A mostani gazd visszaesés betett minden bértárgyalásnak jó időre? 1 évre legalább?
Az ember 1 hónapja akár még arról tárgyalhatott a munkahelyen mennyi lesz az idei béremelés, és mennyiért vagyok hajlandó maradni.
Most meg arról megy a tárgyalás hogy hány százalékot kapnak le a bérünkből hogy egyáltalán megmaradjon a cég, meg kit rúgnak ki napokon belül és ki marad.
És aki marad az örül nem emelésért marad, még annyit se kap mint eddig de a semminél több. Vagy ott az utca.
Változik a világ.
Leghamarabb jó 1 év múlva lehet majd arról dumálni mennyi lesz az emelés? Ha még lesz kivel tárgyalni persze.
Pontosan. Mi már megkaptuk az emelést. Elképzelhető, hogy túl is vállalta magát a cég.. most azért dolgozunk, hogy meg is tarthassuk ezt.
A jövő év még messze van, addig sok minden történhet.
Én szörnyen mérges vagyok, hogy így alakult. Április 1-től lett volna emelés. Így el is felejthetjük, hogy lesz valami.
Legalább a munkahelyem megmaradt egyelőre.
”Változik a világ“
Csak gondolj bele, 2 hete (se talán) senkinek akart meg mozdulni 300.000 alatt. Most meg mindneki örül ha egyáltalán van munkája. Durva ez a sors cucc
Tovabbra is az adott ceg tevekenysegetol fugg, illetve hogy abban a tevekenysegben "jol megy-e a szeker". Annyi valtozik, hogy sok olyan ceg akinek eddig jol ment, kevesebb lesz a munkaja, befagynak a berek (ha csodbe nem megy).
Ahol en dolgozom, a tevekenyseg jellegebol fakadoan eleve olyan a penzugyi hatter, hogy evente csak 3-4 honapban van bevetel. A virustol fuggetlenul, mar most teli van a ceg az dvre munkaval, folyamatosan veszunk fel embert, mert a hetekben jonni fog ketto uj projekt amire nincs kapacitas a jelenlegi letszammal. Osszel varhato ketto ujabb projekt, de az meg odebb van. Nem tartom valoszinunek hogy befagyjanak a berek, de majd decemberben meglatjuk. Addig meg van bo fel ev es rengeteg projekt.
Amelyik cégnek dolgozom, ott már közölték, hogy a pár héttel azelőtti megállapodások egy darabig jegelve lesznek.
Az én cégem meg azt mondta, hogy próbaidőm után megegyezhetünk egy nagyobb bérben. Most meg ki tudja, megtarthatnak-e egyáltalán. :(
Pár évig felejtősek ezek a dolgok szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!