Miért nem milliomos minden szakmunkás Budapesten?
Miért van az, hogy AKÁRMILYEN szakmunkástól kérek ajánlatot akármilyen munkára, olyan munkadíjakat számolnak fel ami alsóhangon 10 ezres óradíjnak felel meg? Tökmindegy hogy asztalos, burkoló, vízszerelő mindenhol förtelmesen magasak a munkadíjak.
Akkor mondhatjuk azt hogy rendben, ez a piaci helyzet, törődj bele. Oké. De akkor miért nem milliomos minden szakmunkás? Ha csak 5 ezres óradíjat gombolnak le az heti 40 órával így is 800 ezer forint. 60 órás munkahéttel meg több mint egymilla. Nettóban. Egy csoportvezető keres ennyit egy zsír multicégnél 10 év multis tapasztalattal, mesterdiplomával, folyékony angol-német nyelvtudással.
Felmilla havonta koltesre baromira nem sok, foleg, hogy lakhatast is fizetned kell (a peldadban epp onerore gyujtesz), plane ha nem egyedul vagy, hanem van csalad, gyerekek is. (Es akkor meg nem beszeltunk nyaralasrol, kulonorakrol, barmi kicsit is extrabbrol.)
Masreszt erdekelne, hogy hol kapsz Budapesten vagy kornyeken 18 normalis hazat/lakast, amire eleg a 6 millio onero, mert szeretnek talalkozni a tulajukkal most rogton. :)
Szóval a nettó magyar átlagfizetés 220 ezer Ft havonta, és akkor a havi egymillás fizetés nem nagy szám. Jah értem.
3000 EUR nettóban már Ausztriában és Németországban is korrekt, átlag fölötti bér. Ebből Magyarországon kiskirályként élhetsz még akkor is ha családod van.
Akkor már csak azt nem értem hogy ki az aki kimegy külföldre és miért? Benne vagyok pár facebook-csoportban ahol külföldi munkákat hirdetnek, és rendszeresen keresnek szakikat Németországba 2300-2500 EUR-ért. Ki az a marha aki ezért elmegy ha ennyit itthon is megkereshet? Aki kiment, miért nem jön haza havi egymilliáért?
És leginkább: miért nem megy mindenki szakinak? Nem látom azt a hatalmas tömegeket hogy irodai dolgozók, gyári munkások, állami alkalmazottak tömegesen képeznék át magukat asztalossá. Miért dolgozik bárki a Postánál, MÁV-nál havi 150 ezerért ha burkolóként tízszer ennyit kereshet, de még segédként is ötször ennyit? Nem értem.
# 15/16
Azt ugye nem gondolod komolyan hogy a szakik fizetnek adót? Ha van is egy ilyen kisebbség aki erre vetemedik akkor is te sem gondolhatod komolyan hogy minimálbérnél többre jelenti be magát vagy az alkalmazottját igaz? Főleg hogy a legtöbb szakmunkás egyébként KATA-s.
# 12/16
Milyen tervezésről meg anyagbeszerzésről beszélsz, mikor nekem kell megvenni a csempét, a burkoló barátunk csak szimplán felrakta a segédjével potom 200 ezer forintért. Ez 2 napos munka volt. Anagköltsége minimális volt. Egy postás havi fizetését nyomtam a kezébe 1 azaz EGY napos munkáért.
16:
Nem tudod miért? Pedig egyszerű a magyarázat.
Mert az emberek többsége, lusta, motiválatlan és céltalan és nem szeret dolgozni. Márpedig egy szakmunkásnak, ha keresni akar, dolgozni kell. De kényelmesebb a langymeleg irodában 8-4-ig ücsörögni nettó 250-ért.
13:
Pedig tényleg nem a nettó 1M a rengeteg pénz, hanem a nettó 220 a kva kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!