Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha behívnak próbanapra, akkor...

Ha behívnak próbanapra, akkor már aznap közlik, hogy engem vesznek-e fel, vagy majd csak később?

Figyelt kérdés
Holnap megyek éttermi mosogatásra. Mire számítsak?

2020. szept. 30. 12:32
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Nem, ez a behívás gyakori, nem próbanap azon már túl vagy. Péntek van és áll a bál.
2020. okt. 2. 13:02
 32/40 anonim ***** válasza:

"Küldjem a dokumentumokat, és készítik a szerződést. Ami amúgy 0 órás, most csak ilyet tudnak adni a vírushelyzet miatt, de ezt már az interjún tudtam."

Megkérdezhetem, mit jelent az, hogy "0 órás szerződés" ?

2020. okt. 2. 13:08
 33/40 A kérdező kommentje:

31: Azt azért úgy gondolom, nem árt már az elején érzékeltetni, hogy szabadnapon nem igazán hajlok a bemenetelre. Ha egy már beosztott munkanapon azt akarják, hogy menjek be korábban vagy maradjak tovább, az nem gond, de számomra a szabadnap szent és sérthetetlen.

32: Azt, hogy nincs heti fix óraszám szerződésbe rögzítve. Egy héten annyit keresel, amennyit dolgozol. Ha 20 órát, annyit, ha 32-t, annyit. Hogy a szabadság fizetve van-e, az helyenként változó. Valahol egyszerűen nincs, valahol felépítesz vakációórákat, amiket ki lehet kérni szabadságramenéskor.

2020. okt. 2. 13:12
 34/40 anonim ***** válasza:

0 órás szerződés: még nem tudják mennyit kellesz, szóval bármi lehet, 0tól akárhány óra/hó, attól függően mennyi a forgalom. Semmi nem garantált, szóval ha hívnak, menj mert egy idő után fekete listás leszel, nem téged hívnak először.

Szerintem illegálisnak kéne lennie az ilyennek, emiatt sokszor kellett betegen, szülinapon, ünnepnapon is dolgoznom, sose kapcsolhattam le a telefont.

2020. okt. 2. 13:14
 35/40 A kérdező kommentje:

Amiről te beszélsz, az inkább a közvetítős szerződés. Amikor egy munkaközvetítőnek dolgozol, és több helyre is küldenek. Dolgoztam úgy, de azt megadhattam, hogy egy adott héten hogy állok rendelkezésre. Ha beteg voltam, azt is nyilván jeleztem.

De rendesen, egy bizonyos helynek (szintén étterem) is dolgoztam már 0 órás szerződéssel. Ott mindig adtak munkát, csak az változó volt, hogy mennyit. És mindig megvolt előre a következő heti beosztás. Néha megtörtént, hogy átvariálták, vagy annuláltak egy napot. Nyilván ezen a helyen is valahogy így fog kinézni.

2020. okt. 2. 13:19
 36/40 A kérdező kommentje:

Lemaradt:

34: Mert te nem adhattad meg, hogy x periódusban nem állsz rendelkezésre?

2020. okt. 2. 13:21
 37/40 anonim ***** válasza:

Köszi, 33, 34-es.

Kérdező, minden ekézés nélkül: látod, ezért nem mindegy, melyik országban vagy, mert itthon nem is létezik ilyen, hogy 0 órás szerződés - még nem is hallottam ilyenről, ezért kérdeztem (32-es)

2020. okt. 2. 13:46
 38/40 A kérdező kommentje:
37: De ez nem tartozik szorosan a kérdésemhez. Csak leírtam, mert úgy éreztem, páran kíváncsiak, hogy végül mi lett. :) Ilyen nem, de alkalmi munka létezik otthon, az végülis hasonló.
2020. okt. 2. 13:51
 39/40 anonim ***** válasza:
0 órással is mondhatod, hogy nem érsz rá, csak úgy veszik hogy cserben hagytad őket, és nem vagy elég lelkes. Hell world.
2020. okt. 2. 13:59
 40/40 A kérdező kommentje:
39: Ó, próbáltak már engemet szabadnapomon berendelni, úgy, hogy 0 órással dolgoztam. Mondtam, nem érek rá, dolgom van. Semmi zűr nem lett belőle.
2020. okt. 2. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!