Mivel érveljek újabb bértárgyaláson próbaidősként? Munkám önállóan, jól végzem. Ue. Munkáért 10e-kel több bért fizetnek nem sokkal előbb érkezett kollegáknak. Nyilván ez nem érv.
Ha próbaidős vagy, akkor nemrég kezdtél.
Mi változott azóta, hogy pár hónapja elfogadtad a jelenlegi bért? Más pozícióba kerültél? Más feladataid lettek, mint még lett beszélve?
Ahhoz nincsen közöd, hogy akit előtted vették fel mennyit kap. Ha arról van szó, hogy interjún alacsony bérigényt adtál meg és most jöttél rá, hogy kaphattál volna többet is, az késő bánat. Próbaidő alatt azzal legyél elfoglalva, hogy ne mondjanak fel neked, ne azzal, hogy adjanak több pénzt.
Próbaidősként semmivel.
Vannak olyan munkahelyek, ahol születik olyan megállapodás a felvételkor, hogy a próbaidő lejárta után esetleg lehet béremelés.
Ha Te nem így mentél oda és belépéskor elfogadtad a felajánlott bért, ráadásul még próbaidős vagy, akkor semmivel se érveljél, hanem dolgozzál továbbra is normálisan, aztán majd januártól amúgy is lehet, hogy lesz béremelés.
Igen én is ezt csinálnám, hogy megkérdezném, hogy látják mennyire sikerült beilleszkednek hozzájuk.
Ha elégedettek veled, akkor
megmondanám, hogy 3 hónapja itt vagyok és nekem is tetszik a munka. De az állásinterjú alapján nem pont erre számítottam, több a munka/bonyolultabb/nagyobb a felelősség, tudnának-e fizetés emelést adni.
Szerintem ez hihető, hogy egy 1 órás beszélgetés alapján nem lehet teljesen tisztában az ember azzal, hogy mi hogy lesz az új munkahelyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!