A mai világban mi számít normális vagy el fogatható meg takarításnak Magyarországon?
Én például 32 éves vagyok. Egy gyárban dolgozom havi 240.000 nettó fizetéssel nem számít nagy fizetésnek, de minden hónapban meg próbálok minél többet félre rakni. Nem veszem észre hogy a mostani 30-as korosztály foglalkozna ezzel inkább csak el verik a pénzt.
Nekem jelenleg van 2.500.000 forintom. Szerintetek ez így jó?
A trollok meg hülyék kíméljenek. Köszönöm.
Szerintem a sok embernek 1 havi kiadásaira sincs elég pénze. Szóval az a normális, de nem ennek kellene a normálisnak lennie.
Az "okosok" azt mondják, hogy minimum 3 havi megélhetési összeg kellene, hogy mindig a számládon legyen, olyan esetekre hogy ha súlyosabb betegség miatt kiesel a munkahelyről, vagy leépítés van és nem találsz hirtelen új helyet stb. Illetve szintén az "okosok" szerint az ideális az 6-12 havi kiadásod félretéve. Mivel anyukádékkal laksz ezért neked nincs szükséged nagy megtakarításra. De annak aki külön él és albérletet fizet vagy lakáshitelt vagy gyermekeket nevel nyilván fontosabb, hogy tényleg meglegyen ez a 3-12 havi kiadás.
Mi albérletet fizetünk (100e), de gyerekünk nincsen és komfortosan érezzük magunkat 4 havi megtakarítással a számlánkon (ez nekünk 1 millió forint). A maradék 6 milliónkat meg megtakarítási számlán van/lekötve, mert lakásra gyűjtünk. Ahhoz persze ez még édeskevés :D Ha ez a cél nem lenne, akkor elégedett lennék az 1 millióval, gyerek mellett 2-vel.
9: Ez szakmafüggő. Ez inkább egy olyan duma, amit a munkáltatók előszeretettel mondanak, hogy na ezért nincs fizu emelés, stb.
Ha vendéglátós vagy talán igaz lehet/lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!