Hogyan lehetnék magán tanár? 22 éves vagyok és elég folyékonyan beszélek angolul.
"Attól még, hogy el tudom neked magyarázni egy nyomottvizes nukleáris reaktor működését alapszinten, nem leszek atomfizikus :)"
Én nem azt mondtam hogy én már mindent kenek-vágok az angol nyelveben, hanem hogy a rotikusságot el tudom magyarázni, amit már meg is tettem, és adtam példát hogy melyik országokban melyik változatát beszélik.De ha megtudod cáfolni a magyarázatomat akkor tényleg nem tudom miről beszélek.
"Anyám erre azt mondaná: én ebben nem vagyok komponens.
És pont olyan viszonyban van az idegen szavakkal, mint a kérdező az angol nyelvvel"
Ennek a kommentelőnek pedig az a válaszom, hogy örülök hogy a kedves édesanyjának a szókincse olyan bő hogy folyékonyan tud angolul.Még lehet ő is magántanár mint én, feltéve ha tényleg van akkora tudása mint nekem.
Figyelj Imi!
Nagyon rosszul látod a dolgokat.
Én angolt tanítok itt a Távol-Keleten. Már 6 éve.
Azonban tavaly volt szerencsém az USA-ban angolt tanítani New York-ban, Austin-ban, Nashville-ben, Los Angeles-ben, San Fransisco-ban és Washington-ban. (1-1 hónapig minden helyen)
"Enyhén" több rálátásom van, mint neked.
...
Az első amit el KELL fogadnod, hogy nem az a helyes amit te annak gondolsz/tapasztalsz, hanem amit a világ elfogadott.
Tetszik, nem tetszik, a magyar "cs"-hez hasonló kiejtése az angol "ch"-nak, illetve néhány esetben legfeljebb a "ts"-nek van. Bár igazából már a "ts" is más.
A "tr"-hez nincsen hasonlítható magyar hang.
Itt most általános, egyetemesen érvényben lévő angol nyelvi szabályokról beszélünk, nem egy-egy dialektusról. Természetesen, ha meghallgatod Gordon Ramsay-t a "The f word"-ben, akkor amikor otthon a gyerekeivel beszél, néha fel lehet fedezni egy minimális hasonlóságot a "tr" és a magyar "cs" között.
Csak neki éppenséggel ba**ott erős skót akcentusa van!
Hiába emelgeted ki egy-két földrajzi-/nyelvtani terület különbségeit!
Amikor angolt tanítasz, akkor angolt tanítasz!
Természetesen megemlítheted a változatokat, különböző akcentusokat, megtaníthatod ezek felismerését és valamelyest kihallását, de NEM konkrét nyelvjárást tanítasz!
Hanem angolt, úgy en bloc!
K. N.
"rotikusságot el tudom magyarázni"
Nem, nem tudod. Én a kérdés előtt nem tudtam, mi az, és ez nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!