Mit lehet csinálni ha úgy érzem anyagi értelemben sehova sem halad az életem?
Elég nagy csőd tömeg vagyok, 32 évesen annyit értem el hogy van kb 6,5 millió forint megtakarításom, se ingatlan, se semmi.
A fizetésem nem éri el a havi nettó 200 ezret. Sokszor semmi életkedvem nincs már
Mi az, hogy nincs teherbírásod? Ember, egy 32 éves fiatal, ereje teljében lévő férfi vagy, akinek nincsen semmilyen egészségügyi baja, te miről beszélsz?
Te csak ugyanolyan vagy, mint sokan mások. Állsz a partvonalon, onnan nézed a többi embert, azt hiszed, nekik könnyű, csak neked ilyen nehéz, ezért be se lépsz a pályára, hanem inkább kispadra ülsz. Pedig ha látnád a többi embert igazából, akkor látnád a sok áldozatot, lemondást, szorgalmat, ami ahhoz vezetett, hogy most sikeresek legyenek. Bármikor dönthetsz úgy, hogy felállsz a kispadról és elindulsz te is a pályán, de dönthetsz úgy is, hogy örök életedre maradsz a kispadon. Úgy tűnik, te már meghoztad ezt a döntést, hiszen erőfeszítést nem teszel, hát akkor vállald érte a felelősséget, hogy te a kispadot választottad és jó szórakozást hozzá.
"Szeretnék sokkal jobban keresni, mert ez nagyon kevés, élhetetlen pénz, mellékhatásként meghozná az önbizalmamat. Mert ennyi fizetéssel borzalmasan alacsonyrendünek érzem magam. Szar kimenni is hogy szegény vagyok. És nem látok kiutat, mert nem vagyok zseni sem extrém teherbirásu. És csak azokat fizetik meg."
Persze, hogy szeretnél. De fordított esetben te sem fizetnél többet egy ilyen rinyagépnek aki amúgy semmit nem tesz le az asztalra.
21-es
Legtöbben akik gazdagok azok annak születtek, a szüleik azok voltak és hatalmas tőkét átadva garantált hogy a kölyök is gazdag lesz, megkaptak mindent, elit ingatlant stb.
22-es
Persze a gazdagnak könnyü nincs oka "rinyálni" vagy a konzumidiótának megfelel a napról napra élés hogy legyen kapcsolata.
23-as
Tehát számodra mi volt a "megoldás". Elfogadtad hogy minimális fog jutni az életben?
Nézd te nem így látod nagyon úgy tűnik de te igenis jó helyzetben vagy. Tudod hányan küzdenek még rajtad kívül ilyen gondokkal?
Ez már nem olyan kevés pénz azért jó tőke lehet hitelhez bár te nem valószínű hogy bevállalnád ahogy látom.
26 éves nő vagyok tavaly kb 1,5 millió forintot sikerült összegyűjtenem úgy hogy otthon éltem 130ezres nettó fizetéssel úgy hogy diplomám van és 2016 óta dolgozom. Közszférában dolgoztam és hát rá kellett jönnöm hogy sehova nem jutok innen anyagilag.
Úgy döntöttem csinálok egy mesterképzést egy másik területen amivel aztán jól tudok keresni majd, de addig is fogtam magam és eljöttem külföldre. A pénz miatt hogy tudjak közben haladni is. Persze a korona betett és most egy évvel később rosszabbul állok valamivel mint tavaly mikor úgy döntöttem változtatok és keresem a lehetőségeket.
Továbbra is csinálom az egyetemet és újra munkába tudok majd állni remélhetőleg.
Szóval nekem sincs semmim, se lakás se nyaraló se semmi. Szóval ne gondold hogy másnak könnyebb vagy hogy mennyire szánalmas vagy. Mert ez nem így van. Inkább örülj neki hogy ennyit össze tudtál tenni.
Javasolnám hogy tanulj ki valami mást ami érdekel és többet tudnál keresni vele. Nem tudom mi áll hozzád közel. De én azt mondom haladj szépen előre és keresd a lehetőségeket ha szeretnél fejlődni. Csak így lehet.
Persze az ember néha maga alatt van én már csak tudom mert március óta a Sz*rtornádóban vagyok folyamatosan de menni kell akkor is előre és én is küzdök azért hogy jó fizetésem legyen később és jó karrierem hogy aztán tudjak bátran gyereket vállalni mert nekem ez a fontos, ebben tudok kiteljesedni.
Szóval ja nem egyszerű nagyon nem. De legjobb lenne ha leülnél önmagaddal és tervet készítenél azzal kapcsolatban hogy mit akarok pontosan és hogyan érhetem el S ha ehhez át kell képezni magad akkor ne legyél lusta beülni az iskolapadba, menj egyetemre, vagy tanulj ki egy szakmát.
Nem lehet másképp, helyetted senki nem fogja megtenni. Sok sikert.
26N
Ez nem Balázs. De tuti, hogy nem először írja ki ezt a kérdező. Rengetegszer volt már ez a lemez is.
Fiatal 30-as. Viszonylag alacsony fizetés, aminek extrém nagy részét félrerakja. Van pár milliója, de az kevés. Házra gyűjt, hitelt semmiképp nem akar, közben nincs semmi élete
A csajoknak nem kell, mert hát azoknak olyan elvárásuk van, aminek nem lehet megfelelni. + Plusz kifogás kifogás hátán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!