Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem milliomos minden...

Miért nem milliomos minden szakmunkás Budapesten?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy AKÁRMILYEN szakmunkástól kérek ajánlatot akármilyen munkára, olyan munkadíjakat számolnak fel ami alsóhangon 10 ezres óradíjnak felel meg? Tökmindegy hogy asztalos, burkoló, vízszerelő mindenhol förtelmesen magasak a munkadíjak.

Akkor mondhatjuk azt hogy rendben, ez a piaci helyzet, törődj bele. Oké. De akkor miért nem milliomos minden szakmunkás? Ha csak 5 ezres óradíjat gombolnak le az heti 40 órával így is 800 ezer forint. 60 órás munkahéttel meg több mint egymilla. Nettóban. Egy csoportvezető keres ennyit egy zsír multicégnél 10 év multis tapasztalattal, mesterdiplomával, folyékony angol-német nyelvtudással.

2019. szept. 24. 15:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim válasza:
32%

Kiakartam festeni az eloszobat kb. 10nm csak a munkadij lett volna 250 ezer. Megakartam csinalni a keritest teglabol kb. 15nm csak a munkadij lett volna 450 ezer. Megcsinaltam programozokent egy het alatt munka mellett es nagyon szerintem nagyon szep lett.

Elkepeszto penzeket kernek. Viszont sokuk csak napi 3-4 orat dolgozik, nem mindig van munka. Bar egyik ismerosom abbol el, hogy 20-30 ezret ker csak a kiszallasaert es nem vallal el semmit. Nulla munka nagy love.

En nem a szakmunkasra vagyok duhos, hanem azokra akik kifizetnek ennyit nekik. De szerintem nem sokaig lesz igy, mert jonnek a romanok meg az ukranok olcsoert.

En pl. programtervezo matematikus vagyok es szerintem sokkal nehezebb melot vegzek, mint pl. egy komuves, megis a fizetsem meg sem kozeliti meg egy kezdo szakiet se.

Pedig allitolag a fejlesztok keresnek az egyik legjobban az ertelmisegiek kozul.

2019. okt. 7. 21:36
 62/62 anonim ***** válasza:
100%

Imádom ezeket a 0 Ft kezdőtőkés arcokat. Az ilyenek miatt okádok ezektől a mai self-made hülyegyerekektől. Nem tudom az a rosszabb helyzet, mikor fogalmuk sincs arról, mennyibe kerül apucinak meg anyucinak (vagy jobb esetben neki magának) az a középosztálybeli életszínvonal FENNTARTÁSA, amit sokat alapnak vesznek ha vállalkozásról van szó, vagy mikor pontosan tudja, de a végsőkig tagadja.

Határhaszon, alternatívaköltség, járulékos költségek, ezek ne lennének tisztában ezekkel fogalmakkal? Na ne már...

Utolsó válaszoló programtervező informatikus barátunk is szereti NEM figyelembe venni, hogy míg ő 3 éves Pókemberes pólóban és zokniszandálban is járhat dolgozni, egy maximálisan elfogadó közegben, modern irodaházban dolgozik ahol sokszor még a kávé is ingyen van, mindenki a munkájára kíváncsi, meg hogy tartja-e a határidőket. Tehát bármilyen összeg, amit ezen felül magára költ az már önmaga hobbija, igényessége, akármi. Ergo: saját maga.

Egy melósnak azon felül, hogy majdnem kétszer annyi kalória kell a szervezete működéséhez munkaeszköz az autó, ennek költségei, szerszámok, ennek költségei, munkaruha, mert ő is összefestékezheti a 3 éves Pókemberes pólót, de munkavédelmi szempontból már nem biztos, hogy oké minden esetben.

És mindent maga után fizet, nincs fizetett szabadság, táppénz, de még csapatépítő tréningek, sörpong és céges ingyen utazások sem.

Miután ezeket mind levontuk, utána lehet számolgatni, hogy mennyi a különbség.

Majd a különbözetet elosztani a havi óraszámmal (utazást és mindent beleszámolva) és eldönteni, hogy megéri-e ennyi plusz pénzért.

Én inkább azt mondom, hogy ülök 500 nettóért egy klimatizált irodában, ahol ha kedvem támad csocsózok meg kávézok és olyan rugalmas, hogy még home office-t is kibulizhatok magamnak ha jól dolgozom, minthogy a munka minden pillanatában az egészségemet és a testi épségemet kockáztatva keményen megfeszüljek és még megbecsülést sem kapok.

2019. nov. 30. 16:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!