Akik az egyetemen nem tartoztak az éltanulók közé milyen szakterületet választanak?
#7: ezt kifejtened?
Szerintem errol addig "nincs sok ertelme" beszelni, amig a vizsgakon nem a tudast merik.
A vizsgajegy egyaltalan nem tukrozi a tudast.
Egy vizsga eredménye nagyon sok mindentől függ. A húzott tétel nehézsége, a vizsgáztató, a jóindulata, hányan vizsgáztak előtted stb. Ha például minden összejön, tehát kihúzom a legnehezebb tételt, a köztudottan legszigorúbb vizsgáztatóhoz kerülök, aki ráadásul ma rossz passzban is van és már 6 másik hallgató megbukott előttem - innentől kezdve mindegy, hogy mennyire készültem fel, 3 tényező máris ellenem játszik, ami a tudásomtól nem függ. A végén pedig igenis örülni fogok, ha nem bukok meg, nyilván az 5-ös szebb és jobb lenne, de a 2-esnek is legalább annyira lehet örülni. Orvosin nem mindig jut arra idő, hogy egy bukott tárgyból elmenj mégegyszer vizsgázni.
Igen, vannak szűrő tárgyak, ilyen például az anatómia is. Aki megbukik rajta, azt sajnos kiszűri a szita (elég sokakat), de aki egy 2-essel átmegy, az tetszik nem tetszik rendelkezik azzal az alaptudással, amivel egy orvosnak rendelkeznie kell. Egy 2-es már nem azt jelenti egyetemen, mint gimiben, hogy éppenhogy csak kapizsgálja az illető. Mondom ezt úgy, hogy az én anat szigorlatom például 5-ös lett, de semmivel sem tudom jobban, mint a társaim.
Ezért nem lehet berangsorolni, hogy akkor aki 3-mas átlaggal végzett, az "csak" házi orvosnak mehet, aki meg 5-össel, az meg mondjuk idegsebésznek, mert ez nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!