Radiológia - mint orvosi szakterület - nem unalmas?
Pár év múlva végzek az orvosin és gondolkodom a radiológián.
Nincs valami jó fizikumom, szóval sebészi szakmák kiesnek. Belgyógyászat jó lenne, de nagyon sok a krónikus beteg, akik amúgy se gyógyulnak meg, csak család berakja őket, hogy legyenek valahol, mert az olcsóbb.
Radiológia viszont egész érdekesnek tűnik a számomra és talán családdal is könnyebb összeegyeztetni, de félek attól, hogy esetleg ha már sok éve csinálom akkor megunom.
Akinek esetleg van tapasztalata erről a szakterületről tud róla kicsit mesélni? Mi a hátránya , előnye?
Köszönöm!! :)
Pár év múlva végzel? :D
Ezt az is mondhatja, aki még el sem kezdte, mivel "pár év" maga az egyetem!
Bármelyik lehet unalmas, ha nem szenvedéllyel végzed, úgyis bele fogsz unni, hogy mindenki panaszkodni jár hozzád.
Év elején voltam radiológián. Bementem, naponta legalább 100x elmondják, hogy vetkőzz le, várj, gyere be, hova állj, hogyan állj, nagy levegő, benntart, stb. Ezeken a mondatokon kívül kb annyi történik, hogy megnyomnak a gépen egy gombot.
Tehát igen, én unalmasnak tartom.
A fizikumod hogy jön a sebészethez? Nem emelgetni kell a beteget, azt majd az ápolók végzik. Te szikével felvágod, ehhez nem kell erős fizikum.
Na a belgyógy az tuti nem unalmas. Ott minden van, ezerféle dolog tartozik oda.
Egyrészt ott tuti, hogy mindig lenne munkád, még több is, mint szeretnéd.
sok a beteg... ez idővel előny lesz, mert csinálhatsz mocskos drága magánrendelést, tuti nem fogsz éhenhalni. Oda is mindig lesz beteged, aki ki fogja fizetni.
Radiológus vagyok.
Nem unalmas, szeretem csinálni.
Hányadéves vagy? Mi érdekel?
A fizikumod hogy jön a sebészethez? Nem emelgetni kell a beteget, azt majd az ápolók végzik. Te szikével felvágod, ehhez nem kell erős fizikum.
Aha, állj végig egy több órás műtétet, ahol esetleg szükség van egy ólomkötényre...
Mit műtenek ólomkötényben???
Egy bolti eladó is órákat áll, mégsem mind kigyúrt állat.
Sőt. Gyenge, vasággyal együtt 40 kilós nők és férfiak.
Amúgy megnéztem, egy ilyen kötény súlya nem éri el a 3 kilót. Ha ezt - elosztva a testen - egy fenőtt ember nem bírja el... akkor ő ne legyen orvos.
A női táskám nagyobb súlyú ennél, nap mint nap az egyik(!) vállamon lóg, sokszor több órát.
1:
Óriási tévedésben vagy. Aki azt mondja, hogy vetkőzz, fordulj, stb, gombot nyomja, az nem a leletező radiológus orvos.
# 1/7
Te orvosira jársz?
A legtöbb helyen ezeket az instrukciókat tudtommal radiológus aszisztensek végzik, tehát nem a radiológus az aki levetkőzteti a beteget, meg megnyomja a rtg gép gombját.
Belgyógyászat szép tárgy és érdekes, de csak tankönyv szerint.
A valóság amit látok, hogy legtöbb helyre csak vércukor meg vérnyomás beállítása miatt fekszenek be. És te meg ugyanazt csinálod, reggel meg délután megvizsgálod a beteget, laborban megnézed az eredményeket, meg vérnyomást , vércukrot aztán módosítasz a dóziksokon és kész.
Aha, 3 kiló. Az újak. Amit nem vesz meg a kórház.
És a táskádat szépen pakolgatod egyik válladról a másikra, a kötényt ugye nem.
A sebész neki bizony durva állóképességet igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!