Az érv egy bértárgyalás során hogy mennyit kap egy 8 elemis teszkó árufeltöltő kezdőbérnek?
Mint „aljameló“ afféle negatív viszonyítási alapnak megfelel?
Hogy egy semmi hozzáadott értéket nem követelő 8 elemivel betölthető állás kezdőbére annyi amennyi, akkor egy diplomás munkakör bőven nem pályakezdőnek hogy fizethet kb ugyanannyit , sőt még annyit se (mert nincs cafi)?
Ez egy jó tárgyalási érv?
és a félretett 100.000ből akar lakást? mikor? 50 év múlva???
végül is Pesten 800.000-1 misi vagy több /m2 hát sok sikert.....
" lakásrezsibe is beszáll és mégis havi 100 ezret tesz félre"
Kérdező, a gyerekem 22 éves és van 2 milliója - szerintem sokan cserélnének vele :-)
És nem kell rögtön ilyen "ledorongolóan" beszélni.
Senki nem állította, hogy Pesten akar lakást venni - és amúgy is Pesten lakunk :-)
" és van 2 milliója - szerintem sokan cserélnének vele"
na akkor már csak 30-at rakjon hozzá és tán lesz egy panelje. Most kelt el nálunk egy 80-as években épült panelben 32 millióért egy másfeles kecó.
egy szar proli panelben 32 misi.
Lehet, hogy eladósítani akarja magát, és a hitel önerejéhez gyűjt. És 20 évig vagy még tovább is azt akarja fizetni.
Én biztosan nem vennék fel hitelt úgy, hogy egy jövedelemforrásom van, nincs tartalékom, és a kalkulált törlesztőrészletet épphogy tudnám havonta fizetni. Egyrészt nincs olyan, hogy biztos munkahely, nem lehet számolni az inflációt követő rendszeres béremelésekkel sem, másrészt - ne adj isten - tartós betegség, esetleg munkaképesség csökkenés, vagy munkahely elvesztése esetén, amennyiben a hitelt nem tudnám tovább fizetni, a jelenlegi ingatlanárak mellett tuti, hogy csak veszteséggel tudnám a lakást/házat eladni.
Na, látom, a kérdező is, meg a 44-es is jól tud fantáziálni.
Többet nem írok a terveinkről - sajnálom, hogy Ti ilyen szüklátókörűek vagytok :-(
Na mindegy, magatokra hagylak, csámcsogjatok csak... :-)
Annyit még leírok, hogy minket a Covid egyáltalán nem rengetett meg, mert megtanultuk, hogy min. fél évre való tartalékunk legyen.
Szóval azért van egy kis fogalmunk azt anyagi biztonságról :D
2 millió forint nem nagy anyagi biztonság :) Pár hónapig esetleg elég, ha valaki elveszti a munkájá, de úgy beállítani, hogy ez mekkora vagyon kicsit erős túlzás.
Az meg hogy felnőtt létére veled él egyáltalán nem egeszséges és nem normális. Neki nincs igénye a MAMA HOTELBŐL elmenni? Ugyanis a normális az lenne :)
"a külön szoba "
Ezt észre se vettem. Bakker, nekem 12 évesen már külön szobám volt. 22 évesen 1 szobában az ANYJÁVAL???????
Bammeg előbb mennék ki a kutyaólba lakni mint 22 évesen egy heylen hédereljek az anyámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!