Ha valaki jelentkezik egy állásra és elküldi az életrajzát e-mailben, nem illene legalább annyit válaszolni rá, hogy nem tudnak alkalmazni?
Üdv a való életben!
Én 4x váltottam munkahelyet, 4x legalább 20 helyre beadtam a cv-met, egy kezemen megtudom számolni hányan jeleztek vissza. A legrosszabb mikor túl vagyok 1-2 körön, még is semmibe vesznek. Ez a valóság.
Azért nem válaszolnak mert így sokkal egyszerűbb
Rajtad kívül még rengetegen küldik be az önéletrajzuk és nincs idejük mindenkinek leírni
Egyértelműen bunkóság, de ez van
Kedves kérdező, válaszra azért nem méltatnak, mert egy vagy a sok közül - nem tűnsz ki, nem vagy egy említésre méltó jelenség. Ha visszaválaszolnának, akkor kiteszik magukat a győzködésnek, anyázásnak. Egyszerűbb és kíméletesebb az, ha szépen-lassan feledésbe merül, hogy te valaha is oda jelentkeztél.
A cicababákkal kapcsolatban: ha én egy céggel rendelkezek és van egy meghirdetett munkakör, melyet akár még egy csimpánz is el tudna végezni, akkor egyértelmű a cicababát venném fel, hogy legalább annyi hasznom legyen az egészből, hogy valami szépet bámulhassak(vagy bámulhassanak a vásárlók) egész nap. Ezek olyan munkakörök, melyekhez felelősség nem nagyon tartozik, előrelépési lehetőség nincs, igazából azért van meghirdetve, mert kell egy kitöltő ember oda. Ha te szakmailag csak ennyire vitted, akkor legalább szép legyél hozzá, hogy megdobja az esélyeidet.
Nem szoktak sehonnan sem visszajelezni, ez a valóság.
Még akkor sem szólnak, ha voltál interjún korábban, ha nem szólnak max 2 héten belül az felejtős, de még lehet sokat is mondtam.
Ha megvan, akit akarnak, azt akár már aznap értesítik, a többi már nem számít onnantól.
Ha meg interjúra sem hívnak, akkor pláne nem szólnak, nincs is rá kapacitás meg kedvük sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!