Fundamentánál dolgozott valaki, mint személyi bankár? Véleményt szeretnék kérni. Nem pénzügyi, hanem az állás részéről.
Nos, lehet kicsit hosszú lesz, de próbálom röviden. A párom kezdett egy hónapja kb ennél a cégnél dolgozni. Személyi bankárként. Sok szép dolgot ígérnek ugyebár. Céges autó, havi 100 ezer ft autótámogatással, ami a végén a saját autója lesz. Ha a párom elér egy adott szintet, a havi fizetése több százezres tétel lesz. A kollégájának, aki 2 hónapja van itt, állítólag a múlt hónapra majdnem egy millió ft-ot utaltak át. Párom most ügyfélről ügyfélre jár egész nap(hétvégén is), azt mondja ez csak 3 hónapig lesz, utána lesz egy csapata, utánuk kapja majd a pénzt.
Nagyon szépen hangzik, az tény. De eddig csak minuszban vagyunk, ugyanis az egész kezdődött egy 20 ezer ft-os tanfolyammal. Aztán egy 150km-re lévő városba kellett utaznia, az oktatásra. Benzinre így is már rengeteget fizettünk ki, nem állunk jól, de ezalatt az egy hónap alatt egy 100ezer ft-ot simán beleöltünk ebbe összesen. Egész nap járkálni az ügyfelekhez, sokszor más városokba, meg majdnem mindennap az irodába járkálni (ami 30km-re van), nem kevés üzemanyagpénz.Emelett mindennapos telefontöltés,annyit telefonálgat az ügyfeleknek. Ja és a ruha. Megkövetelik ugyebár az öltöny+nyakkendő megjelenést, párom mivel teljesen bevan zsongva, már új öltönyt, ingeket, nyakkendőket is vett. Szerintem keveset is mondtam a 100ezer ft-tal..És most pár napja, mivel akkor telt le neki az egy hónap, adtak 10 ezer ft-ot. Azt mondja a párom, azért csak ennyit mert kevés szerződést sikerült kötnie, amúgy 40 ezer járt volna, de 30-at visszatartottak. Nem értem. 100 ezret, ha nem többet, ebbe beleöltünk, és most kapott 10 ezer ft-ot:)
De ő csak azt hajta hogy 1-2 hónap és millió közeli összeget keres majd havonta, nyugodjak meg. Én viszont azt mondom, ez túl szép ahoz hogy igaz legyen, lévén a páromnak egy sima érettségije van, diplomások nem keresnek ennyit, akkor..
Aki dolgozott/dolgozik náluk ebben a pozícióban, azoktól várnék véleményt mennyire elégedettek a fizetéssel, meg úgy általában a céggel.
Tudom, hogy szörnyen régi a kérdés, de hátha idetalál még valaki.
Nekem édesapám csinálja a Fundamentát, mint SZEB, 3. szinten van. Volt már nagyon rossz fizetése. ("nagyon rossz alatt azt értem, hogy 150000-et keresett, persze ebből még le kell vonni 80000 adó, stb. cuccot, de még így is 70000. és ezt úgy kereste, hogy egész hónapban max. 10 órát dolgozott. (nem naponta, összesen).) Kérdem én, mióta is rossz az a hely, ahol kicsit több, mint egy munkanapnyi munkával 70000-et lehet keresni?
16/L
tegnap 10:52
Akinek bejön annak biztos nem,de a töbség nem sikeres ebben,ehhez igazából gerinctelennek kell lenni,hogy valaki itt jól keressen két ismerősöm is van az egyik talpra esett és normális srác apukád fizetését kétszeresen is meg haladta csinálta egy évig de a saját főnöke tett alá el lopta az ügyfeleit,így kilépett az egészből.A másik ismerősöm egy gerinctelen féreg neki már az első időkben apukád fizetésének legalább 4x ese volt,az ilyeneknek való.És ha kérhetlek ne légy már ennyire naiv.
Én írtam ide anno hogy kezdő vagyok de minden szimpatikus
Nos ez máig is így van. :)
Sikerült azóta vezető pozícióba kerülnöm természetes sok munkám van mögötte de mindemellett egyetemre is járok és mellette még két különiskolába. Termeszetesen magamnak fizetek mindent 21 evwa letemre...Többet keresek mint a szüleim. :) és időben negyed annyit dolgozom mint ők. :) 2 éve vagyok fundamenta személyi bankár
Látom a Fundamenta KÁEFTÉ megint reklámkampányt indított toborzásra, mivel ez a Google első találata, gondoltam leírom ide a tapasztalataimat.
Elsőként szögezzük le, hogy a piramisjátékos bankáros szekta nem összetévesztendő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt-vel, mely a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtja. Akiket ebbe a szektába felvesznek, az nem a Zrt, hanem egy kisebb, hasonló nevű Kft-vel köt szerződést, mely csak közvetítője a pénzügyi szolgáltatásoknak.
Ez a kis Kft így viszonylag szabadon megtehet bármit, hiszen csak leányvállalata a nagy lakáskasszának, amit mindenki ismer. Az újoncokat mindenféle értékesítési vagy pénzügyi végzettség és tapasztalat nélkül veszik fel, nem tájékoztatják őket a költségekről és a várható reális jövedelemről, csak hitegetik őket a milliós fizetésekkel.
