Az érv egy bértárgyalás során hogy mennyit kap egy 8
elemis teszkó árufeltöltő kezdőbérnek?
Figyelt kérdés
Mint „aljameló“ afféle negatív viszonyítási alapnak megfelel?
Hogy egy semmi hozzáadott értéket nem követelő 8 elemivel betölthető állás kezdőbére annyi amennyi, akkor egy diplomás munkakör bőven nem pályakezdőnek hogy fizethet kb ugyanannyit , sőt még annyit se (mert nincs cafi)?
Diákként dolgoztam árufeltöltőként a Tescoban. Nem volt olyan nap, amikor 20 ezer lépésnél kevesebbet tettem meg. Az átlag olyan 23-24 ezer volt. Az üdítős sor igazi kalóriaégetés. Annyit ettem, mint egy ló és mégis fogytam. (Aki fogyni akar, annak tudom ajánlani) Heti 5 napban hosszú távon, ez nem egy leányálom. Mondjuk voltak, olyanok is akik úgy dolgoztak, mint a lassított felvétel.
2020. szept. 16. 20:37
32/49 anonim válasza:
Igen, úgyhogy aki irigyli a tescos árutöltők bérét azoknak gőzök sincs az egészről és sosem dolgoztak ilyen helyen, és valószínű srva menne haza nem 8 óra hanem 4 óra után is. És a béren is meg volna sértődve miért ilyen kevés ilyen megerőltető munkához képest.
2020. szept. 16. 20:46
33/49 anonim válasza:
Menj külföldre dolgozni, ott jobban megbecsülnek, mint az itthoni munkáltatók. Akiknek célja hogy kizsigereljenek, éhbérért semmi megbecsülést nem adva, sőt még te legyél hálás, hogy nekik dolgozhatsz. Undoritó sajnos a magyar munkáltatói mentalitás.
2020. szept. 17. 14:34
34/49 anonim válasza:
"Undoritó sajnos a magyar munkáltatói mentalitás."
Nem jó helyen "tetszik" kapizsgálni.
Anno megmondta Szíjjártó Péter, hogy alacsonyan kell tartani a béreket, különben nem vonzó a térség a befektetőknek.
Szóval nem feltétlenül a munkáltató a hibás, hiszen akkora adók vannak a munkabéren, hogy gyakran nem is tud többet fizetni. Természetesen nem a multikról beszélek.
Mindig a külfölddel jöttök. Ott is ugyan így kizsigerelnek, főleg ha tudják kelet EU-i nyomi vagy, nem fizetnek többe tés az árak ugyan úgy magasak mint itthon. Németországba most hirdetnek szobalányi munkát 1000-1200 euro-ért, és szétdolgozod napi szinten az agyadat, az most 360 ezer ft-ba átszámolva, de ha vissza esik az ára ennyi sem lesz max. 340 ezer az sem annyira sok amennyi munkát elvárnak ugyan úgy nem jutsz előre se lakásod, se semmid nem lesz belőle mert a kinti bérlésekre, kajára, egyebekre fog elmenni. Szóval hagyjatok a külföldi sza.rsággal. Az csak orvosoknak, mérnököknek, diplomásoknak éri meg, egyszerű munkásnak nem.
2020. szept. 17. 15:51
37/49 anonim válasza:
#36: Érettségi után mentem ki, 0, azaz nulla nyelvtudással. Szintén élt kint ismerős, aki segíteni tudott. Ő keresett nekem munkát is. Takarítói munka az igaz, de nyelvtudás nélkül másra nem is számítottam. Heti kb 10 órát dolgoztam, 450 euró fizetést kaptam. Ebből fizettem lakbért 150 eurót + kaja 100, vagyis 250 eurót költöttem el havonta a másik 200 meg ment a zsebembe.
33-as válaszoló voltam
2020. szept. 17. 16:23
38/49 anonim válasza:
" a másik 200 meg ment a zsebembe."
37-es, bocs, de ezért felesleges kimenni... 200 euró a mai árfolyammal számítva is csak 70 ezer ft. Gyerekem egyenlőre itthon él, lakásrezsibe is beszáll és mégis havi 100 ezret tesz félre egy nem túl nagy fizetésből.
2020. szept. 17. 18:10
39/49 anonim válasza:
"Gyerekem egyenlőre itthon él"
Úgy könnyű :)
2020. szept. 17. 18:12
40/49 anonim válasza:
""Gyerekem egyenlőre itthon él"
Úgy könnyű :)"
Nem, nem könnyű, mert 1 szobánk van (meg egy hall, de egybenyílik) de valamit valamiért: Ő is "elvisel" engem, én is Őt :-) (Ó, szent egek, egy fiatal és egy idős egy szobában él, hogy lehet ezt kibírni - hallom a Gyakori kórusát, de higgyétek el, ki lehet bírni, ha 2 ember szereti egymást :-) ) Mert mindketten tudjuk, hogy a cél a lakásra való gyűjtés és az, hogy ki tudjon repülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!