Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fundamentánál dolgozott...

Fundamentánál dolgozott valaki, mint személyi bankár? Véleményt szeretnék kérni. Nem pénzügyi, hanem az állás részéről.

Figyelt kérdés

Nos, lehet kicsit hosszú lesz, de próbálom röviden. A párom kezdett egy hónapja kb ennél a cégnél dolgozni. Személyi bankárként. Sok szép dolgot ígérnek ugyebár. Céges autó, havi 100 ezer ft autótámogatással, ami a végén a saját autója lesz. Ha a párom elér egy adott szintet, a havi fizetése több százezres tétel lesz. A kollégájának, aki 2 hónapja van itt, állítólag a múlt hónapra majdnem egy millió ft-ot utaltak át. Párom most ügyfélről ügyfélre jár egész nap(hétvégén is), azt mondja ez csak 3 hónapig lesz, utána lesz egy csapata, utánuk kapja majd a pénzt.

Nagyon szépen hangzik, az tény. De eddig csak minuszban vagyunk, ugyanis az egész kezdődött egy 20 ezer ft-os tanfolyammal. Aztán egy 150km-re lévő városba kellett utaznia, az oktatásra. Benzinre így is már rengeteget fizettünk ki, nem állunk jól, de ezalatt az egy hónap alatt egy 100ezer ft-ot simán beleöltünk ebbe összesen. Egész nap járkálni az ügyfelekhez, sokszor más városokba, meg majdnem mindennap az irodába járkálni (ami 30km-re van), nem kevés üzemanyagpénz.Emelett mindennapos telefontöltés,annyit telefonálgat az ügyfeleknek. Ja és a ruha. Megkövetelik ugyebár az öltöny+nyakkendő megjelenést, párom mivel teljesen bevan zsongva, már új öltönyt, ingeket, nyakkendőket is vett. Szerintem keveset is mondtam a 100ezer ft-tal..És most pár napja, mivel akkor telt le neki az egy hónap, adtak 10 ezer ft-ot. Azt mondja a párom, azért csak ennyit mert kevés szerződést sikerült kötnie, amúgy 40 ezer járt volna, de 30-at visszatartottak. Nem értem. 100 ezret, ha nem többet, ebbe beleöltünk, és most kapott 10 ezer ft-ot:)

De ő csak azt hajta hogy 1-2 hónap és millió közeli összeget keres majd havonta, nyugodjak meg. Én viszont azt mondom, ez túl szép ahoz hogy igaz legyen, lévén a páromnak egy sima érettségije van, diplomások nem keresnek ennyit, akkor..

Aki dolgozott/dolgozik náluk ebben a pozícióban, azoktól várnék véleményt mennyire elégedettek a fizetéssel, meg úgy általában a céggel.

2010. aug. 4. 18:17
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
40%
És én még azt hittem eddig, hogy a Fundamenta az egy normális dolog, eddig sehol nem hallottam, h ez is ilyen piramis-szerű dolog....még jó, hogy nem kötöttem velük szerződést....
2012. szept. 6. 14:21
 12/56 A kérdező kommentje:
Szerencsére a párom mostmár egy éve, hogy eljött tőlük. De az a 2 év amíg ott volt, mint ahogy írtam a kérdésben is szörnyű volt:S Örülök, hogy mások is észre veszik milyen cég ez. Az akkori volt munkatársai közül kb 1-2 ember maradt ott csak,erről ennyit...
2012. szept. 11. 10:54
 13/56 anonim ***** válasza:
40%
Ne is mondd, én 2 hónapig voltam ott, de teljesen tönkre tettek lelkileg. Futkozni, telefonálgatni kellett a fizetésemért, aminek a negyedét sem kaptam meg. Ja és csak szólok, nekem akkor azt is elmondták, hogy külön emberük van pozitív posztolgatásra, hozzászólásokra az interneten. Szóval a SZEB nevű válaszoló gondolom, hogy ki lehet. És nem mellesleg ha vmi problémád van mindenért a központot hibáztatják, ahonnan persze senkit sem lehet elérni, mert semmilyen központi számot nem adhatnak ki.
2012. szept. 29. 18:42
 14/56 anonim válasza:
51%

én két napja voltam ott,"állásinterjún",s szóról szora ugyanezt mondták!!