Aki a piramisjátékban jó, annak valóban elérhető ez a jövedelmi szint, de ehhez számtalan bepalizott újoncot kell becsalni és nem árt a csapatodban tudni sok hasonlóan gerinc nélkül született embert. Csak kevesek tudnak ennyire nyerészkedni mások nyomorán. Nekem ne mondja senki, hogy egy bankárnak ez a feladata. Egy bankárnak (egy igazinak, aki szakirányú végzettséggel tevékenykedik) marhára nem ez a feladata.
Maga a munka rettentően monoton, de végső soron nem más, mint értékesítés. Sokban nem különbözik bármelyik másik értékesítési munkától (ezért kár bankárnak csúfolni azokat, akik lakáshiteleket sóznak rá ügyfelekre, a porszívóval házalókat sem nevezzük bankárnak). A gond inkább az, hogy ez a szekta mindig megtalálja a módját, hogy valamivel lehúzza a "bankárokat", jellemzően tanfolyamok miatt vonnak a jutalékból, meg persze elvárás a szép kocsi, szép öltöny, előnyös megjelenés.
Miért nevezem szektának? Pont olyan, mint egy vallási szekta, kitűzők, különböző színű nyakkendők, szintek és pontok vannak, mint a szcientológusoknál. Szeretnek nagyszabású rendezvényeket tartani a bankároknak, ahol megy ezerrel dübörgő zenére az agymosás és ámítás, mint egy vidámvasárnapon.
Hitegetnek a luxus autókkal, luxus nyaralásokkal, kétmilliós havi jövedelemmel. Oda kerül egy szerencsétlen, akinek csak egy érettségije van, szerintetek mennyire reális ezt rendes munkával elérni? Nálunk a vállalatnál egy ágazati igazgató keres egymillió nettó körül. Majd biztos egy szál érettségivel, nulla értékesítési és pénzügyi végzettséggel rendelkező jöttment fog pár hónap alatt 2,5 milliós fizetést elérni. Nettó hazugság.
Én nyolc hónapig húztam náluk, aztán átmentem egy komoly vállalat sales csapatába (addigra lett meg a diplomám). Itt már a kezdő nettó alapbérem több volt, mint amennyit ebben a szektában valaha sikerült jutalékként kiküzdenem és az alapbéren felül kapom a jutalékot (hiánytalanul), a tanfolyamokért nem nekem kell fizetnem, hanem a cég fizeti. Náluk vagyok lassan 4 éve, közben kétszer léptettek elő, a következőnél jön a céges kocsi is (amit nem nekem kell megvennem támogatásra). Igen, ehhez le kellett diplomáznom saját erőből, majd pontok, kitűzők, nyakkendők, szintek gyűjtögetése meg beszervezések helyett dolgozni kellett, mint a normális emberek.
Ne hagyjátok magatokat átverni! Legyen rendes munkaviszonyotok, alapbéretek és tisztességes jutalékotok! Amit ezek a Fundamenta KÁEFTÉS kamu bankárok művelnek, az porszívóval házalás, csak a porszívó itt éppen a Fundamenta ZÉERTÉ ilyen-olyan pénzügyi szolgáltatása.
Hú, érdekes válaszok.
Mivel épp váltanom kell, eszembe jutott a nemrég nyomatott állás kampányuk, gondoltam rákeresek a véleményekre, miután egy ismerősöm is közéjük állt.
Külön köszönöm a választ utolsó, elég értelmes leírást adtál. Ha nem lenne tétje, hogy vagy kapok fizetést vagy nem, ergo otthon élnék, még talán meg is néztem volna magamnak, de albérlet mellett teljesen elzárkózom ilyenektől, hogy 3 hónapos befektetés után TALÁN lehet egy tisztességes fizetésem. Az albérletemet addig meg ki fogja fizetni?
Én azért dolgozok eleve, hogy legyen egy tisztességes fizetésem, nem azért, hogy majd "talán" lesz, ha nem szívom meg persze.. Amíg otthon laktam még be is lehetett volna vállalni akár, de így már magamért felelek.
36: Arra azért kiváncsi lennék, hogy TE mit tettél hozzá a dologhoz, te mit tettél a sikered érdekében (mert erről szerényen hallgatsz)?
Vagy csak vártad a csodát, meg a sült galambot?
Mondjuk az első 3 hónapban, heti átlag hány tárgyalásod volt? És ebből hány millió ltp szerződés volt a havi átlagod?
36: Nem tudom ki mondta neked a pár hónap alatt 2,5 milliós jövedelmet, de az hazudott. Hacsak nem te találtad ki. Nem te találtad ki?
10+ éve a cégnél lévő kollégák keresnek ~1M körül, de nyilván nem az első naptól kezdve, mivel ez nem egy "állás", hanem egy ugyanolyan vállakozás, mint bármi más, ahová időt, energiát és néha némi pénzt is kell befektetni.
Akik alkalmazotti aggyal és mentalitással állnak hozzá, azok eleve kudarcra vannak ítélve.
Akik viszont vállalkozói hozzáállással végzik a munkájukat, na belőlük lesz a sikeres ember.
De ez igazából az élet minden területén így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!