Miért ennyire igazságtalan az élet hogy én csak nettó 160 ezret keresek míg mások ennek 2x szeresét?
12-es
Az a pénz azért volt annyi amennyi mert diákként max 15%-ot lopott el tőled az állam, de alapjában véve az állami sarc 33,5%-ék tehát úgy számolva tuti nem lett volna 200 ezer forint felett.
Egyébként nem versenyszféra, hanem államiban vagyok.
Esti tagozaton nem jár diák jogviszony sajna, ugyanazt a %-ot vonta lett az állam mint töled. Az állami szféra nem egyszerű, versenyszférában nem találsz jobbat? Egyébként nem akartam bunkó lenni csak meglepödtem, mert tényleg találni jobbat, próbálkozz hátha találsz. Párom majdnem egy 1-ig keresett, járt interjúkra, de végül talált egy olyat ami jobban is fizet és szereti is. Ne add fel, lesz neked is valami jobb.
12-es
Tudom jól, hogy elcsépelt, de rengetegen vannak, akik örülnének annak a 160k-nak. Az élet sosem volt igazságos, mert a világot mindig igazságtalan emberek irányították. Te még fiatal vagy - legalábbis az írásodból ez tűnik ki -, bőven megkeresheted még az életben te is ennek a dupláját.
Ha van pár perced, javaslom ezt a kis tesztet kitölteni:
Mennyit tudsz félretenni ebből az összegből? Egy versenyképes teljeskörű OKJ képzés 200-300ezer forint körül kezdődik, viszont az OKJ rendszerről valószínűleg már lekésel, ezt eddig kellett volna meglovagolni. Ráadásul ha bejön egy második korlátozás hullám, akkor még inkább rizikósabb félretenni a munkát tanulás gyanánt.
Nincs semmi szakmád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!