20 ezres tanfolyam,meg autotámogatás meg faszom,de mikor rákérdeztem,hogy normális,fix fizetés van-e megint kezdte előről a szinteket meg a pontgyüjtést!!! :D

pontot gyüjtök a Tescoba,s beváltom serpenyőre!!-gondoltam magamban!! :DD

nagy baromság az egész,minnél előbb kéne kiszállni,hogy ne menjek annyi pénz a semmire!!

az embereknek ma már semmire nincs pénze!!!

még jó hogy itt utánanézte,hogy mik a tapasztalatok!!

2012. okt. 19. 20:00
 15/56 anonim válasza:
34%
Nekem szerdán lesz interjúm náluk. Kíváncsi leszek. Egyébként arra nem gondoltatok, hogy a hozzáállásotokkal van gond? Mi a baj a jutalék alapú fizetéssel? Az hogy annyit keresel amennyit érdemelsz? Aki munka nélkül akar pénzt szerezni, az pórul jár
2012. nov. 23. 19:47
 16/56 anonim ***** válasza:
71%

Látva az indulatot és az elkeseredett mondatokat, az alábbi gondolatok jutottak eszembe:

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Értem ezalatt, hogy ha egy személyi bankár nem boldogul a maga területén, az nem a Fundamenta hibája, de még csak nem is az ügyfeleké. Ha valakinek valami nem megy, akkor két dolgot tehet. Vagy megkeresi az okát -a vezetője segítségét kérve-, vagy csendben szenved, majd szépen feladja és eközben okolja a körülményeket. Nem értem, hogy a kedves kérdező miért a Fundamentát gyűlöli? Látatlanban meg tudnám mondani, hogy a párod milyen tipikus hibákat követett el, ami miatt nem volt sikeres. Ha nem kért segítséget, akkor gyakorlatilag ugyanazokat a hibákat követte el. Van egy olyan aranyigazság, hogy ha valamit mindig ugyanúgy csinálunk, akkor ugyanaz lesz az eredménye is. Ha ez az eredmény nem megfelelő, akkor csináljunk valamit másképpen!Hogy ez nem történt meg, abban biztos vagyok. Arról nem a Fundamenta tehet, ha valaki nem kér segítséget. Arról sem tehet, ha valaki önszántából megy neki ugyanannak a falnak ötszázszor is és ötszázegyedszer sem jut eszébe, hogy esetleg más irányba kellene elindulni, hátha ott nincs fal. Sokan vannak, akik nagy reményekkel jönnek ehhez a céghez. Aztán nem dolgoznak. Vagy nem úgy dolgoznak, ahogy megtanították nekik. A reményeik beváltatlanok maradtak. Ki a hibás? A Fundamenta?

Vannak, vagyunk sokan, akik követték a vezetőjüket, megfogadtuk a kapott tanácsokat, nem titkolóztunk, hanem szóltunk, ha elakadtunk. Mi tudjuk, milyen érzés havonta másfél-kétmillió forintot keresni. Könnyű kijelenteni, hogy itt csak a régi nagy kutyák keresnek. Kijelenteni könnyű, az igazságtartalma meg kit érdekel nem? Alig négy éve jöttem a céghez. Ugyanazon az alapképzésen ültem, mint azok a munkatársak, akik ma még kevésbé sikeresek, sőt, olyanok is ott voltak, akik ma már nincsenek a cégnél, mert nem boldogultak. Aztán van, aki a céget hibáztatja a saját kudarcaiért. Mi közöttünk a különbség? Nem olyan sok. Csupán annyi, hogy én valószínűleg kb. háromszor annyi nemet kaptam, mint ők. Csupán annyi, hogy ha én valamivel nem voltam eredményes, akkor a vezetőmet megkértem, hogy segítsen kideríteni, min kell változtatnom. Konkrétan ismerek olyan embereket, akikkel egy alapképzésen ültem annak idején. Van közöttük olyan, akinek a legutóbbi jutaléka nem érte el a 30 ezer forintot. Én a legutóbbi hónapomat 2.4 millióval zártam. Mindketten ugyanazt csináljuk. Csak másképpen.

2012. dec. 2. 23:59
 17/56 anonim ***** válasza:
46%

Hát igen, gondolom a Fundamenta posztolgatója igen ráér :)

Visszatérve, nagyon is jól ment nekem a munka, dicsértek is folyamatosan.

Egyfolytában kötöttem a szerződéseket, mindig elértem a szintlépéshez való határt. A gond az, hogy a fundamenta nem fizeti ki a járó pénzt. Mindig hivatkozik valamire, pl. tanfolyam amin nem is voltál.

