Miért nem milliomos minden szakmunkás Budapesten?
Miért van az, hogy AKÁRMILYEN szakmunkástól kérek ajánlatot akármilyen munkára, olyan munkadíjakat számolnak fel ami alsóhangon 10 ezres óradíjnak felel meg? Tökmindegy hogy asztalos, burkoló, vízszerelő mindenhol förtelmesen magasak a munkadíjak.
Akkor mondhatjuk azt hogy rendben, ez a piaci helyzet, törődj bele. Oké. De akkor miért nem milliomos minden szakmunkás? Ha csak 5 ezres óradíjat gombolnak le az heti 40 órával így is 800 ezer forint. 60 órás munkahéttel meg több mint egymilla. Nettóban. Egy csoportvezető keres ennyit egy zsír multicégnél 10 év multis tapasztalattal, mesterdiplomával, folyékony angol-német nyelvtudással.
38:
Egyébként a kérdésedben ott a válasz. Amíg te ahelyett hogy dolgoznál, itt írogatod a bugyuta kérdéseidet, addig egy szaki valószínűleg ezerrel melózik most is.
Na ezért keres ő évi 15-20 milliót, te meg csak 6-ot.
A szakik viszonylag szűk rétege lehet akik a napi 70 ezret el tudják érni!
Nálunk voltak festők. Rengeteget dolgoztak (hárman) és egyáltalán nem jött ki olyan szépre az órabérük! Azt szamolgattam hogy kb nettó 200/fő/hó kijön belőle de több nem nagyon.
És igen, persze, sok volt a végösszeg nekem! De ha levontam az anyagot, szétosztottam a három ember munkaórái között akkor már egyáltalán nem volt irigylésre méltó!!
"ékes példája vagy annak, hogy miért szenvednek a multik."
---------------------
Mi az hogy szenvednek a multik? Melyik multi szenved? Van neked fogalmad arról mennyire hasítanak ma a multik? A Élnek és virulnak, terjeszkednek, növekednek ma jobban mint valaha. Ennyi külföldi tőkeáramlás Magyarországra a büdös életben nem volt mint az elmúlt években, a magyar GDP ekkora hánydát sosem tették ki a multicégek mint ma.
Aztán meg te most komolyan azt hiszed hogy egy multicégnél napi 10 órát szünet nélkül kell kpkeményen dolgozni? Vannak lightosabb időszakok, van cigiszünet, van mikor vársz valakire ezért nincs mit csinálnod, így jut idő írogatni.
Jah amúgy mikor facebook-on ráírok asztalosokra és azonnal válaszolnak akkor ők is naplopók, vagy fűrészelés közben chatelnek velem? Na mindegy, kretén vagy.
Szenvednek a multik, azt értem alatta, hogy nem hatékonyak. Ha értelmes embereket foglalkoztatnának, nem ilyen gyökereket, mint te, akkor 10szer ennyi GDPt tudnának termelni.
Te meg nem naplopó vagy, hanem ostoba, mint a föld.
44:
Az hogy messengeren visszapötyög valaki egy választ, nem ugyanaz, mint hogy napokig ráér ilyen hülye kérdéseken rágódni, mint te.
44:
Na azt képzeld el, hogy akkor mennyire hasitanának a multik, ha nem ilyen hozzád hasonló értetlen, naplopókat alkalmaznának, hanem értelmes embereket, akik még esetleg dolgozni is szeretnek.
48:
Az, hogy az okos emberek nem fognak elmenni havi párszázezerért gályázni egy multinak, hanem pl vállalkozók lesznek😁
Nem minden szakember dolgozik annyira dragan hogy 70 ezret ker el egynapos munkaert. Az sem mindegy hogy mennyien dolgoztak nalad egy napot, mennyi volt az anyag.
Tehat kifizeti a munkasokat, anyagot, benzin, ado, autot fent kell tartani es azt is bele kel kalulalni hogy nem tart a munkasauto orokke, lehet hogy 10 ev mulva kell venni ujat, stb. Rengeteg koltseg van. Szerszamokat is vesznek aminek az arat bele kell kalkulalni a munkadijba.
A munkasok nem milliomosok mert ok orabert kapnak, a vallalkozok kozt van milliomos, attol is fugg hany ember dolgozik neki, mennyi munkat tud megcsinalni egy honapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!