Több éves béremelés nélküli időszak után sok lenne a 20% emelési igény?
Ha valaki egyik napról a másikra előállna 20 %-os emelési igénnyel, azt biztos elhajtanák a francba.
De egy olyan munkahelyen ahol 4 éve nem nyúltak a bérekhez ott is sok a 20%-os igény?
Elvégre egy szolid 5-6 %-os éves emelés a totál közönséges kategória manapság (de itt még ennyni se volt).
Ha 4 éven keresztül csak ezt a vacak 5%-ot kaptam volna az 4x5 máris 20% lett volna.
De itt nem volt emelés 4 éve.
Ezek fényében is olyan elvetemült a 20%?
Szerintem nem sok. En mar sok felekeppen csinaltam a beremeles kerdest:
- bedurcaztam es felmondtam. 1 ev utan felhivtak hogy mit csinalok,nem e mennek vissza. 36%-os emelessel
- volt hogy kerestem masik munkahelyet ahol megadtak a kivant bert es amikor felvettek felmondtam a reginel
- volt hogy kertem beremelest, nem kaptam. felmondtam.
- volt hogy szoltam elore, hogyha nem kapok, akkor felmondok
Igénynek ez nem sok.
Csak nem fogod megkapni.
Ha idáig elvoltatok emelés nélkül, és se sztrájk, se kilépés, akkor ellesztek ezután is.
"Ha 4 éven keresztül csak ezt a vacak 5%-ot kaptam volna az 4x5 máris 20% lett volna."
Na, ebből is látszik, hogy lila gőzöd nincs a pénzügyekhez.
Ezek után csodálkozol?
Amúgy csak szólok: NINCSEN magától emelés! Most már a közigazgatásban sincs olyan, ott se emelnek csak úgy!
" se kilépés,"
JÓ helyre tapintasz.
Csak hülyeséget beszélsz.
2017ben a cég létszáma kb 40 fő volt.
Most 2 évvel később 12-en vagyunk.
Senkit se rúgtak ki, aki ment magától ment. Az emberek 3/4-ede lelépett. Akkor a te logikád alapján ennek béremelést kellett volna eredményezni, hiszen a főnöknke lépnie kell, mielőtt elfogy a cég. Elvileg.
Gyakorlatilag meg nem.
Helyette sokkal kevesebb munkát válal be, negyede ember negyede megrendelés és kész. De aki marad annak akkor se emel semmit.
Majd ha ez a negyednyi ember is elfogy, akkor meg vesz egy lakatot. De akkor se fordul meg a fejében az emelés.
"NINCSEN magától emelés! "
Hogyne lenne. Tesóm cégénél (30.000-es távközlési multi) éves transzparens bérfejlesztési terv van. Ha piros hó esik akkor is megkapják.
Tanár rokonnál bértábla van. 3 évente lép ha cigánygyerekek potyognak a cégből akkor is.
" 2021 ben lesz majd egy 1.4% os emelés"
dehogy lesz. még annyi se lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!