Miért ennyire igazságtalan az élet hogy én csak nettó 160 ezret keresek míg mások ennek 2x szeresét?
Ebből a szempontból miért lenne igazságtalan? Milyen munkád van, amivel milliókat kéne keress?
Aki nem dolgozik, ne is egyék... Tartja a mondás. Ahhoz, hogy valaki sokat keressen, hosszú és nagyon nehéz út vezet. Ez nem feltétlenül időben sok (bár lehet ott is), hanem energiában. Én 24 éves koromban alapítottam saját céget, melynek ma több mint 80 dolgozója van és már külföldre is terjeszkedtünk. De az a 24 év magába foglalt 12 év kemény iskolai tanulást, sok lemondást (barátokról, bulikról, drága holmikról), 6 év alatt 2 egyetemet, 10 év munkát asztalosként (most már nem ez a szakmám, de 16 éves koromtól 24 éves koromig ezt dolgoztam) és megannyi áldozatot.
Nem mondom hogy könnyű, de nem lehetetlen. A sok munka(mert bizony addig is rengeteg munka volt, ameddig a cég beindult, egyenesbe jött és fellendült) meghozta az eredményét: nem kell féljek, vajon lesz-e mit egyek holnap, ha valamit meg szeretnék venni, nem akadály a pénz (félreértés ne essék, nem szórom a pénzt, sőt...), s most nem kell izzadjak és fáradjak a megélhetésért, a családommal is sokat tudok lenni. Sok sikert az életben!
47-es
Igen így már elhiszem ez a egyetlen típusú vállalkozás amelynek lényegében szinte semmilyen költsége sincs rád nézve az időn kivül amit belefektetsz, nincs romló áru, nincsenek alkamazottak, fizikailag nem terhel meg, az amit csinálsz tulajdonképpen az hogy jól eltudod adni magadat.
Manapság ez nagy divat, a legjobb eladni a 'tudást' ahol webshop készítést oktat valaki több száz embernek 'mint a meggazdagodáshoz vezető utat' , vagy ugye a szabó péter féle 'személyiségfejlesztő tréningek', vagy a youtube féle 'passzív befektetésü milliomosok oktató anyaga' stb. Egy a közös a termék olyasmi aminek nincs előállítási költsége, tulajdonképpen reményt hitet adnak el az embereknek és ebböl jól megélnek, gyakorlatilag csak akkor hasznis a dolog ha ezek az emberek is elkezdenek árulni egy tréninget és rájuk is lesz vevő ha benne vannak a 100ból 1 ben akiknek alkalmas a személyisége rá.
Tehát gratulálok, elhiszem nehéz volt kilépned, meg bele kezdened a dologba, de benned egy kiváló biztosítási ügynök stb veszett el, esetleg ingatlanos, olyan tehetséges beszélőkéd van hogy eladod magad és a képzésed. Nem tudom hogy ez mennyire reális bárki számára is hogy elérje.
És ez a potenciál dolog is amit írsz, marketingszövegnek tünik, mármint elhiszem hogy nem engem célzol , meg most nem akarod eladni magad, de alapból hogy ezt a tevékenységet végzed már benne van szavajárásodban is
49-es
Rendben, de ezen már nem lehet változtatni évtized elvégezni bármit is amivel normálisan lehet keresni. Ha meg nem akkor arról szól hogy az egészséget el kell adni az soha sem éri meg hogy gerinced megszünik létezni a sok cipekedéstől szakmába vagy müszakolás miatt 20 évvel idősebbnek nézel ki a rendes korodnál. Ezek zsákutcák.
50-es
Na és mégis milyen vállalkozásról van szó ami ennyire jól megy neked hogy pénzben fürdesz?
51-es
Eleve csusztatás a válaszod, kérdésem olvasd el éhbért kapom és legalább szeretnék nettó 300-at kapni. Szó sincs itt milliókról követelezésről.
De úgy látszik számodra csak ez a két véglet létezik.
Már-már komikus a válaszod, tehát 12 éven át tanultál 24 éves kordig. Meg jaj te szegény lemondtál ruhákról meg drága holmikról, képzeld én is , mert nekem semmit sem adtak a féreg szüleim. Mégsem vagyok gazdag. Pénzem sem volt hogy menjek bárhova is.
Ez a céges történet biztos nem úgy van ahogy leírod, szerintem vastagon benne lehett szülöi támogatás és pénz. Mondd mégis milyen céget tudtál te a semmiből kiépíteni ami már 100+ emberes közel?
