Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tehetek ha a munkáltató...

Mit tehetek ha a munkáltató nem fizet ki? 1,5 éve dolgozom a cégnél, minimálbérre vagyok bejelentve. 13-a óta fizetett szabadságon vagyok, de 15 én kaptam egy üzenetet a munkaadótól, hogy 2 hét fizetetlen szabin vagyok (mindannyian)

Figyelt kérdés

másnapi üzenet pedig hogy megszűnt a munkaviszonyunk. Én 10 én kaptam tőle 146.000ft előleget, (a saját számlájáról nem a cégesről ahonnan eddig is és a többit kézbe), de még így is tartozik 430.000ft-val.

Hóvá fordulhatok így mivel valójában 1800/ó bérben dolgoztam hivatalosan pedig minimálbért kaptam. Bejelentést tettem már a naveflé, de szerintem nem fog történni semmi, ügyvédre meg jelen estben nincs pénzem. Igaz 2 hónapja még bér papírt sem kaptunk, a felmondásról sem sem írásban sem szóban. Előre is köszönöm a segítséget.

2020. júl. 17. 17:13
 1/7 anonim válasza:
57%
Munka ügyi hivatal esetleg, vagy fel jelented rendőrségen
2020. júl. 17. 17:44
 2/7 A kérdező kommentje:
A rendőrség nem foglalkozik vele. Megprobalon a munkaügyi hivatalt ha egyáltalán foglalkoznak velem, a minimal bér miatt, vagy még én szívom meg.
2020. júl. 17. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
Te is adót csaltál, mikor feketén kaptad a fizetésed egy részét, úgyhogy te is megütheted a bokád. Ha jól értem, kaptál 146 ezret, ez még több is, mint a minimálbér, szóval hivatalosan nem panaszkodhatsz, hiszen megkaptad a szerződésben aláírt fizudat. Azt nyilván nem mondhatod hivatalos szervnek, hogy a feketepénzt nem kaptad meg.
2020. júl. 17. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

De miért tartozna neked a volt munkáltató?!

A TÖRVÉNYES PÉNZT megkaptad!

Te minimálbérért dolgoztál...

2020. júl. 17. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezerszer leírtuk itt is, máshol is, hogy a zsebbe fizetésnek mindig ez a vége. Egyszer csak nem ad borítékot, és mossa kezeit. Az a 430 ezer nem létezik.
2020. júl. 17. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia megkaptad végűl?
2020. nov. 3. 07:48
 7/7 A kérdező kommentje:
igen, sikerült
2020. nov. 4. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!