Ha behívnak próbanapra, akkor már aznap közlik, hogy engem vesznek-e fel, vagy majd csak később?
Mondom, tapasztalat, vendéglátásban gyosan kiderül ki kompetens és kibírható és ki nem.
Az első nap levágós mindenki számára hogy te leszel-e az vagy se.
Ha lesz második napod akkor megvan a melód-de persze ha mellényúlsz, kiraknak.
17, ilyet nem írtam, hogy álljon be a chef mellé, de rengeteg szaktudást nem igénylő, "normálisabb" munka van, pl gyár, üvegházak, árufeltöltő stb.
Nincs semmi baj a mosogatással, nem lekezelésből írtam, csak az igazából ilyen ugródeszka az első pár hónapra max. Főleg ha így szivatják is az embert, ahogy írjátok
9-es.
"Haha, 8, nem tom te hol élsz de ha a nap végén fizetnek, az cash in hand fekete meló lesz."
Hallottál már az egyszerűsített foglalkoztatásról, napi bejelentéssel?
Nos, bevett gyakorlat - ÉS LEGÁLIS! - hogy a munkáltató 1-2-3 próbanapot kér, napi bejelentéssel bejelenti a dolgozót és utána rögtön megírják a munkaszerződést (próbaidő nélkül), ha beválik az illető. Nem tilos, hanem teljesen legális dolog.
Kérdező, azért tettük szóvá, hogy külföldön élsz, mert, mint magad is írtad:
" Hollandiában élek, az itteni törvény nem kötelezi a munkáltatókat a próbanap kifizetésére."
Tehát más ország, más szabályok. Hogy Hollandiában mi a szokás, ezt tényleg elég furcsa úgy kérdezni egy magyar fórumon, hogy a kérdésben nem is árulod el, hogy más országban élsz, más országra vonatkozik a kérdésed.
Egy csomóan felesleges időt pazaroltunk a válaszadással, mert kiderült, hogy nincs is szükséged effajta tanácsokra (pl mire figyelj, stb) - máskor azért légy tekintettel a mi időnkre is. Köszi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!