Meg lehet tanulni középfokon angolul otthon, könyvből tanár nélkül kb 1 év alatt?
Lehetséges, de nem egyszerű és sokat kell vele foglalkozni. Mobilra van egy Duolingo nevű alkalmazás amivel az alapokat könnyebben el lehet sajáítatni, én azt tanácsolom ezzel kezd el.
A legjobb módszer továbbra is a tanár marad, heti 1x1-1,5-rát rá lehet szánni.
Szerintem meg lehet tanulni simán és hidd el, hogy sokszor teljes pénzkidobás a tanár !
Sok angol nyelvű filmet, szöveget kell nézni, hallgatni, fordítani, szótárazni, aztán gyakorolni, gyakorolni, nyelvtant hozzá venni - rengeteg könyv, segédanyag, net stb. áll a rendelkezésedre!
Én kvára csalódtam az angol tanárokban, egy rahedli pénzt kiszedtek már belőlem, mire rájöttem, hogy ugyanazt én itthon is meg tudom csinálni egyedül....
Ráadásul személy szerint ismerek olyat, aki teljesen egyedül, otthon készült fel a középfokú angol nyelvvizsgára kb. 1-2 év tanulással, egy tematikus szókicskönyvvel meg egy nyelvtankönyvvel+vizsgapéldatárral (megoldásokkal) és ELSŐRE simán meglett neki!
Meg olyanokat is ismerek, akikkel jó sok pénzért elbohóckodott a t. tanárnő számla nélkül és akkor még feladta otthoni munkának, hogy fordítsál egyedül meg magold be a szituációkat (ehhez is árulnak ma már könyveket, nem kellenek a tancinénik ósdi fénymásolatai!), órán meg makogd el az időt a többi szerencsétlennel, akik már évek óta odajárnak, de egy épkézláb mondatot nem tudnak összerakni, na....
Szóval szavakat tanulni, szótárazni otthon is lehet, aztán ha nagyon nem boldogulsz a nyelvtannal, akkor is találhatsz választ a neten kérdéseidre és már csak akkor érdemes magántanárhoz menni, ha megvan hozzá a kellő szókincsed, amivel aztán gyakorolhattok kettesben - de jól nézd meg, hogy kit választasz és ne dőlj be a reklámoknak!
Így sokat megspórolhatsz.
Sajnos én csak későn jöttem rá ezekre, de addigra megutáltam a tanárokat, hogy nem találtam jót és végül a nyelvet is magát.
Szerintem nyelvet tanulni csak pozitív közegben lehet hatékonyan, de ez a poroszos mai oktatás, meg a sok vizsgázás, feleltetés, számonkérés elrontja a tanulás örömét, ezért talán otthon neked is jobban fog menni - csak minden nap szánj rá időt és legyél kitartó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!