Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mai világban mi számít...

A mai világban mi számít normális vagy el fogatható meg takarításnak Magyarországon?

Figyelt kérdés

Én például 32 éves vagyok. Egy gyárban dolgozom havi 240.000 nettó fizetéssel nem számít nagy fizetésnek, de minden hónapban meg próbálok minél többet félre rakni. Nem veszem észre hogy a mostani 30-as korosztály foglalkozna ezzel inkább csak el verik a pénzt.

Nekem jelenleg van 2.500.000 forintom. Szerintetek ez így jó?

A trollok meg hülyék kíméljenek. Köszönöm.

#pénz meg takarítás
2020. okt. 11. 16:16
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
5%

Nemjó!

Gattyán György megtakarításai, na arra mondom, hogy na az már valami, de Pintér Sándor vagyonnyilatkozata se kutya..

Ami neked van az bárkinek van aki el nem issza, szóval ne legyél túl nyugodt..

2020. nov. 23. 19:52
 12/42 A kérdező kommentje:

Kedves 11 válaszoló köszönöm a válaszod, de én nem a magyar milliárdosokra voltam kíváncsi!!! Akik úgy lopták össze a vagyonukat!!

Olyan emberek válaszait várom akik hasonló pénzügyi helyzetben vannak.

Ami meg nekem van nem vagyok benne biztos hogy mindenkinek meg lenne jelenleg az országban.

2020. nov. 24. 16:01
 13/42 anonim ***** válasza:
23%

Összvagyonom 27 milla ebből 5 millió készpénz a többi ingatlan és kocsi.

Eddig 3 milliót örököltem mindösszesen amikor apám meghalt.

Világ életembe vagyonőr voltam még másodállásba is, vagy néha eladó.

37 éves vagyok, hidd el, hogy bárkinek megvan aki el nem issza!

11 es válaszadó voltam.

2020. nov. 25. 23:46
 14/42 A kérdező kommentje:

Én is voltam vagyonőr közel 5 évig, de ott hagytam mert a fizetés pocsék és havi szinten 220 óra a minimum amit le kellett dolgozni.

Szabadság és táppénzt nem fizették ki és még más bajok.

Ország szerte ez megy aki vagyonőrnek megy.

2020. nov. 26. 16:52
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

14/

Hát én jó helyen vagyok, mondhatni emberséges, bár sokat kell bent lenni 360 órát egy hónapba de ebből 80 engedélyezett pihenés.

Ágy van, hűtő, wc, mikró, digitv, klíma, kollegámmal felváltva takarítjuk a bódét ami egy lakókonténer lényegében.

Van karbantartó ha valamivel gond van jönnek megcsinálják.

Emellett vállalok másodállást ha éppen akad valami, áruházi őrzés, rendezvény vagy műhelybe meló ismerősnél, kerti munka rokonnál akármi.

Persze szar, hogy asszonyt néha alig látom, de azért okosba meg lehet ezt is oldani ha elcserélgetjük párszor a műszakot vagy ne adj isten behozza az ebédet és ezért mégcsak nem is szólnak.

2020. nov. 27. 20:03
 16/42 anonim ***** válasza:
Szabadság meg táppénz nincsen seholsem, és sosem volt ebbe a "szakmába", max ha valaki önkormányzatnál közalkalmazottként vagyonőr, vagy közterületesként, na akkor van, csak ugye az már nem az egyhetes tanfolyam kategória.
2020. nov. 27. 20:06
 17/42 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon sok múlik azon, hogy ki mit hoz otthonról. Szeretem megfigyelni az emberek viselkedését és hozzáállását bizonyos dolgokban az ismerősi köreimben. Azt látom nagy vonalakban, hogy aki otthon normális értékrendet látott, az ekkora pénzből is tesz félre. Aki otthon azt látta, hogy hitelből veszünk mindent, hitelből karácsonyozunk, stb., annak a nettó 500 ezres fizetése is elfolyik. Ha venni kell valamit, majd ott a hitel.

Számomra döbbenet, hogy 36-7 évesen képes valaki úgy élni, hogy a család 1 havi megélhetése van mindösszesen megtakarításként a számlájukon, vagy éppen az sem, mert hirtelen venni kellett valamit. Biztos munkahelyekkel sem aludnánk így jól.

Az átlaghoz képest ezzel a bevétellel szerintem jó összeggel rendelkezel és jó az is, hogy így állsz a pénzhez. Tartsd meg a jó szokásod és ha lakást vesztek se erőtökön felül tegyétek. Mindig legyen tartalék!

2020. nov. 30. 08:53
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre szerintem nem lehet számszerű választ adni.

Az első és legfontosabb, hogy legyen kb 6 havi megélhetést fedező megtakarításod egyfajta biztonsági tartaléknak (az emberek nagy részének már ez sincs). A 6 hónap azért fontos, mert jellemzően ennyi idő alatt azért lehet találni munkát, ha valami történt, az összeg pedig a megélhetéstől függ, nyilván nem ugyanannyi annak, aki egyedül egy kis öröklakásban lakik, mint annak, akinek hitelei vannak.

Második körben jön a valódi megtakarítás, amit komolyabb célokra gyűjtesz. Itt a céljaidtól függ. Nekem például volt olyan, hogy nagyon magas volt a megtakarításom, mert évek óta lakásra spóroltam, majd mikor megvettem a lakást, akkor közel 0-ra esett, de a mérleg másik oldalán ott volt a lakás. Az, hogy van mondjuk 10 milliód innen nézve nagyon relatív méretű megtakarítás, ha ez úgy van, hogy mellette saját lakásod, kocsid, ingóságaid vannak, akkor komoly összeg, ha ez minden vagyonod, akkor nem is olyan sok (főleg, hogy egy új suzuki is közelebb az 5 millióhoz, mint a 4-hez)

2020. nov. 30. 14:54
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Az nem szerepel a kérdésben, hogy ezt a megtakarított összeget mennyi idő alatt raktad félre, de ettől függetlenül nettó 240-ből már az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán marad valamennyi tartalék. Ebből kiindulva a megélhetési költségeid igencsak alacsonyak lehetnek, így a 2,5 millióból elég sokáig húznád munka nélkül is.
2020. nov. 30. 16:06
 20/42 A kérdező kommentje:

Kedves 19 válaszoló.

Itthon lakok még a szülői házban a párommal.

Mivel egy nagy családi házban lakunk többen így a költségek is meg oszlanak.

A 240 ezer fizetésből havonta 100.000 forintot le veszek a számlámról az el megy a havi kiadásokra. Számlák, kaja, egyéb ki adások pl.. egy ruha.

A többit a számlán hagyom és csak akkor nyúlok hozzá ha hirtelen van egy nagyobb nem tervezett kiadás. 2.5 milliót 16 hónap alatt jött össze.

Ha meg jön a fizetés más összegeket szoktam levenni valamikor 100 ezret valamikor többet, de olyan is volt hogy csak 60.000 vettem le mert az elöző hónapból még maradt pénz. Változó.

2020. nov. 30. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!