Miért nem lehet megélni minimálbérből ha hitelmentesek vagyunk?
Folyton hallom hogy az emberek panaszkodnak, ebből a fizetésből nem lehet megélni.
Miért? Nettó 100-130e nem elég ha két fő kereső van a családban és nincs hitel a nyakukon.
Általában olyanok szajkózzák hogy semmire nem elég akik felesleges dolgokra költik el.
Nagy tv, kütyük, nem alapvető élelmiszerek, dohány és ital.
Utána meg sírnak 10. ig hogy nincs píz.
Felbosszant hiszen ha csak azt veszed amit kell és még mellette tudsz termelni valamennyit magadnak akkor miért nem elég?
Nekem és a feleségemnek még félre is sikerül tenni havi nettó 250-300e ből ha ketten dolgozunk.
Azt megértem ha van gyerek is a családban, mert az tényleg elviszi a pénzt, de sokan még gyerek mellett is költenek baromságokra. Miért nincs pénzszigora az embereknek?
És nem, nem én vagyok Matolcsy. :)
Két minimálbér 214.130 Ft.
Ez kb kilencven el kevesebb, mint a 300, amiből te félreraksz.
Én egyedül keresek nettó 350.000 forintot. Nincs hitelem, és nem szórom ész nélkül a pénzt. (Vidéki nagyvárosban élek)
Lássuk csak mire megy el:
Albérlet: 80.000
Rezsi: 35.000 (ide számolva a mobilszámlámat és a netet is)
Személyautó hónapra leosztott fenntartási költsége: 75.000 (olajcsere, téligumi, szervízelések, üzemanyag)
Étel: 70.000
Havi egy két kimozdulás a barátaimmal: 40.000 (ide tartozik a kávézó látogatás, a színház, szabadulószoba vagy akár egy kocsmázás)
Rendkívüli kiadások átlagosan leosztva: 40.000 (ruhavásárlás, mosógép-laptop-telefon vagy egyéb műszaki cikk vásárlása, rokon születésnapja stb)
Marad havi 10 ezer forintom és nem b*szom el a pénzt. 29 éves vagyok és élni szeretnék, nem csak megélni.
Köszi a figyelmet, lehet lepontozni.
Műszerész technikus vagyok, kicsit tudok programozni és tűrhetően beszélek angolul.
#4es voltam
"Miért nem lehet megélni minimálbérből ha hitelmentesek vagyunk?"
Talán mert, ahol van munka, ott kell fizetni bérleti díjat, közös költséget, bérletet, kaját, hobbi, stb.
Lásd, Budapest, ahol van munka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!