Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha behívnak próbanapra, akkor...

Ha behívnak próbanapra, akkor már aznap közlik, hogy engem vesznek-e fel, vagy majd csak később?

Figyelt kérdés
Holnap megyek éttermi mosogatásra. Mire számítsak?

2020. szept. 30. 12:32
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
55%
Tehát itt, magyar fórumon kérdezgeted, hogy mire számíts Hollandiában egy próbanapon?
2020. szept. 30. 15:00
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az esetek 95% nem kapsz semmit.
2020. szept. 30. 15:00
 13/40 A kérdező kommentje:
12: Vendéglátóiparban dolgozók tapasztalataira vagyok kíváncsi a próbanapokkal, nevezetesen arra, hogy velük mikor közölték a döntést. Az tökmindegy, hogy Hollandia, Magyarország vagy akármi. De gondoltam, hogy valaki mindjárt ekézni kezd, ahogy leírom, hogy külföldön élek.
2020. szept. 30. 15:19
 14/40 A kérdező kommentje:
13: Én eleve úgy kalkulálok, hogy nem fognak fizetni. Nem is erről szól a kérdésem. Ezért nem is értem, miért lett ide átrakva a Munkahely, kollégák-kategóriából. Hanem arról, hogy várhatóan mikor tudom meg, hogy felvesznek-e.
2020. szept. 30. 15:25
 15/40 anonim ***** válasza:

Mondom, tapasztalat, vendéglátásban gyosan kiderül ki kompetens és kibírható és ki nem.

Az első nap levágós mindenki számára hogy te leszel-e az vagy se.

Ha lesz második napod akkor megvan a melód-de persze ha mellényúlsz, kiraknak.

2020. szept. 30. 15:33
 16/40 anonim ***** válasza:
68%
Off, mindeféle előítélet nélkül: kint élsz 12 éve és csak mosogatást vállaltál idáig, nem vágysz többre, vagy valamilyen normálisabb munkára?
2020. szept. 30. 16:26
 17/40 anonim ***** válasza:
16nak igaza van, simán próbálkozni kellene szakács álláshirdetésnél is. Mondjuk ne sous chefnek vagy head chefnek, de krumplit meg hamburget sütni, tésztát főzni beállhatnál egy kis önbizalommal.
2020. szept. 30. 16:55
 18/40 anonim ***** válasza:

17, ilyet nem írtam, hogy álljon be a chef mellé, de rengeteg szaktudást nem igénylő, "normálisabb" munka van, pl gyár, üvegházak, árufeltöltő stb.

Nincs semmi baj a mosogatással, nem lekezelésből írtam, csak az igazából ilyen ugródeszka az első pár hónapra max. Főleg ha így szivatják is az embert, ahogy írjátok

2020. szept. 30. 16:57
 19/40 A kérdező kommentje:
18: Különbség van étterem és étterem között. Az első 3 évben egy kínaiban dolgoztam, az aztán tényleg kizsákmyányolás volt, átmenetileg ki is csinált testileg-lelkileg. Azóta viszont az összes többi hely, ahol megfordultam, mérföldekkel normálisabb volt.
2020. szept. 30. 17:06
 20/40 anonim ***** válasza:
71%

9-es.

"Haha, 8, nem tom te hol élsz de ha a nap végén fizetnek, az cash in hand fekete meló lesz."

Hallottál már az egyszerűsített foglalkoztatásról, napi bejelentéssel?

Nos, bevett gyakorlat - ÉS LEGÁLIS! - hogy a munkáltató 1-2-3 próbanapot kér, napi bejelentéssel bejelenti a dolgozót és utána rögtön megírják a munkaszerződést (próbaidő nélkül), ha beválik az illető. Nem tilos, hanem teljesen legális dolog.

Kérdező, azért tettük szóvá, hogy külföldön élsz, mert, mint magad is írtad:

" Hollandiában élek, az itteni törvény nem kötelezi a munkáltatókat a próbanap kifizetésére."

Tehát más ország, más szabályok. Hogy Hollandiában mi a szokás, ezt tényleg elég furcsa úgy kérdezni egy magyar fórumon, hogy a kérdésben nem is árulod el, hogy más országban élsz, más országra vonatkozik a kérdésed.

Egy csomóan felesleges időt pazaroltunk a válaszadással, mert kiderült, hogy nincs is szükséged effajta tanácsokra (pl mire figyelj, stb) - máskor azért légy tekintettel a mi időnkre is. Köszi :-)

2020. szept. 30. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!