Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fundamentánál dolgozott...

Fundamentánál dolgozott valaki, mint személyi bankár? Véleményt szeretnék kérni. Nem pénzügyi, hanem az állás részéről.

Figyelt kérdés

Nos, lehet kicsit hosszú lesz, de próbálom röviden. A párom kezdett egy hónapja kb ennél a cégnél dolgozni. Személyi bankárként. Sok szép dolgot ígérnek ugyebár. Céges autó, havi 100 ezer ft autótámogatással, ami a végén a saját autója lesz. Ha a párom elér egy adott szintet, a havi fizetése több százezres tétel lesz. A kollégájának, aki 2 hónapja van itt, állítólag a múlt hónapra majdnem egy millió ft-ot utaltak át. Párom most ügyfélről ügyfélre jár egész nap(hétvégén is), azt mondja ez csak 3 hónapig lesz, utána lesz egy csapata, utánuk kapja majd a pénzt.

Nagyon szépen hangzik, az tény. De eddig csak minuszban vagyunk, ugyanis az egész kezdődött egy 20 ezer ft-os tanfolyammal. Aztán egy 150km-re lévő városba kellett utaznia, az oktatásra. Benzinre így is már rengeteget fizettünk ki, nem állunk jól, de ezalatt az egy hónap alatt egy 100ezer ft-ot simán beleöltünk ebbe összesen. Egész nap járkálni az ügyfelekhez, sokszor más városokba, meg majdnem mindennap az irodába járkálni (ami 30km-re van), nem kevés üzemanyagpénz.Emelett mindennapos telefontöltés,annyit telefonálgat az ügyfeleknek. Ja és a ruha. Megkövetelik ugyebár az öltöny+nyakkendő megjelenést, párom mivel teljesen bevan zsongva, már új öltönyt, ingeket, nyakkendőket is vett. Szerintem keveset is mondtam a 100ezer ft-tal..És most pár napja, mivel akkor telt le neki az egy hónap, adtak 10 ezer ft-ot. Azt mondja a párom, azért csak ennyit mert kevés szerződést sikerült kötnie, amúgy 40 ezer járt volna, de 30-at visszatartottak. Nem értem. 100 ezret, ha nem többet, ebbe beleöltünk, és most kapott 10 ezer ft-ot:)

De ő csak azt hajta hogy 1-2 hónap és millió közeli összeget keres majd havonta, nyugodjak meg. Én viszont azt mondom, ez túl szép ahoz hogy igaz legyen, lévén a páromnak egy sima érettségije van, diplomások nem keresnek ennyit, akkor..

Aki dolgozott/dolgozik náluk ebben a pozícióban, azoktól várnék véleményt mennyire elégedettek a fizetéssel, meg úgy általában a céggel.

2010. aug. 4. 18:17
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim válasza:
26%
Bele ne menjetek ebbe a Fundamentás cuccba :'D engem péntekre hívtak be, filmet is nézettek velem, faggattak a jövőbeli terveimről, és ment az agymosás, aztán közölték, hogy fizessek 34 ezret a tanfolyamért (ami szerintük 250.000 Ft lenne, de ebből ennyi az önrész). Hétfőn kéne visszajeleznem, hogy érdekel-e, de természetesen nem fogok ;) és hogy honnan szerezték meg az adataimat? Álláskereső oldalakra tesznek ki népszerű munkákat, amire sokan küldenek önéletrajzot (az enyém egy "most nyíló Vodafone üzletbe keresnek munkatársakat" volt). NE menjetek bele ilyenekbe, mert erre csak rá fogtok fizetni!!!
2013. júl. 14. 19:14
 22/56 Tika135 válasza:
56%
Sziasztok. Olvasom itt a kommenteket, hát igen érdekes vélemények vannak. Én most tervezem belépni munkatársként, ime az én véleményem: valóban, az értékesítés nem való mindenkinek, bár ez is tanulható. Vannak szintenkénti kötelező tréningek, amik pénzbe kerülnek, egyébként ez mind le is van írva a szerződésbe (ami valóban egy jó nagy paksaméta, viszont érdemes átböngészni!). Az is le van írva, ha a szintedhez való képzésen nem veszel részt, akkor is kiszámlázzák Neked a díját (ez is benne van a belépési mappában!). Valóban nem kevés ez az összeg, bár mondanék egy példát: Akinek nincs Pszáf vizsgája, annak 34.000 Ft, tehát ebből a Pszáf: 21 eFt (én anno külön végeztem el: 35 eFt volt). Nyilván itt is, mint mindenhol, dolgozni kell. Volt egy komment, mely szerint aki már akart ilyet kötni, az megkötötte, tehát biztosan nem tud új ügyfelet találni. Hát aki ezt írta, nem igazán ismeri ezt a folyamatot, hiszen, ha lejár, újat köt az elégedett ügyfél az állami támogatás miatt, egyébként pedig erre az igény folyamatos, hiszen mindíg lesz, akinek pont akkora a gyerek, vagy majd x idő múlva lesz akkora a gyerek stb. Igaz, hogy nincs fix, de én dolgoztam a Fundamentánál fix pénzért a call centerben mint értékesítő: a fix pénz hideg vízre sem elég, viszont a jutalék borzasztóan alacsony, hiszen van fix pénz s az egyéb kötöttségről nem beszélnék. Az oktatásokra pedig sztem szükség van, hiszen sajnos ebben az országban rengetegen vannak, akik nagyon jól előadják magukat, s közben a tudása a béka s...e alatt van (tisztelet a kivételnek, de az itt hozzászólók között is bőven van ilyen). Végül is mindenki maga dönti el, mit kezd az életével, de egy biztos: olyan doksit adnak a munkatárs kezébe, amivel ki tudja számolni a jutiját, ha nem stimmel, akkor belső vonalon lehet reklamálni, olyan nincs, hogy lenyúlják a pénzedet, hiszen az én mentorom is 5 éve van ott, gondolom, hogy nem így lenne ha az egész átverés. Ma ebben az országban mennyit kell gürizni 100 eFt-ért? (s a munkáltatód dönti el, hogy mikor állsz fel!). Az mondjuk túlzás, hogy 1-2 hónap alatt millió közeli összeget meg akar valaki keresni (bár nem elérhetetlen, de ez tényleg kevés embernek jön össze), viszont egy tisztességes jövedelmet meg lehet vele keresni a ktg-ek levonása után. Még egyszer mondom, most fogok kezdeni, mint személyi bankár, igaz hogy 13. éve már az értékesítésben dolgozom, pénzügyi területen, s szerintem ennek a konstrukciónak igazán csak most jött el az ideje..
2013. okt. 22. 18:16
 23/56 anonim válasza:
62%

Én is figyelmesen elolvastam a hozzászólásokat és a válaszokat. Én is dolgoztam Személyi Bankárként a Fundamentánál... Szeretném megosztani a saját tapasztalataimat veletek:

Én is hatalmas lelkesedéssel belekezdtem ebbe a "munkába", volt itt is mézesmadzag húzogatás rendesen. Ugyan azzal a szöveggel álltak elő nekem is, mint ahogy azt mások leírták... fizess be x összeget ami fedezi a képzéseket, de ez csak nekem ennyi mint jövendőbeli fundamenta dolgozó, hiszen ez kedvezményes ár, ennyi belőle az önrészem... Rendben megtörtént a belépés, részt vettem minden egyes oktatáson, tréningen, aminek hozzáteszem az égvilágon semmi értelme nem volt, mert a kiadott nyomtatott anyagaik lefedték ugyan azt a tanulandó anyagot. Márpedig, akinek van feneke és le tud rá ülni, és még olvasni is tud, az szépen meg tudta volna magától is tanulni a megkövetelt tudáshoz tartozó ismereteket. Ezzel nem is szeretnék igazából vitatkozni, ez nekik a belépés haszna, ha valaki kezdő új munkatárs szeretne lenni. A hatalmas problémám azonban azzal volt, hogy a megkeresett jutalék alapján járó fizetésemből levonogatták az iroda használatáért fizetendő díjat, ami havi 3.810.- Ft... Ezzel kapcsolatban felháborítónak tartom, hogy mi jogon is vonják le tőlem ezt? Ugyanis az irodát én akkor láttam, amikor kötelező jelleggel berendeltek meetingre... A területünkön nincsen kirendelt iroda, ahova esetleg ügyfelekkel lehetséges lenne az irodai megbeszélés. Kezdetben ezzel is úgy voltam, hogy rendben, legyen... a papírok, nyomtatványok stb-stb miatt biztos valamilyen jogcímen el kell ezekkel a dolgokkal számolni. DE amióta kötelező jelleggel bevezették a TAB-os értékesítést nem értem, hogy miért is van továbbra is érvényben ez a 3.810.- Ft-os befizetés havi szinten. És itt kilyukadok a felháborodásomat okozó 2. pontban... kötelezővé tették a TAB-os értékesítést.. nos, ezzel nem is lenne gond, mert oké-oké ne kelljen a papírokkal bajlódni, és gyorsabb meg egyszerűbb ez az egész, na de kérem, csak azért, hogy megtanítsák a kezelését részt kell venni egy "magas" szintű oktatáson, aminek az ára több ezer forintokba kerül, tehát megint csak az, hogy nekem kell, munkavállalónak fizetnem a munkáltatómnak, hogy képzéseken vehessek részt. Tudtommal a cégeknél a dolgozóknak ingyenesen biztosítják az oktatásokat, a nyelvoktatást és a tréningeket, mivel ez a cégnek az érdeke, hogy a dolgozóik minél jobb munkaerők legyenek és naprakész munkaerőként dolgozhassanak, amivel a vállalat részére is profitot maximalizálnak. Ezzel szemben a fundamentánál a dolgozót húzzák le és azt persze ne felejtsük el, hogy úgy bánnak velük, mint valami alsóbbrendű senkivel. A kérdésekre nyílt és őszinte választ sosem kapnak, a problémákat terelik és hárítják... Tehát mindent összegezve életem legrosszabb döntését hoztam meg, mikor beléptem. Szerencsére már kinyílt a szemem, és befejeztem a munkát náluk.

2013. nov. 27. 18:30
 24/56 anonim ***** válasza:

tegnap 18:30

Egy ismerősöm nem rég lépett be mondjuk így is nagyképű a gyerek most azzal kezdte vett egy 5 ös bmw t rá is lett matrticázva hogy fundamenta személyi bankár,gondolom a fundamenta valami autó pénzt ad na majd meg látjuk mi lesz belőle csak nehogy vissza keljen adni az autót,én azt mondom aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli,biztos van akinek működik ez a dolog de én is kételkedő vagyok

2013. nov. 28. 01:14
 25/56 Wook válasza:
78%

Több mint két évig Fundamentáztam. Leírom, mik a buktatók és hogyan működik.

Az interjún egy szépen felöltözött személyibankár fog várni. Meg kérdezi, hogy mit kezdenél 1 millió forinttal, szeretnéd-e lecserélni a kocsidat esetleg megkér, hogy írj egy bakancslistát azzal a 10 dologgal, amit az életed során mindenképpen el szeretnél érni. A beszélgetés végére belátod, céljaidat csak úgy tudod elérni, hogyha Fundamentás leszel.

Ha rábólintasz az ismerőseid listáját össze kell írnod kb 100-200 nevet kérnek, ezt a listát végig hívatják majd veled (ha jó fej a vezető akkor oda adja a telefonját, ha nem +15-20.000 Ft költség) 34.000 Ft az első csekk ami tartalmazza a PSZÁF vizsgát (ha nem végeztél közgázt) ill. startnap/karriernap díját, mi általában valami luxusszólóban van, az előadók elmondják, hogy nekik mennyi mindent adott a cég, mutogatnak sérült gyerekeket kiken segítettek (a személyi bankárok adományaiból). A vége az, hogy a társaság egyik fele zokog, a másik fele meg számolgatja, hogy hova fogja költeni azt a rengeteg pénzt, amit majd megkeres. Mesterien meg van csinálva a zene, a fények, illetve az előadók is nagyon karizmatikusak. Kicsit a Vidám Vasárnapra hajaz, csak sokkal jobb :D

Ha ez megvan, akkor választhatsz magadnak vonalat (de van, hogy nincs is lehetőséged, a mentor automatikusan a saját vonalára szervez) karrier, vagy szakértő.

- Karrier vonalnak az a lényege, hogy minél több embert szervezz be magad alá. Ha jól csinálod viszonylag sok pénzt tudsz vele keresni rövid idő alatt (a beszervezett emberek jelentős többsége belebukik majd).

- Ha szakértő vonalra kerülsz, nagyon sokat kell majd menned, és rengeteg költséges oktatáson kell majd részt venned. (a szakértőknek életbiztosítást is kell kötniük)

Pénz: 1.szint (gyakornok) A Fundamentás pénzek elég csalókák, le kell belőlük vonni az adót, járulékokat, telefont, benzint, oktatásokat, irodahasználati díjat, + a ruházkodásról sem felejtkezzünk meg. A kezdő 150.000 ből ha levonsz mindent a legjobb esetben is csak 20-50e Ft marad a zsebedbe és kőkeményen megdolgoztál érte. (ráadásul van, hogy csak 75e kapsz, ha nem teljesíted a feltételeket ebben az esetben nem érdemes belekezdened)

2. szinten viszonylag alacsony a jutalékod örülsz a 120.000 Ft megkeresel de megnyertél még több oktatást kb 80 e ft értékben.

Ha túléled az első 3-4 hónapot és magad alá tudtál szervezni pár ismerőst elkezdesz pénzt keresni.

Hátrányok: a statisztikák szerint a belépők 85% nem éri el a 3 szintet (itt már tudsz mentorálmi karrier vonalon). Egy idő után elfogy, a cím anyagod hiába kérsz ajánlást. El kell kezdened, idegen emberek hívogatni, kik ha igent is mondanak 50-60% ban nem lesz belőle találkozó. A kötési százalékod rohamosan romlani fog. A másik megoldás, hogy az általad beszervezett emberek ismeretségén mész végig.

Hogy megéri-e vagy sem: Ha nem fáradsz bele, hogy idegen emberek házába menj, be ahol nem tudod, hogy mi vár rád (párszor kerültem elég „érdekes” szituációba), hogy ismeretlen embereket hívogass napi 1-2 órát, hogy meglegyen a heti 12-15 tárgyalásod.

Én ezt a munkát másod állás mellett végeztem, amit nagyon sajnálok az ráfordított idő. Munka után 1-2-3 tárgyalás, a kevés szabad időmben pedig képeztem magam a különböző pénzügyi termékekből, eladás technikából (mert amin oktatáson leadnak, az nagyon kevés… )

A családomnak akartam jobb életet teremteni, de e helyett majdnem rá ment a kapcsolatom.

2013. dec. 10. 14:31
 26/56 anonim válasza:
43%
Fundamentánál mindenki annyit keres pont amennyit ér.Ez persze sokakat meglep,amikor rájön az igazságra.A lehetőséget mindenkinek felkínálja azonos feltételekkel és több száz embernek biztosít jóval az átlag feletti megélhetést.Amikor kocsiról,pénzről ,jövőképről beszélnek olyan lehetőséget kínálnak fel amellyel jelenleg is több száz munkatárs él,és kihasznál, akár 10-15 éve. Azon emberek akik ezzel a lehetőséggel sem tudtak élni az életük során ,csúsztatva itt írogatnak. A BMW-nek üzenem hajrá!!!!! Gondolom a fizetésére ha ránéz jót kacag a sok balekon.
2014. jan. 10. 15:01
 27/56 anonim ***** válasza:

A fundamentával nincs baj, ez egyszerűen nem való mindenkinek. Mint ahogy semmi sem való mindenkinek.

Anyám fundamentázott, nem is ment neki egyáltalán. Mikor úgy állnak hozzá az emberek, hogy "ezzel át akarsz biztos verni" vagy "minek ez a hülyeség" majd 2-3 év múlva meg sír, hogy nincs pénz kerítés csinálásra stb. akkor nem annyi, hogy odamégy, mondod, hogy figyi ez jó, kössél ilyet és köt. Anyám barátnője meg kb. azonos ismeretségi körön úgy felkapaszkodott, hogy na.. De tényleg nagyon jól keres. Ő olyan típus, neki való ez a munka. Ő ugyanannak, akinek anyám semmit sem tudott kötni kötött nagy megtakarítást meg még hitelt is és még hálásak is neki a segítségért. Mikor anyám már nem fundamentázott az én lakás hitelemet is a barátnője kötötte meg és hatalmas különbség van köztük. A barátnője úgy ült az asztalnál velem, meg úgy álltam fel utána, hogy le volt fixálva minden, 100%-os bizonyossággal tudtam, hogy ez tényleg nagyon jó nekem, anyám meg más típus elve, mikor ő adja elő, az olyan, hogy hát jó-jó, tényleg, de még átgondolom. Aztán a többség elfelejti, vagy ha meg akarja kötni, még nem biztos hogy vele köti meg. Járt is úgy, hogy egy ilyen átgondolóssal végül más kötött szerződést, mert mire átgondolta addigra vasárnap este anyám nem ért rá, ő meg talált olyat, aki igen..

2014. márc. 25. 11:21
 28/56 anonim válasza:
34%

Sziasztok, az autótámogatásról már írtatok egy-két dolgot - sőt volt olyan sztori is, hogy valaki bmw-t vett -, erről szeretnék kicsit részleteiben kérdezni. Írtátok, hogy összege 50-100 eFt között van szinttől függően. Jól gondolom, hogy ez havi juttatás ugye (nyilván nem egyszeri 50 ezer Ft miatt ruházott be valaki bmw-be)? Aki belép annak jóváhagyják "automatikusan", vagy ki kell érdemelni (pontszámhoz van kötve esetleg még a minimális 50 eFt is)? Jól gondolom, hogy ez úgy működik, hogy veszek egy autót (amely legyen fehér vagy ezüst) és igénylek rá támogatást (megfelelő papírok benyújtásával a Fundamentához), a cég pedig 50 eFt-ot átutal havonta a bankszámlámra? Van esetleg bármilyen szankció szerződésben kikötve, amely arról szól, hogy ez a támogatást vissza kellene fizetni (pl. ha valaki nem muzsikál elég jól)?

A másik, hogy személyi bankárként tudok ingyenesen szerződést kötni magamnak (ha én vagyok a szerződő)?

Ezeket azért kérdezem, mert nem igazán voltak így konkrétan említve, de ha mindkettő működik, akkor már önmagában ezért is érdemes belépni, nem? Még ha nulla lenne is a jutalékom és kifizetem az oktatást 30 ezerért, ez ellensúlyozza az, hogy kötök magamnak két szerződést (megspórolva azok 1%-os költségét pl.2*80 eFt-ot), plusz havonta kapok 50 ezret amiből fizetem a autóhitelt az nem rossz. Köszi.

2014. máj. 9. 09:12
 29/56 anonim ***** válasza:

28 én nem tudom hogy megy, de ahogy írtad, szinthez van kötve a támogatás. Biztos az is feltételekhez kötött, hogy megmaradjon.

Szóval ez a márcsak ezért is megéri belépni már itt hibádzik, mert nem így megy. Akkor az egész ország fundamentás autóval járna ingyen, a fundamenta meg húzhatná le a rolót.

2014. máj. 16. 01:36
 30/56 anonim ***** válasza:
57%
Az utolsó válaszadó megérzése jó. Az autótámogatás mértéke karrierszinttől függ. Erre a szintre eleve csak teljesítménnyel lehet felkerülni. Az autótámogatás pedig azokban a hónapokban jár, melyekben a munkatárs eléri a szintjének megfelelő elvárt teljesítményt. Ezek nem irreális elvárások, hiszen több száz munkatárs képes teljesíteni ezeket hónapról, hónapra. Ez azonban nem az a cég, ahol teljesítmény (tehát tudatos munka) nélkül, trükközéssel meg lehet élni.
2014. júl. 10. 12:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!