A kardiológiát milyen orvosi szakterülettel "lehet" (érdemes) kombinálni?
Kardiológus szeretnék lenni, de nem tudom pontosan, hogy milyen szakterülettel kellene ahhoz kombinálnom, hogy az a későbbiekben a legjobban jöjjön. Általánosságban a belgyógyászatot tanulják mellé a végzett orvosok, de az aneszt. és intenzív terápia sem ritka. Engem azonban a neruológia is érdekel (azért a kardiológia azt hiszem jobban), és nem tudom, hogy megérné-e egyszerre kardiológusnak és neurológusnak lennem, vagy egyáltalán passzol-e egymáshoz. Az immunológia is érdekel, de sajnos azt kardiológiával ráépülő szakképzésként nem lehet elvégezni, csak belgyóggyal, neurológiával, gyermekgyóggyal stb.
Köszi!
Egy 2. éves orvostanhallgató
Biztos, hogy igazam van;)
Egyrészt még hatodév végére simán átpártolhatsz más szakterületre, hiába gondolod, hogy most a kardiológia a befutó. Másodévben még semmi klinikum nincs, és ha kicsit jobban belelátsz, a véleményed is könnyen változik. A 16 fős csoportomból 2 emberből lett végül az, amit első-másodévben eltervezett:D
Azt pedig, hogy valóban minek is vennéd hasznát, tényleg akkor látod igazán, ha már dolgozol. Szerintem egyébként az aneszt hasznosabb lehet, mint a sima belgyó.
Egyébként meg a transtorakális meg a transosophagealis echocardiographia is két külön, 1 éves licenszvizsga, vagy még lehet ráépített szakképzésként kardiológiai rehabot is csinálni +25 hónappal. De a hipertonológia vagy lipidológia licensz sem hülyeség a kardihoz, amik megint csak két évesek. Szóval azért vannak lehetőségek.
Az aneszt nem hülyeség, csak a fele (az altatós része) full felesleges a kardihoz, igazából az intenzív terápia az, ami jól jöhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!