Megteheti a munkáltató, h nem fizet? Van erre valami kiskapu?
Néhány napot már ledolgoztam, a szerződést 4-ére ígérték, de nem küldték el. Vasárnap beszéltem velük, azt mondták, h megcsúsztak, de hétfőn küldik. Nah, még mindig nem kaptam meg a szerződést. Ma újra felhívom őket, biztos, h nem megyek több napot dolgozni, amíg nem lesz a kezemben a papír. Minden személyes iratomat elkértek, kivéve a számlaszámom. Rettegek, h nem fizetik ki a napjaim, hisz kemény munkáról van szó, illetve nem kevés pénzről. Ha kapok szerződést, mire érdemes figyelni? Lehetnek benne kibúvók a munkáltató részéről? Illetve mit tehetek, ha nem fizet?
Köszönöm a válaszokat!
Nem teheti meg a munkáltató - mégis van, hogy megteszik, főleg kisebb cégek, vendéglátó, stb.
Nem mindegy, hogy hova jelentkeztél: nagyobb helyeken nem kockáztatják, hogy nem jelentenek be - de egy építőipari alvállalkozó simán. legalább foglalkozást írtál volna.
A számlaszám nem mérvadó - ha készpénzben fizetnek, az is jó :-)
Nézd meg ügyfélkapun, hogy be vagy-e jelentve. Ha nem, akkor lehet kezdeni aggódni.
Ha be vagy jelentve rendesen azóta, hogy dolgozol, akkor nincs akkora para, jobb helyeken is megesik, hogy később adják kézbe a szerződést.
Elvileg csak azokra a napokra jelent be, amikor dolgozok. Ez nekem, csak a másodállásom lenne/lett volna. Ügyfélkapura nekem eddig sose kellett belépnem, nem volt rá szükségem, nem is hiszem, h regisztrálam oda valaha, nem tudom, hogy működik sajnos :(
A napokban megpróbálok segítséget kérni az ügyfélkapuval kapcsolatban kollégától vagy ismerőstől.
Ha kiderül, h nem jelentettek be az adott napokra sem, akkor tudok valamit tenni? Vagy el kell engednem? Én egyébként se vagyok biztos abban, h ezek a cégek hivatalosan bárkit is bejelentenének, hisz akkor nem érné meg nekik (szerintem) . Tanácstalan vagyok, mert a pénz is kellene, tudom, h zságbamacska, de azt sem szeretném, h kihasználjanak. Utóbbi esetben tudom őket valahol/valahogy jelenteni?
Óóó, kérdező, itt aztán jó nagy katyvasz van - de ahogy elnézem, te sem vagy nagyon tisztában a munkaügyi dolgokkal. nem baj, megpróbálok segíteni, kibogozni.
1. - bérnővérkedés? Az mi? Közvetítőcégen keresztül dolgozol?
2.- "A cég könyvelő irodaként van feltüntetve a neten" - melyik cég, amelyik kiközvetített? Attól még lehet más tevékenysége is.
3.- "Elvileg csak azokra a napokra jelent be, amikor dolgozok " - no ezt úgy hívják, hogy egyszerűsített foglalkoztatás és EGYÁLTALÁN NEM KELL SZERZŐDÉS HOZZÁ.
Ha kiközvetített egy cég, akkor ahhoz esetleg, de ha mellékfoglalkozás, akkor a helyedben annyira nem lennék ideges
4.- ügyfélkapu: bármelyik okmányirodába a személyi igazolványoddal és lakcímkártyával tudsz regisztrálni ügyfélkapura.
Sokszor jól jön, mert nem kell személyesen ügyintézni.
Hirtelen így ennyi és nem kell rögtön pánikolni, meg feljelentgetésre gondolni. mondjuk esetleg megkérdezhetnéd viszont a munkaadót , hogy mikor kapsz majd fizetést?
Nem, sajnos valóban nem vagyok tisztában a munkaügy dolgokkal, ezért kértem itt is segítséget, mert sajnos a környezetem sincs ezzel túlságosan tisztában.
1. Igen, közvetítő cégen keresztül dolgozom.
2. Átküldöm a cég linkét privátban, talán meglátsz, észreveszel valamit, amit én nem
4. Az ügyfélkapunkak sikerült utána érdeklődnöm, holnap regisztrálok az okmányirodában.
Megmondták dátumra pontosan, h melyik napokon jön a fizu, de az csak köv hónap végén esedékes. Igen, másodállás, nem maradok fizetés nélkül, de nem hajszolnám szét magam, ha nem fizetnek ki. Csak 1 kommentet olvastam, h nem fizetnek, de se jót, se rosszat, semmi mást nem találok róluk
Kösz, de nem kell küldeni privátban.
Ha nem felel meg a munka, akkor ne dolgozz nekik, ha szükség van a pénzre, akkor meg várd meg a fizetésnapot.
Jelenléti ívet írsz valahol?
Tudod bizonyítani, mely napokon dolgozol?
Nem tudom, honnan szedted, hogy ez egy könyvelő cég...
"Fő tevékenység 8690. Egyéb humán-egészségügyi ellátás"
Teljesen normálisnak látszik, az árbevételéről nem is beszélve.
No para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!