Van törvény arra, hogy egy cégen belül azonos munkakörben dolgozóknak azonos fizetést kell fizetnie a munkáltatónak?
Biztos hogy nincs ilyen.
Vagy szerinted igazságos lenne hogy ugyan annyit keressen az 1 hónapja meg a 15 éve ott dolgozó?
"agy szerinted igazságos lenne hogy ugyan annyit keressen az 1 hónapja meg a 15 éve ott dolgozó?"
Na és ahhoz mit szólsz ( az én helyem ilyen) ahol a 10 éve itt levő (pl ÉN!!!) nem kap annyit se mint aki most esett be az utcáról?
Na akkor ez mennyire igazságos?
Végzettség és munkakör azonos!
Én 10 + éve itt vagyok 250 a bruttóm. Aki most esik be az utcáról azt kapásból 280-al veszik fel. És még én tanítsam be!
Na akkor erre mit mondasz?
igen, van.
Mt.
12. § (1) A munkaviszonnyal, így különösen a munka díjazásával kapcsolatban az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. E követelmény megsértésének orvoslása nem járhat más munkavállaló jogának megsértésével vagy csorbításával.
(2) Munkabérnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában minden, a munkaviszony alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli és természetbeni juttatás.
(3) A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka természetét, minőségét, mennyiségét, a munkakörülményeket, a szükséges szakképzettséget, fizikai vagy szellemi erőfeszítést, tapasztalatot, felelősséget, a munkaerő-piaci viszonyokat kell figyelembe venni.
Szerintem ez sok cégnél igy van. Én gyárban dolgozom ott is aki régebb óta van ott az kevesebbet kap mint az új.
2 éve volt balhé hogy az új karbantartót bruttó 100-al többért vettek fel és a régieknek meg nem akartak emelni. 5 karbantartó azt mondta, hogy oké akkor ők felmondanak. Kénytelen volt megadni a cég nekik is az emelést, mert nem találtak volna olyat akinek sok éves tapasztalata van ezekkel a speciális gépekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!