Ha valaki jelentkezik egy állásra és elküldi az életrajzát e-mailben, nem illene legalább annyit válaszolni rá, hogy nem tudnak alkalmazni?
Utolsó előtti! Na te aztán hányinger egy ember vagy, ha neked csak az számít, hogy valaki hogy néz ki és egész életedben csak műanyagot akarsz bámulni. Komolyan ez a hozzáállás egyáltalán nem fair. Csak azért, mert valaki nem egy divat cicababa, aki hajlandó mindenkivel lefeküdni (mert valljuk be, ez az igazi indok, nem az, hogy állítólag jól néz ki) attól még joga van dolgozni. Most akkor aki mondjuk úgy a te és a hozzád hasonlók olvasatában nem szép, akkor az úgy gondoltad legyen munkanélküli egész életében?
A szakmailag csak ennyire vittemet pedig nem tudom miből szűrted le. Van diplomám, de amíg találok állást a szakmámban, addig valahol kell dolgozni, azért adtam be olyan helyekre is, ahova kb szinte semmi papír sem kell. De úgy látszik mindenhol többre értékelik azt, aki üresfejű és mindenen vihog csak mert fú, de jól néz ki. A szakmai tudás meg kb semmit sem számít. Hát gratulálok. Mellékesen megjegyezném, hogy attól, hogy valaki nem cicababa még lehet szép.
A többieknek köszönöm az értelmes válaszokat :)
Értem. Úgy gondolom, hogy idővel beleszoksz majd a társadalmunk értékrendjébe. Nem fair, nem mindenki jár szerencsésen a kezdetektől, de bele lehet jönni.
Addig is próbálkozzál munkahelyeken, add a legjobb formádat, és ne feledkezz meg, hogy a lehető legjobban nézzél ki az interjúkkor. Szépség, ápoltság nélkül nem fogod tudni eladni magad.
Én már azt mondom, inkább tényleg ne szóljanak vissza. Nagyon rossz már csak az elutasítást kapni mindenhonnan. Hogy nem felelsz me erre se meg arra se, holott mintha rád szabták volna az adott hirdetést. És már nem tudod, hogy miért nem vagy elég sehova, hogy mi kell meg, mert azt nem írják le.
De napi szinten kapod a “nem”-eket. Én már nem tudok sajnos örülni neki, 3 hónapja ez megy.
Elárulok egy titkot: az is lehet szép még ápolt, aki nem cicababa.
Utolsó! Igen, ez tényleg nagyon rombolja az ember önbizalmát, hogy minden passzol rá, amit a hirdetésben írtak és mégsem elég jó. Főleg, hogy aztán meg a protekciós kis ingyenélő nulla ággyal meg tudással megkapják a munkát és lenézően beszélnek azokról, akiknek pl csak a Mekiben jut hely, pedig az is tisztességes munka és nagyon fárasztó, dehat ugyebár ők többre vitték. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!