A mai világban mi számít normális vagy el fogatható meg takarításnak Magyarországon?
Én például 32 éves vagyok. Egy gyárban dolgozom havi 240.000 nettó fizetéssel nem számít nagy fizetésnek, de minden hónapban meg próbálok minél többet félre rakni. Nem veszem észre hogy a mostani 30-as korosztály foglalkozna ezzel inkább csak el verik a pénzt.
Nekem jelenleg van 2.500.000 forintom. Szerintetek ez így jó?
A trollok meg hülyék kíméljenek. Köszönöm.
"Itthon lakok még a szülői házban a párommal. Mivel egy nagy családi házban lakunk többen így a költségek is meg oszlanak."
Hát így viszont elég relatív a helyzeted, mert erre szokás mondani, hogy "nem fenntartható". Mármint nyilván előbb-utóbb szeretnétek függetlenedni, akkor pedig akár albérletben, akár saját, hitelre vett lakásban gondolkozol, az nagyon sokat fog kivenni a zsebedből.
Ilyen helyzetben érdemes lenne elgondolkodnod a továbbtanuláson/átképzésen, hogy magasabb legyen a fizetésed és lehetőleg ezt a 60-100 ezres megtakarítási rátád akkor is tudjad tartani, ha elköltöztél a szülőktől és megugrottak a megélhetés költségei. Ehhez Budapesten kb. 350 ezres fizetés mindenképpen kell, vidéken kicsit kevesebb. De addig tanulj, amíg otthon laksz és megteheted.
"Ehhez Budapesten kb. 350 ezres fizetés mindenképpen kell, vidéken kicsit kevesebb. De addig tanulj, amíg otthon laksz és megteheted."
Ebben a helyzetben elég a mostani is, gondolom a párja is dolgozik. Persze szép elképzelés a 350e, de elérni annál nehezebb. Azért Pösten sincs kolbászból a kerítés, sajnos átlagos a 250e nettó, de inkább alatta. Tudom, mert rendszeresen keresgélek, mert én is többet szeretnék, de a 350e gyakorlatilag kiemelt pénz, középfokú végzettséggel.(most keresek 280e nettót, nyilván jó lenne több.)
attól fugg mióta gyűjtesz?
na de tényleg kiváncsi vagyok erre mióta?
okés , látom 16hónapja.
Szerintem jó..
Mindig azt mondom legjobb ha jól befekteted.
Pl.lakás, vagy ami fontos számodra.
Én 32 vagyok, kismama, vannak értékeink elsősorban mint pl.a férjemmel egyutt 2kocsi, majdnem egy ház, mert a költözés utban van- amit ugy örököltunk meg h férjem félig felépített (ö csak a munkaerő volt) aposéknak egy házat.
Akkor megigényeltuk a babavárót mert alapból még szeretnénk + 1-2gyereket.
Vannak marháink, 2üsző 3 borjú,
kevés földünk, és számlánkon majdnem 2milla.
De ez kettőnknek van.
25/
Nem nagyon lehet már "jól" befektetni.
Ennek egyik oka, hogy nincs kereslet, a másik meg hogy mindenen adó van vagy adó előleg vagy illeték és a szabályozásoknak engedélyezéseknek való megfelelés költségei magasak, vagy lehetetlen nekik megfelelni.
27/
Mit gyártanak abban a gyárban? Nem ártalmas egészségre?
"Mit gyártanak abban a gyárban? Nem ártalmas egészségre?"
Nem ártalmas. Tiszta hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!