Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem lehet megélni...

Miért nem lehet megélni minimálbérből ha hitelmentesek vagyunk?

Figyelt kérdés

Folyton hallom hogy az emberek panaszkodnak, ebből a fizetésből nem lehet megélni.

Miért? Nettó 100-130e nem elég ha két fő kereső van a családban és nincs hitel a nyakukon.

Általában olyanok szajkózzák hogy semmire nem elég akik felesleges dolgokra költik el.

Nagy tv, kütyük, nem alapvető élelmiszerek, dohány és ital.

Utána meg sírnak 10. ig hogy nincs píz.

Felbosszant hiszen ha csak azt veszed amit kell és még mellette tudsz termelni valamennyit magadnak akkor miért nem elég?

Nekem és a feleségemnek még félre is sikerül tenni havi nettó 250-300e ből ha ketten dolgozunk.

Azt megértem ha van gyerek is a családban, mert az tényleg elviszi a pénzt, de sokan még gyerek mellett is költenek baromságokra. Miért nincs pénzszigora az embereknek?

És nem, nem én vagyok Matolcsy. :)

2020. aug. 8. 20:07
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
72%
nyári melegben, hoszú hajjal? Igen, az.
2020. aug. 9. 08:45
 22/23 anonim ***** válasza:
8%
Ne nevettess már, ez az erőlködésed vér ciki. Mossa meg az a haját,aki ek zsirosodik vagy korpás, mint neked. Hol van meleg? :D mert itt nincs, 35 fokot tűző napot vígan kibirom izzadás nélkül. Ha izzadnék is, nem a fejemen, nem mindenki majomtípus, mint te. Mellesleg munkahelyen teljesen szabályozott 23 fok van, mikor elindulok haza, előtte telefonról bekapcs a klíma, hogy mire hazaérek 15 percce később, már otthon is 24-25 fok van.
2020. aug. 9. 09:03
 23/23 anonim ***** válasza:
96%

Hitel biztos nem lesz soha egy minimálbéres nyakán, mert nem létezik olyan bank, aki adna neki.

Vidéki középvárosban lakom, 80 000Ft alatt nem nagyon találni albérlet. Ugye ha valaki nem örököl vagy nyer a lottón, akkor ott lakik.

2 kereső 2x 130 000Fttal= 260 000Ft.

80 000Ft lakbér

Közösköltség 6000-10 000Ft

2 ember rezsije

Internet-elengedhetetlen manapság

2 telefon minimális feltöltése havonta legyen 2x1500-3000Ft

Esetleg közlekedés költségei

Betegség esetén gyógyszer, váratlan kiadás(pl tönkremegy a hűtő stb)

Ha csak a lakhatást nézem sem futja ki egyikőjük fizetése. Ez hol élet, hol megélhetés? Ez kínlódás és tengődés.

2020. aug. 9. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!