Mennyi fizetés jár?

Figyelt kérdés

Egy boltban fogok dolgozni(teljes munkaidő), ahol azt mondták az előírt minimumot mindenképp meg fogom kapni. Olvasgattam és a cikk szerint a garantált bérminimum jár, ha a munkakör legalább középfokú végzettséghez kötött(van érettségim,eladói tapasztalatom). Egy eladónak,bolti dolgozónak(gondolom én) szükséges egy középfokú végzettség(érettségi,szakirányú végzettség). Idézem:

A minimálbérnél magasabb összegű garantált bérminimumot (havi bruttó 210 600 Ft) akkor kell megfizetnie a munkaadónak, ha az adott munkakör legalább középfokú végzettséghez kötött. Fontos, hogy nem az alkalmazott végzettségét, képzettségét kell ez esetben vizsgálni, hanem az adott munkakört. Ha az adott feladatot csak minimum középfokú végzettséggel lehet végezni, az alkalmazottnak meg kell adni a garantált bérminimumot.

Így akkor a bruttó havi fizetésem ekörül lesz? Jó azzal számolni, ha máshogy fizet, hogy esetleg átver és lehet mire hivatkozni(hallottam,hogy keveset kapott valaki,pedig elvileg sokat dolgozott, de gondolom ez függ attól,hogy alkalmi munkás vagy részmunkaidős).

2020. márc. 16. 21:12
 1/3 Koplárovics Béci ***** válasza:
79%

"ahol azt mondták"

Mondani bármit lehet. Tenni meg elég sokmindent. Azaz pl ha "eladó" helyett "betanított eladó"-nak vesznek fel, akkor garantált bérminimum helyett máris elég a minimálbért kapnod.

2020. márc. 16. 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
De mi van a szerződésben?
2020. márc. 17. 06:51
 3/3 A kérdező kommentje:

Mivel tegnap kezdtem még csak jövőhéten szerződtet,addig napi bejelentéssel vagyok ott,de mindenki így kezdte.

Nyilván annak felesleges megcsinálni,akinek pár nap után fel kell mondani,mert nem képes normálisan dolgozni.

2020. márc. 18. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!