Miért ennyire igazságtalan az élet hogy én csak nettó 160 ezret keresek míg mások ennek 2x szeresét?
30. Csak azt veszed észre, amit észre akarsz venni. Már azt hiszed, hogy gazdagnak születni kell, ezért csak azt látod meg.
Alkalmazottként is lehetsz jómódú, de ahhoz tanulni kellene. De a vállalkozó sem azt jelenti, hogy informatikai céged van. Egy könyvelő, műkörmös vagy üvegfújó is keresheti magát szénné vállalkozóként, nem kell neked semmit feltalálni.
Lehet nem lesz 1 milliárdod, de a mostani helyzeteden nagyban javíthatnál. A kérdésed is csak annyiról szólt, hogy miért nem keresel 320 ezret 160 helyett. Ezt 5 éven belül (inflációval is korrigálva) elérhetnéd.
"pénzt csak pénzböl lehet csinálni"
Ökörség.
"befektetésböl nem lehet meggazdagodni arra jó hogy inflációt elkerülje az ember"
Baromság.
"ha valaki már eleve gazdag,kockázatmentesen meglehet élni."
Hülyeség. Nincs olyan, hogy kockázatmentesen megélni.
"Sokan mentek tönkre mert elhitték hogy vállalkozás jó ötlet."
Nem, emiatt még senki nem ment tönkre. Sokkal prózaibb okokból már igen (tudatlanság, túlkockáztatás, érzelmi alapú döntés, stb inkább).
Te is csak arra a kérdésre keresel és találsz válaszokat, hogy mitől nem lehet előrébb jutni. Pedig lépésről-lépésre lehet bármilyen irányba haladni, nem nehéz belátni. Döntsd el, mire keresel megoldást, és mennyire töltöd az idődet azzal, hogy a következő lépést megtedd mindig, és mennyire töltöd hol a semmivel, hol mások álmait teljesítve.
Vállalkozónak születni kell egy biztos hogy rengeteg ismerösöm elbukott benne, és csak azok maradtak fennt akik úgynevezett patkány kategória, rendkivül talpraesett emberek akik a jég háta mögött is megélnének, extrovertek a végsökig hatalmas kapcsolati tökével már a vállalkozás elött is.
Pénzt csak igenis pénzböl. Illetve az én 2 milliomnak a kockázatmentes 4-5% ékábol éhen lehet halni. Míg a gazdag 100milliojának a 4-5%a már jó pénz, és igen így lehet kockázatmentesen megélni,a gazdag úgy született. Az én fosos húgyos pénzemböl fillérjeimböl a 4-5% éves hozam semmirevaló , 80 éves leszek mire vagyont ér. Pelenkáson agyba fekvöként tuti jó lesz
Jézusom! Ezek miatt a rossz berögződéseid miatt nem lesz belőled senki az életben, attól félek.
Olvasgass egy kicsit. Ajánlom első sorban a személyes életvezetés és a vállalkozás kategóriákat.
36.
Előbb tanuljon. Senki nem mondta, hogy ez máról holnapra történjen. Egy 3 vagy 5 éves terve simán lehetne.
Igen félrerakok annyit, mivel tudom hogy minden egyes elrakott forint számít és legalább 4-5 %-ot szinte kockázat nélkül lehet vele hozni, ez hasznos hogy a pénzem helyettem dolgozik és semmi dolgom nincs vele.
Viszont mint ahogy mondtam ez egész egyszerüen kevés pénz hogy sok legyen belőle, emberi időben mérve.
Kömüvest biztos nem csinálnám mert nagyon extrém nehéz fizikai munka és már 40-esen egy nyomorék lennék vagy eladtam az egészségemet, mert a fizikai munka teljesen tönkreteszi az embert ha nehéz kategória.
A villanyszerelő kevésbé húzós abban talán látok fantáziát, egy protekciós gyárban van ismerősöm és úgy megkeress azzal a szakmával ezen az isten háta mögötti helyen ahol élünk netto 300-at bejelentve.
Vállalkozást látom a legkevésébé reálisnak nagyon extrovertnek való dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!