52-es
Nekem is.
Eddig egyetértettem minden szavaddal. De:
"gyakorlatilag csak akkor hasznis a dolog ha ezek az emberek is elkezdenek árulni egy tréninget és rájuk is lesz vevő"
Nem. Azért hasznos, mert rengeteg olyan ember van, mint most te, vagy régen én, aki a saját tévhiteinek és mentális korlátainak a foglya, és képtelen kihozni önmagából mindazt, ami benne van.
Ez a lényege. Nem az, hogy utána konkrétan MIT ad el. Vagy milyen tevékenységet végez.
Hanem az, hogy megszabadul azoktól a szellemi kötöttségektől, amelyek azelőtt teljesen feleslegesen blokkolták őt.
"ha benne vannak a 100ból 1 ben akiknek alkalmas a személyisége rá."
Elárulom A nagy titkot: a személyiség fejleszthető. Ezzel foglalkozom én is. Tapasztaltam. Szinte bármit meg lehet tanulni.
Tavaly ilyenkor még inkább lehúztam volna magam a vécén, csak ne kelljen felvennem magamról egy videót, és megosztani Facebook-on. Ma meg már olyan ez, mintha vizet innék. Abszolút komfortzóna.
Csak bele kellett nőni.
"benned egy kiváló biztosítási ügynök stb veszett el, esetleg ingatlanos, olyan tehetséges beszélőkéd van hogy eladod magad és a képzésed"
Ez nem tehetség nálam, hanem tanulás kérdése. Régen még azzal is bajom volt, hogy felhívjak egy üzletet megkérdezni, hogy meddig vannak nyitva pl.
Ki kell lépned neked is a komfortzónádból, és megnyílik a világ előtted. Olyanokra leszel te is képes, amit sohasem hittél volna magadról!
"Nem tudom hogy ez mennyire reális bárki számára is hogy elérje"
100%-ban reális.
Nekem is van egy piacképtelen diplomám+ egy piacképtelen OKJ-m is. Miből vállalkozzak? Konkrétan nem értek semmihez. Miből vállalkozzak akkor?
Azt bánom amúgy, hogy elmentem egyetemre ahelyett hogy inkább tanultam volna valami normális szakmát.
"Miből vállalkozzak? Konkrétan nem értek semmihez. Miből vállalkozzak akkor?"
Tanulj az interneten, szerezz kompetenciákat. A legtöbb dolgot, amit én használok a képzéseimen, ingyen könyvekből, illetve egy 12 dolláros online kurzusból tanultam.
Igaz, évekig tart a folyamat. De ha van egy célod, akkor kitartasz, jóban-rosszban.
És ne hidd, hogy rózsaszín. Voltak olyan időszakok is, amikor azt sem tudtam, az adót miből fizetem be, nemhogy a kajámat.
Én marketinges vagyok. Elkezdtem egy szaros gyakornokként fillérekért, évekig dolgoztam ügynökségnél szar pénzért, a többit már írtam. Lényegében itt is arról van szó, hogy befektetni kb. semmit nem kell, a tudást, tapasztalatot kell belerakni meg az időt.
Az, hogy fürdök a pénzben, túlzás, van egy jobb kategóriába tartozó fizum, mióta szabadúszó vagyok, pár ügyfélből összejön.
50-es
51 es vagyok, kedves kérdező!
Nagyon élvezem azokat az emebrekat akik semmit nem értek el, s ezért a szemükben mindenki aki elért valamit, az szar szemét hazug semmirekellő alak. Ezt nevezik irigységnek, de megszoktam már, nem zavar.
Az igazság az, hogy sosem sajnáltattam magam. A szüleim földművesek voltak. Gyermekként, kamaszként én is tűző napon izzadtam, hektárnyi megkapálni való paradicsom, kukorica, stb mellett. Nem voltak gépek, henem kézi borona, szekér, ló, kézi kapa, eke. Aratni sem kombájnal mentünk a búzát.
A kis megtakarított pénzemmel nyugati árukat vettem, hazatérve magasabb áron eladtam. Kezdetben csencseltem, sőt, mivel azokban az időkben nem úgy sétáltál cska ki-be a határon, mondhatni csempésztem is.
A lényeg az, hogy minőségi gépeket tudtam venni, külföldről hozattam szerszámokat, eszközöket, s megynitottam a saját építkezési cégemet. Két építőmunkással kezdtem, akiket akkor ismertem meg, amikror fedték a házunkat. Nekik kellett hivatalos munkahely, nekem kellett munkaerő.
