Miért nem milliomos minden szakmunkás Budapesten?
Miért van az, hogy AKÁRMILYEN szakmunkástól kérek ajánlatot akármilyen munkára, olyan munkadíjakat számolnak fel ami alsóhangon 10 ezres óradíjnak felel meg? Tökmindegy hogy asztalos, burkoló, vízszerelő mindenhol förtelmesen magasak a munkadíjak.
Akkor mondhatjuk azt hogy rendben, ez a piaci helyzet, törődj bele. Oké. De akkor miért nem milliomos minden szakmunkás? Ha csak 5 ezres óradíjat gombolnak le az heti 40 órával így is 800 ezer forint. 60 órás munkahéttel meg több mint egymilla. Nettóban. Egy csoportvezető keres ennyit egy zsír multicégnél 10 év multis tapasztalattal, mesterdiplomával, folyékony angol-német nyelvtudással.
50:
Nekem kb 0 Ft tőkém volt, amikor a vállalkozásomat indítottam, csak a célom, az akaraterőm és a kitarzásom volt.
Most vagy 50 milliót érő ingatlanom, egy 20M-s autóm és elég készpénzem.
Aha. És miből fizetted a vállalkozásod költségeit? Az adókat, meg efféléket? Ha voltak alkalmazottaid, ők puszira dolgoztak neked?
Remélem nem gondolod komolyan, hogy zéró alaptőkével bárki csak úgy vállalkozást indíthat, hacsak nem MLM-átverésről van szó. Azt viszont ne nevezzük vállalkozásnak, ha lehet, de még munkának se.
#52: kifogás az mindig van. Inkább vegyél példát róla.
#51: gratulálok, ez tényleg szép teljesítmény! Az ilyenekre tudok igazán felnézni, nem arra akinek már a nagyapja is milliomos volt és "csak" annyi volt a feladata, hogy tovább vigye a bizniszt. (egyébként még az sem egyszerű valószínűleg, mert több olyat láttam amikor a pénz csináló gazdag papa meghalt, az örökösök meg mind hülyék voltak és szép lassan elszegényedtek...)
#53 akkor tehát igazam volt? MLM-átverés?
Ha igen, akkor szerintem ne nagyon akarj itt meggyőzni senkit arról, hogy zéró alaptőkével csiliárdos lehet.
54:
2 Kft-m van, nyilván a tevékenységeket nem fogom itt leírni.
De te tipikusan az az ember vagy, aki mindig azt keresi, hogy hogyan nem lehet valamit megoldani, én meg azt, hogy hogyan lehet.
Igen, és mindkettőt zéró alaptőkével indítottad. Aha. Andersen meséi...
A kényes kérdéseimre azóta is látványosan kerülöd a válaszadást.
56:
Nem, először egyéni vállalkozóként indultam, a Kft-ket már utána alapítottam.
Egyéni vállalkozó te is tudsz lenni egyik napról a másikra kb 0 Ft költséggel, tehát adott a lehetőség.
Ja, hogy a lényeg, a szellemi tőke hiányzik hozzá ? 😁
Nem tudom milyen kényes kérdést firtatsz, leírtam már hogy a tevékenységeket nem fogom itt részletezni.
És egyéni vállalkozóként 0 forintból anyagi ráfordítással mégis miből termeltél profitot? És főleg hogyan?
Akkor arra kérnélek, segíts rajtam. Nagyon pocsékul állok anyagilag, mondhatni 0 forintom van. Ezt úgy kéne valahogy szorozgatni, hogy pozitív egész szám jöjjön ki belőle. Segíts kérlek, neked ez semmiség.
Az egy dolog, hogy VALAMENNYI pénzt bárki össze tud szedni.
Az pedig egy másik, hogy lehet éppen vállalkozásra fordítani, csak akkor abban a hónapban nem eszel, vagy nem fűtesz...
És hidd el nekem, a társadalom jelentős hányada olyan családokból áll, ahol gyakran már az is probléma, hogy tüzelőre költsünk-e, vagy élelemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!