Nekem az egyik hónapban 120.000FT-ot kellett volna kapnom, ez helyett 900Ft fizetést kaptam egy egész hónapra. Mondván, hogy levonták az egyik tanfolyam díját, amin nem is voltam ott, és nem is lehettem, hiszen vezetőknek volt szánva az a tanfolyam. És ez csak az egyik hónap volt.

Az összes munkatársam azóta kilépett a fundamentától, és szembeköpné magát azon a napon, amikor meglátta a fundamentás legyél te is személyi bankár hirdetést.

Bele ne menjetek, átverés az egész. AGYMOSÁS az egész.

A vezetőket olyan manipulátorokká képezik ki, hogy bárki megbízna bennük, de aztán jön a pofon...

Miért is voltam olyan naiv? Hogy hihettem el ezt a sok baromságot? Kocsi, millák, nyaralás.

Hát persze, ha igaz lenne, amit ígérnek MINDENKI a fundamentánál dolgozna.

2013. jan. 8. 20:17
 18/56 anonim ***** válasza:
50%

"Hát igen, gondolom a Fundamenta posztolgatója igen ráér :)"

Miért gondolod, hogy aki fundamentás, annak sosincs szabadideje?

"Visszatérve, nagyon is jól ment nekem a munka, dicsértek is folyamatosan.

Egyfolytában kötöttem a szerződéseket, mindig elértem a szintlépéshez való határt. A gond az, hogy a fundamenta nem fizeti ki a járó pénzt. Mindig hivatkozik valamire, pl. tanfolyam amin nem is voltál."

Hallottál olyanról, hogy reklamáció? Ha valami szerződésed után nem kaptál jutalékot, miért nem reklamáltad meg? Ott is emberek dolgoznak, tévedhetnek. De van minden embernek szája, ki tudja nyitni, és a probléma megoldva.

Tanfolyam, amin nem is voltál...na igen. De tanfolyam, amire jelentkeztél igaz? Elolvastad a jelentkezés és az esetleges visszalépés feltételeit?

"Nekem az egyik hónapban 120.000FT-ot kellett volna kapnom, ez helyett 900Ft fizetést kaptam egy egész hónapra. Mondván, hogy levonták az egyik tanfolyam díját, amin nem is voltam ott, és nem is lehettem, hiszen vezetőknek volt szánva az a tanfolyam. És ez csak az egyik hónap volt."

Szép történet. Vajon igaz is? Tegyük fel, igaz. Van egy oktatási osztály, lehet reklamálni. Nekik is ugyanúgy dokumentumokkal kell tudniuk igazolni a levonások alapját, mint neked azok alaptalanságát. Mindenkinek van szája, amit beszéd céljára növesztett. Ha nem használod, ki a hülye?

"Az összes munkatársam azóta kilépett a fundamentától, és szembeköpné magát azon a napon, amikor meglátta a fundamentás legyél te is személyi bankár hirdetést."

Ezzel a hozzáállással szerintem az ügyfelek is csak hálásak lehetnek a döntésedért.

"Bele ne menjetek, átverés az egész. AGYMOSÁS az egész.

A vezetőket olyan manipulátorokká képezik ki, hogy bárki megbízna bennük, de aztán jön a pofon..."

Ezt, ha vállalt névvel mondtad volna, megérne egy polgári pert, azzal ugye tisztában vagy?

"Miért is voltam olyan naiv? Hogy hihettem el ezt a sok baromságot? Kocsi, millák, nyaralás.

Hát persze, ha igaz lenne, amit ígérnek MINDENKI a fundamentánál dolgozna."

Türelmes ember révén sok marhaságot vagyok képes kifakadás nélkül lenyelni, de ekkora baromság láttán a bicska kinyílik a zsebemben.

Az elméleted szerint akkor minden milliós fizetéssel járó munka hazugság, hiszen ha igaz lenne, mindenki ott dolgozna? Nyilván a MALÉV-nál is csak azért nem dolgozik mindenki pilótaként, mert azóta megszűnt. Nyilván csak azért nem dolgozik mindenki vállalati vezérigazgatóként, mert az is mese. Arc nélkül, név nélkül gyalázkodni hatalmas bátorságra vall. Nem kell jogi következményekkel számolni, kiadhatod minden dühödet a saját kudarcaidért.

Klasszikus szemellenzős hozzáállás. ha én belebuktam, akkor ez biztosan nem jó dolog. Erről győzd meg azokat is, akik sikeresek!

