Ha kormánytisztviselői állásra jelentkezik az ember utána néznek a politikai hovatartozásának? Osztogatni nem szoktam semmit viszont lájkolni szoktam. A bérezés egyébként jobb a kormányhivatalban mint egy sima közalkalmazotti állásnál?
A köztisztviselő többet keres, mint a közalkalmazott, a kormánytisztviselő meg pláne.
Kormánytisztviselő még nem voltam, de köztisztviselőként is alá kellett írnom, hogy átvilágíthatnak. Nálunk nem teszik ezt meg automatikusan minden munkakörben, de papíron megtehetnék, ott az aláírásom.
A politikai hovatartozás nálunk nem érdekelt senkit. Gondolom, ha aktív politikai múlttal rendelkezik valaki, az igen, de hogy kire szavazol, az a magánügyed.
Koszi a valaszokat. Annal tobbet ugyse szoktam hogy belajkolok bizonyos bejegyzeseket.
Mondjuk ahhoz hogy felvegyenek oda el is kell jutni ugye. Bar van MSc diplomam amit az allas ker. Azon kivul meg a szakmai tapasztalat sincs nagyon kikotve.
Koztisztviseloi allasra amugy 170 ezret plusz szep kartyat adtak volna csak az az allas foleg a lakhatasi koltsegek miatt felejtos lett vegul.
Köztisztviselőnél sok függ a ledolgozott évektől, diplomától, nyelvvizsgától.
Pályakezdőként valóban nem a legideálisabb, de kiszámítható.
Saját példa: közalkalmazottként nettóban a 100-at is alig lépte át a fizum, pedig próbáltak juttatásokat adni. Három éve hagytam ott, akkor végül 130 nettóval. Hasonló hátterű kollegák tapasztalatai alapján most 150-160 lehetne a fizetésem kb. (Én közben más területen dolgoztam, nem közszférában.)
Köztisztviselőként idén kezdtem dolgozni, a fenti összeg majdnem duplájáért. Ennyit ér a diploma meg a hét év munkatapasztalat.
Igen, utána fognak nézni.
Sőt ha feletted valahol bekerül egy másik oldali ember, simán repülhetsz is különösebb indok nélkül, csak azért, mert ismert, hogy melyik oldalra húzol
Egyrészt átvilágtanak és ha peched van és olyan a vezető akkor már az is alap a döntésre, hogy nem vagy kőfideszes.
Ha utána egy kollégádnak szemet szúr és felnyom akkor is repülsz.
Igazából a közszférában néhol most durvább helyzet uralkodik, mint a kommunizmusban. Nem vagy narancs és ennek még hangos is mersz adni az gyk. mindenhol elég indok arra, hogy repülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!