Minden jót, és remélem, egy nap neked is teljesül majd az álmod!
54-es
Persze fejleszthető, de azt hiszem hogy kutyából nem lesz szalonna, fejlesztés ide vagy oda.
Én aszociális vagyok, NEM INTROVERT, nagyon fárasztanak az emberek és érdektelenek számomra nem vagyok a szavak embere és ki nem állhatom az üres beszédet a small talkot, rendkivül jól érzem magam egyedül. Tehát valószinüleg a mi esetünk teljesen más. Nekem kb van 1 barátom, pl barátnőm sem volt, nem élvezem a hatalmas tömeget és társasági eseményeket stb. Valószinűleg nálad amúgy is ment minden, csak picit féltél felszólalni sok ember előtt , szóval egy enyhébb introvert beállítottságú személyről beszélhettünk valószinüleg. Teljesen más kategória hozzám képest. De teljeséggel megértem a felvetést hogy kellemetlen lehetett ilyen hirdetésféle videot feltenni.
Az üzletes dologgal is egyetértek, bár inkább azt mondom felkeresem neten nyitvatartást, számomra nem hatékony és fárasztó ha emberekből kell kihúzni élő szóban az információt , persze kellemetlen is abszolút.
Szóval ha röviden jellemezni kellene azt mondanám, nagyon aszociális vagyok tehát minimális igényem van emberekkel való kapcsolatra nem igazán érdekelnek amellett persze mivel kerülöm velük beszédet ha nem muszáj, nyilván nem megy jól mivel minimális a gyakorlatom. Zavarban vagyok idegennel .
A másik ami leginkább jellemző hogy soha semmi esetre sem szoktam kilépni a komfortzónámból, néha minimális lépéseket teszem ha nagyon fontos dologról van szó ami nem tür halasztást de kerülöm ha csak nem sürgős dolog.
Biztos dolgokat szeretem, utálok kockáztatni. Biztosban bízom csak.
Kár hogy alig van pénzem, nálam jó helyen lenne bevétel, nem élném fel hanem felhasználnám a pénzt hogy még több legyen biztosan. Már alkalmazom ideje de ebből ennyiből nem lehet meggazdagodni csak infláció felett éppen kicsivel hozz.
55-ös
Elhiszem hogy van aki önerőböl sikeres, de mondjuk úgyhogy 1000 ből 1.
Mintahogy persze van aki lottón nyer de a többség számára veszteséges. Ugyanígy lehetnek a semmiből sikeres emberek de ők messze átlag felettiek képességben tehetségben stb , egyszóval olyan adottságokkal rendelkeznek amely átlag számára elérhetetlen lehetetlen. Bárhol és bármibe sikeresek szinte.
Nem férgeztem itt senkit, de a szüleim tényleg azok. Most nem részletezném de pár ember aki ismeri őket tudja elcsodálkoznak hogy lehetnek ilyen emberek. Szerintem felesleges volt nekik több gyereket vállalni, hatalmas vagyonból maguktól és gyerekeiktől is sajnálják, ráadásul nagyrésze szerencsének köszönhetik. Na mindegy. Én azért nem borulok le hogy munkahelyi kajámat megeszem illetve a rengeteg pénzük mellett nem kérnek lakbért. Sokkal szegényebb szülök adnak vagy adtak többet gyerekeiknek.
Persze tanultam hasznos dolgokat is tölük, hogy nyaralás pénz pocséklás sosem voltunk és úgy neveltek sose utazzak sose költsek nyaralásra. Vagy hogy házat elég 15 celsiusra füteni csak fel kell öltözni így lehet spórolni, vagy hogy heti 1 mosdás elég és családba mindenki ugyanabba a kád vizbe mosdik le (ezzel nem értek egyet), vagy hogy ruha addig jó amig szét nem szakad (ezzel sem)
De mindegy nagyon furcsák, de tény embertelen spórolási praktikákat belém itatták. Ez jó.
56,
nekem van kis szakmai tapasztalatom is. menza/kifőzde kerülendő azt látom és megosztom, olyan kis árréssel dolgoznak, és hatalmas adagokban áru beszerzés így tudnak olcsón venni, így azzal versenyezni nem lehet, illetve romló árukészlet , eleinte hatalmas befektetés. rossz vállalkozás ötlet.
58,as
Van tudásod, nekem nincs szinte semmi így azért más.
59-es
Gratulálok nagyon talpraesett vagy az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!