2013. jan. 23. 12:07
 19/56 anonim ***** válasza:
41%

Én erre csak annyit mondok én nem mondom hogy csaló cég de azt sem hogy nem csaló,vannak emberek akik jól járnak vannak akik nem gondolom sokszor a semmiért halálra dolgozzák magukat a cégnél,szerintem ez úgy van hogy 100 jelentkezőből vagy 10 talán befut,nekem is volt rokonom hasonló pozícióban más helyen minket is képes volt átverni befeketetéssel a saját rokonait ide kicsit gerinctelennek is kell lenni,és akkor tuti sikeres lesz az ember,ezzel sem az utolsó hozzászólót sem a másik bizonygatót nem akarom megsérteni,de nem kell félteni az embereket azok a cégvezetők is a fundamentánál vagy akár az alapító tagjait őket is már csak a pénz vezérli ha az ember bele kóstol a pénzbe akkor vége mindennek,na mindegy amúgy ebben az országban sajnos hivatalosan is működhet cég még ha csaló is legalább "törvényesen" szedi le az embereket mert itt már a csalás is törvényes pl:ScienNet,mert ugye letartózatták a vezéreket mert hogy meg lopták az embereket meg minden de előtte vagy 2 évig meg reklámozták őket tv ben újságban hivatalosan.

De mindegy is más országokban nem tudom milyen a helyzet de úgy gondolom a pénzre ott is vérszemet kapnak,de ami ebben az országban folyik az durva.

2013. febr. 22. 01:47
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy kényes dolog, kicsit mindenkinek igaza van. A Fundamenta hibájaként róható fel, hogy keveset mondanak el a kezdő munkatársaknak, nem készítik őket fel teljesen. Igyekeznek lojálissá tenni az embereiket, ami nem baj, sőt, klassz dolog, minden cégnek ezt kellene tennie. Azt azonban hibás döntésnek látom és sajnos ez egy tudatos hiba, hogy a munkatársakat csak feltüzelik, de a képzésük több, mint hiányos. Beléjük táplálják a hitet, hogy amit csinálnak, az minden körülmények között jó, a termék mindenkinek jó, pedig ez nem igaz. A kezdő munkatárs ezt elhiszi, emiatt képes értékesíteni a családjának is. Nem is ver ő át senkit voltaképp, csak mivel a terméket nem ismeri, nem látja még a hátrányait, nyugodt szívvel köti mindenkinek, hiszen neki azt mondták, hogy ez jó, és nem kell róla hazudni. Azt pedig az első szakmai képzésen tudja csak meg, hogy négy évesnél hosszabbat nem is érdemes kötni, mert hiába az állami támogatás, az infláció kioltja azt és a hozam minimális lesz. Elültetik a fejükben, hogy náluk többet erről a termékről senki nem tud, ami szintén nem igaz, hiszen pénzügyi szakember azért él néhány az országban és aki tud számolni, azokkal szemben nem nagy eséllyel indul egy fundamentás, lássuk be. Az sem mellékes, hogy a funda ezerrel lapátolja be a rendszerbe a munkatársakat, de a legtöbbje elmegy. Viszont aki benne volt, az a terméket megismerte, tehát a nálad jobban senki nem ismeri a terméket dolog is megborul. Sokan nem rossz szándékkal mennek az ügyfélhez, egyszerűen nem teljes a tudásuk, de ők azt hiszik, hogy teljes, mert elhitetik velük. Nem minden etikus, ami törvényes, szokták mondani. Valahogy így van ez a fundival is. Vannak olyanok, akiknek ez a munka bejön és jól keresnek vele, vannak, akik csak kudarcokat szenvednek el. Kevesen maradnak benne, ez kétségtelen, hiszen az állomány évek óta 1500 fő körül van miközben évente van legalább 10 alapképzés, ami ott ül 2-300 ember havonta, ami évente kb 3000 embert jelent. Évente! És az állandó létszám 1500 fő. Ezen azért el lehet gondolkodni. Na nem a fejeseknek, mert ők tudják és nem véletlen, hogy ez nem változik. Van két vonal, a karrier meg a szakértő. Akiben több a tisztesség és mindenáron ezzel akar foglalkozni az inkább szakértő legyen mert nem kell toboroznia viszont ő tényleg ismerni fogja a szakmát. A termék nagyon jó (van, amiben verhetetlen) de nem jó mindenkinek ezt el kell fogadni. Aki viszont emellett teszi le a voksát, jobban jár, ha szakértő tanácsadót fogad, nem karrierépítőt. Nagy köztük a különbség tudásban.
2013. ápr. 18. 15:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!