Ha behívnak próbanapra, akkor már aznap közlik, hogy
engem vesznek-e fel, vagy majd csak később?
18, nem a chef mellé gondoltam, hanem jelentkezzen chefnek.
Az ilyen kitchen porter melók része, hogy betanulod a konyhai munkát, egyfajta inasi pozítció.
Jelentkezni chefnek a logikus szakmai előrelépés lenne, ezt ajánlottam. 1-2-3 éven belül egy kis önbizalommal történő állásvállasztással meg tehetséggel simán lehet belőle head chef valami kisebb vagy akár nagyobb helyen is.
Aztán mire 45 lesz, simán nyithat saját éttermet.
Gyári/üvegházas/árufeltöltő az egy másik szakma alapszintje...azaz kezdheti előröl a kapaszkodást felfelé. Ez full értelmetlen, hacsak nem célja otthagyni a vendéglátást.
2020. szept. 30. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
22/40 A kérdező kommentje:
20: Figyu ide, még egyszer elismétlem a kedvedért meg az esetleges szövegértési gondokollal küszködők kedvéért:
A KÉRDÉSEM NEM ARRÓL SZÓL, HOGY KIFIZETIK-E A PRÓBANAPOT, hanem arról, hogy mikor szokás közölni, hogy én vagyok-e felvéve! Evvel kapcsolatban kérdezek tapasztalatokat! Dunszton nincs, miféle pazarlásról beszélsz! De itt be is fejezem, mert látom, itt is előjött az "Ekézzük a külföldön élőt!"-játék.
23/40 A kérdező kommentje:
Úgy látom, inkább Neked vannak értelmezési gondjaid HONNAN TUDJUK ITT, MAGYARORSZÁGON, HOGY HOLLANDIÁBAN MI A SZOKÁS? (hogy a te stílusodban válaszoljak :D )
2020. szept. 30. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
Lol én külföldön élő magyarként arra bíztattalak, hogy hagyd a pitsába a mosogatást, kérj előléptetést, mert ekkora gyakorlattal már simán főszakács lehetnél, sokkal magasabb fizuval.
Hol ebben az ekézés? Ez pont PEPtalk, hogy kicsit merj többet, kérj elismerést.
2020. szept. 30. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
26/40 A kérdező kommentje:
25: Onnan, hogy egy európai ország. Nem Zimbabwe-ben Kenyában vagy Ecuadorban élek, hogy gyökeresen eltérjenek a dolgok. És én országtól független, személyes tapasztalatokat kérdeztem. Persze ekézni meg kötözködni egyszerűbb.
27/40 A kérdező kommentje:
26: Ha nem inged, ne vedd magadra!
28/40 A kérdező kommentje:
Mindazonáltal nem annyira vastag a határ a kéretlen tanácsosztogatás és az ekézés között. Ha fejlődni akarok, és ez ügyben van szükségem tanácsokra, akkor majd kiírok erről egy kérdést. Legjobb a témánál maradni.
29/40 anonim válasza:
Szóval... Ami nagyon fontos, hogy kérdezz, ha nem tudsz valamit. Ahogy bemész mérd fel a konyhát. Milyen eszközök hol találhatók, melyik hutoben mi van... Stb. Ha nincs munka állj neki takarítani, de ne legyel lab alatt. Azt senki ne lassa hogy állsz. Nem jo pont. Ha megállnak a tobbiek es mondjuk kávéznak, akkor ugyis szolnak, hogy pihi vagy valami.legyen tiszta a munkád. Aztan ha ezeket betartod tuti este megkérdezik, hogy mikor tudnal jonni melozni. Ha jo a csapat es ugyes vagy akkor idovel radbiznak mas melokat is. Akár ételeket is. Kitanitanak maguknak. Lesz egy jokeruk, aki szinte barhol bevethető. Termeszetesen tobb penzert. Bar ez nem par honap, hanem par ev. A bejelenteshez meg ragaszkodni kell a tulajnál. Megmondod, hogy akkor koszonom. Ennyi volt. Ha jo vagy, ugyse hagynak menni. Nem csak jo szakácsot, de jo mosogatot is nehez talalni.
2020. okt. 1. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
30/40 A kérdező kommentje:
Tegnap végül nem közölték, mondták, majd ma felhív a manager, hogy megkérdezze, hogy gondolom, mi a véleményem. Fel is hívtak, mondván, hogy ha nekem oké, nekem is adnak szerződést, küldjem el e-mailben a szükséges dokumentumok másolatait. Azt megkérdezték, nem tudnék-e esetleg ma is bemenni segíteni (gondolom, ez is próbanap lett volna, azt még mindig nem tudom, fizetik-e), erre nemet mondtam, de azt mondták, nem gond, tudnak hívni mást. Küldjem a dokumentumokat, és készítik a szerződést. Ami amúgy 0 órás, most csak ilyet tudnak adni a vírushelyzet miatt, de ezt már az interjún tudtam.
Kapcsolódó kérdések: