Mit lehet csinálni ha úgy érzem anyagi értelemben sehova sem halad az életem?
Elég nagy csőd tömeg vagyok, 32 évesen annyit értem el hogy van kb 6,5 millió forint megtakarításom, se ingatlan, se semmi.
A fizetésem nem éri el a havi nettó 200 ezret. Sokszor semmi életkedvem nincs már
Végülis van igazság abban hogy a kevésben is meglehet találni az örömöt de elég szomorú ahol tartok jelenleg akárhogy is nézem.
Én sem számíthatok több pénzre a jelenlegi munkahelyemen illetve munkakörömben.
Eléggé összevagyok törve olyan értelemben hogy már igazából reményem sincs hogy lehet jobb. Bármibe is kezdek teljesen bizonytalan a kimenet abszolút semmi garancia sincs arra hogy jobb lesz a helyzetem. Sőt bizonyos értelemben kockázatot is vállalok ha elkezdek egy képzést, időt és pénzt, energiát áldozva elvégzésre és lehet hogy semmi sem lesz belőle csak egy zsákutca.
Hatalmas minusszal indultam életben hogy a szüleim nem tudtak elínditani semmivel, szóval igencsak magas keresetre lenne szükségem hogy ezt kompenzálni tudjam, egy +50 ezres fizetés nem tud kiemelni. Legalább dupláznom kellene és valami olyanban ami garantálja hogy a befektett munka és energia megtérül.
Ha szerencséröl van szó engem mindig elkerül és a körülmények mindig úgy alakulnak hogy ellenemre.
Érzem hogy ez tart vissza az életben hogy nem keresek eleget és így nem érzem magam jól, folyamatos kisebbségi érzetet és rossz kedvet okoz. Amíg ezt nem javitom ki, nem lehetek boldog.
Ugyanakkor nincs nagy hitem hogy van lehetőség változásra, sokszor már csak apátia van. Ez van nem tudok mit csinálni, és csak megy az idő de nincs változás semmilyen téren, megragadtam és egy helyben vagyok már pár éve. Depressziv érzés hogy utána számolok és az út rosszfele vezet, ebből sohasem lehet normális élet.
"Érzem hogy ez tart vissza az életben hogy nem keresek eleget és így nem érzem magam jól, folyamatos kisebbségi érzetet és rossz kedvet okoz. Amíg ezt nem javitom ki, nem lehetek boldog."
Nem törvényszerű hogy így kell érezned, és nem kell semmit "kijavítanod". Ez a kurvä nagy titok nyitja.
Nekem se voltak gazdag szüleim basszus sőt apám inkább elvett tőlem mint adott.
Én már értem mi a gond semmit se akarsz csinálni valójában csak azt szeretnéd ha szádba repülne a galamb. Hát sok sikert hozzá. Ha nem képzed magad nem adod meg az esélyt sem arra hogy egyáltalán jobb legyen.
Az életben semmire sincs garancia! De ennyi erővel ne is kelj ki az ágyból mert nincs rá garancia hogy aznap történik bármi ami jó.. ne is keress új lehetőségeket mert lehet nem sikerül. Ne kezdj kapcsolatba se mert lehet tönkre megy ne is házasodj mert lehet válás lesz a vége. Így nem lehet élni.
Ilyen hozzáállással nem lehet fejlődni és haladni előre. Sajnálom.
"Hatalmas minusszal indultam életben hogy a szüleim nem tudtak elínditani semmivel,"
Az nem minusz csak éppen nem plusz. A minusz az amikor például beteg vagy vagy apolásra szorul valaki a családban vagy nyolc általános után kivesznek a szüleid az iskolából.
Busonghatsz azon, hogy másnak mit dobott a gép de ezzel az égvilágon semmit nem érsz el.
Pontosan ezt írtam 38-as hogy nincs önbizalmam mert nincs pénzem és így lehetetlen hogy érdekes legyek mivel nem tudok beszállni a kinek a nagyobb versenybe ez egy elvárás hogy a legjobbat mutatni külvilàg felé, "legyen életem" tehát eljárni társaságokkal,utazni,szórni a pénzt,hobbijaim ezek egyike sincs ingyen. Kérdem én hogy 200 alatti pénz mire is elég? Ezek nincsenek meg tehát érdektelen vagyok. Már vidéken csak abba gondolj bele hogy -50 ezer forint autofenntartásra nem lenne pénzem havonta, és kB 3-4 óránkénti busszal kell boldugolnom ez már eleve kizár.
Szép fiatal lányoknál/nöknél elvárás.
Nincs pénzem.
37-es
Kömüvesek nem keresnek annyit,van ismerös feketén kap 300 ezret havonta. Az nem vmi sok föleg hogy fekete jovedelem és már egészségügyi bajai is vannak a kemény munka miatt. Szóval nem realis összeg.
39-es
Mindegy mit csinálok ugyanez eredmény.
36-os
Hát már így sincs sok öröm életben, jókat eszem,jatszom,netezem stb ilyen aprosagok.
34-es
Túlzásokba nem kell esni,nyilván ágyból ki kellni meg alap dolgokat elvégezni nem esik nehezemre, illetve nem fogok rettegni ilyenek miatt mert apró dolgokban is látok jót,már sokszor az is öröm hogy finom ételt ettem vagy ittam,vagy egészségem rendben van szabadidöm. Kicsit a lottóra asszociálok esélyeket illetöen hogy probalj meg fejlödni stb, tehát igen sikerülhet de olyan 97% hogy hiába való volt a probalkozas eröfeszités idö pénz Minden, mert nekem soha semmi sem jön össze ha egy kicsit is szerencsére bizok bármit is. Sajnos.
33-as
Igen én értem mit írsz már sokszor elengedtem magamban mindent és arra koncentrálok hogy a kis semmiben is megtaláljam pozitivat mert jobb úgy sem lesz akkor legalább ne szenvedjem végig hanem inkább a borzalomban is legyenek jó pillanatok mégha mások számára azok semmit sem jelentenek mert annyira alapvetö. Alapvetöen müködik is. Legtöbbször teljesen semleges üres érdektelen érzetem van,tehát mintha nem lenne bennem semmi lélek érdeklödés,elfogadom ami van és ritkán kap el a düh hogy mennyire rossz is a helyzetben. Tehát alapvetés úgysem sikerül semmi felesleges bármit is. Csak élvezze ember a lehetö legalapvetöbb dolgokat mert más úgysem juthat. Alacsony kasztba születtem, vért izzadva belem kitanulva is kB 1% esély van változtatni.
32
Áruld el mégis mit takar ez a fejlödés szöveg?
Tanulni semmiért cél nélkül? Remélni oszt vmikor jó lesz majd egyszer és gyüjtögetni tudást képzésekre járni végtelenségig. Én nem értem hogy lehet jobb ,amit fizetnek azt meg születni kell tehetség ami génekben döl el. Van érzék vagy nincs. Semmilyen kitartás nem ellensulhozhatja. Születés a pénzbe , vagy a pár zseni akiket lehet mutogatni kapitalistáknak na tessék 1 milliobol 1 elérte!!!!! Te is elérheted!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!