Magyarországon milyen végzettséggel lehet normálisan megélni, ami miatt nem költöznél külföldrE?
Nincs ilyen, Magyarország olyan mint egy rossz falu, elköltözni érdemes.
Ha nincs diplomád az a baj, ha van diplomád az a baj.
Azzal, amilyen most van. Fizikusi diplomám van, a pénzügyi matematikus Msc pedig folyamatban. Semmiképp sem költöznék ki külföldre, itthon is lehet nagyon sokat keresni, és máshol is nagyon keveset - mindkettőt tisztességesen.
Az 1. válaszoló véleményére nem kell adni, a demagógia a szólásszabadság része, az ilyen embereket is meg kell tűrni magunk között, sajnálom az ismerőseit.
Köszönjük szépen.
Aztán nálad is fordul a kocka, és elpályázol.
Nem végzettségfüggő szerintem, hanem inkább emberfüggő. Ki miből mit tud kihozni.
Nekem pl 3 okj-s végzettségem van, egyikből sem tudok kihozni semmit. Míg másnak 8 általánosa van, és milliókat keres.
Van 3 OKJ-d? az pedig olyan mintha lenne 3 diplomád.
Érdekes.
Én nem csak és kizárólag a végzettségre helyezném a hangsúlyt, hanem az egyéb életkörülményekre is.
Egyedülálló anya vagyok, bankszektorban dolgozom (közgazdász- pénzügyes vagyok, elemzői területen), kisgyereket nevelek, Budapesten élek.
Tudom, a közgazdasági jellegű szakképesítéssel rendelkezőkkel is mostanában Dunát lehet rekeszteni, de tanulni mindig kell és lehet (továbbképzés, nyelvtudás, szakosodás, esetleg valamilyen egyéb ország pénzügyi-adózási és nyelvismerete együtt tud ütős lenni, más kollegáim közgazdászként az adatbányászat felé nyitottabbak és az IT határterületek felé képzik magunkat stb.)
Jelenlegi élethelyzetemben nem mennék külföldre. Tisztességes a fizetésem, szeretem a szakmám- munkahelyem, meg tudom fizetni a gyermekem minőségi napközbeni ellátását, közelebb vagyok 40-hez,mint 20-hoz- így "pszichésen" és az anyagi helyzetemet tekintve is kevésbé "mobilis", mint egy egyetemről kikerült huszonéves. Kényelmes, normális életkörülményeim miatt nem is igazán motivál.
A pénzügy-számvitel- adózás- általános közgazdaságtan nem egy rossz irány, ha mellette van jó nyelvtudás és igényed arra, hogy az iskola elvégzése után is rendszeresen fejlődj, tanulj. Telített a pálya, az igaz, de ha tudsz valamiben több, különlegesebb lenni, főleg fiatalon terhelhető stb. akkor ebből igazán meg lehet élni.
Igazság szerint ez szinte valamennyi szakmára igaz, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!