Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bérfeszültség: hogyan viselhet...

Bérfeszültség: hogyan viselhető el?

Figyelt kérdés
A munkahelyemen a pozíciómban 2 kategória van, tapasztalat, interjúbeszélgetés stb alapján sorolják be az alkalmazottakat. Engem anno évekkel ezelőtt az alacsonyabb kategóriába vettek fel. Mindig volt feszültség abból, hogy ugyanazt csináljuk, ugyanúgy, ugyanúgy felelősségre vonnak, de a bérünk között 100 ezer a különbség. Mára már eléggé eldurvult a helyzet, most pl 4 új ember jött, abból 3 egy százassal azonnal többet keres, pedig én ott vagyok évek óta. És még tanítanom is kell őket. Ez nem csak engem bánt. Próbáltam beszélni a vezetőséggel, hogy évek után minket miért nem lehet átsorolni más kategóriába, hiszen mindent tudunk, mi tanítjuk az újakat, stb. Egy kisebb vita után finoman megkaptam, hogy az állásommal játszom, ha ezt feszegetem. Nem kapunk semmit, ahogy felvettek, úgy maradunk... Egy kis szemléltetés: Minden évben van egy automatikus kisebb béremelés, amit mindenki megkap, mindegy ki mennyit keres, ugyanazt kapja. Ha ezzel az évenkénti emeléssel számolok, akkor még 5 év, mire annyit kereshetek, akik most jöttek. Mármint amit most keresnek... de az övék is automatikusan emelkedik, szóval sosem érném utol.Engem minden nap bosszant. Pláne, amikor tanítom az újakat és némelyik legalapvetőbb ismeretekkel is bajban van, de így is sokkal többet keres, mint én. Nagyobb a különbség a fizetésünk közt, mint amennyibe pl az albérleti szobám kerül, tehát esetemben egy lakhatásnyi különbség. Nem igazságtalan ez? Hogy kezelitek, ha bérfeszültség van nálatok? Miért nem érdeke a cégeknek, hogy egyenlően kezelje az alkalmazottakat? Mi ebben a logika?

2020. jún. 29. 16:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagy voltál, gratula!
2020. szept. 11. 13:58
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Gratula, gyakran nem sikerül így kezelni a cég részéről, nagyon jó, hogy neked sikerült elérned. Érezd most már igazán jól magad! :)

(A köznek: nagyon vicces, hogy a népszerűtlen igazságot milyen sokan jelölték nem hasznosnak. Pedig több lepontozott válasz se arról szólt, hogy így fair, hanem arról, hogy így működik. Jó lenne, ha minél több embernek sikerülne különbséget tenni, mert nagyobb a mozgástér annak, aki felismeri a dolgok mozgatórugóját, és ennek tudatában cselekszik, mint annak, aki csak háborog. A kérdezőnek, amennyire a visszajelzéséből kiderül, szintén az intelligens hozzállás és a piacra kerülés közösen adta a választ a problémájára, akkor is, ha ez pont a maradáshoz - de tisztességes fizetéshez - vezetett. És a jelek szerint nem küldte el közben a HR-t sem melegebb éghajlatra, akkor nem itt tartana. Túl sok az érzelem a munkahelyi konfliktusokban, pedig hideg fejjel sokszor van konstruktív megoldás.)

2020. szept. 11. 18:24
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda m.cskok! Megadták volna hamarabb, még vírusidőben is emeltek. Örülök neki, hogy léptél, a többiek tudják? Mert egy hullámot indítottál el cégen belül. De azért ne dőlj hátra, mert kaptál egy fenyegetést, akár komolyan, akár nem komolyan. De örülök, hogy sikerült.:)
2020. dec. 18. 21:54
 24/26 A kérdező kommentje:
Nem mondtam el senkinek, mert abból biztosan botrány lenne. Mindenki menne tök érthetően, hogy ha nekem megadták, akkor neki is, vagy mi az, hogy neki nem... Tuti, hogy magamra haragítanám a HR-t. Még olyannak se mertem mondani, aki eddig is a magasabb bérben volt. Úgyis tovább menne az infó.
2020. dec. 27. 19:32
 25/26 anonim ***** válasza:
23. vok: a kollégáid tudták, hogy felmondtál vagy tervezel felmondani? Mert akkor vmit mondani kell, hogy miért is maradtál? Nagy vagy! :) Máshol korábban azt olvastam, hogy jobb menni, mert ezt megjegyzi a vezetőség. Nézőpont kérdése, hiszen őket választottad, nem a másik helyet, lehet úgy is nézni, hogy lojális vagy a céghez. Bár, azért - magamról beszélek - nem biztos, hogy innen mennék nyugdíjba.
2021. jan. 10. 20:30
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
Több helyről hallottam, hogy sávos a bérezési rendszer, gondolom valami olyasmi lehet a lényege, hogy komolyabb indok nélkül egyel hátrébb tegyenek, persze kapsz valami mondvacsinált indokot, mert különben bért csökkenteni tudtommal nem lehet törvényesen, ez ilyen kiskapunak tűnik, illetve jobban tudnak irányítani, mert mindig a fejed felett tudják tartani Demoklész kardját ezzel a "lehetőségükkel".
2021. jan. 10. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!