, hogy ő kéri akkor nem lehet belekötni semmibe nem?
@35 Ja, csak mondjuk az ilyennek aki kikényszerítéséért ugyanúgy gigabüntetés jár. Amúgy remélem, hogy csak egy jól felépített troll vagy, mert igazi ember nem lehet ekkora ordas patkány.
Munkát adni a munkáltató feladata, ha nem tud, akkor így járt, állásidőt elrendelhet és ennyi.
De ha aláír valamit akkor utána miért hazudhatná, hogy kikényszerítették??
Ennyi erővel aláírom a hitelpapírt a banknál aztán azt mondom rákényszerítettek és nem fizetek!
#35 És az ki baja, hogy én tavasszal ki adtam nekik a szabadságot a korona miatt és mostanra nem maradt??
Eddigi években karácsonyra meg volt tartva, hogy elmenjenek szabadságra de most muszáj volt kiadnom akkor ilyenkor mi van? Fizesse őket az állam ha akarja én nem fogom
Kinek a baja? A tiéd. Tavasszal adhatták volna állásidőt, volt lehetőség arra, hogy csökkentsd a munkaidőt, és a kieső időre járó bér 70%-át fizette nekik az állam, minimális adminisztrációt igényelt.
Az, hogy te ótvar pocsék vállalkozó vagy, nem az alkalmazottak hibája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!